PREVIEW 38. KOLA LALIGY: SD EIBAR – FC BARCELONA

PREVIEW 38. KOLA LALIGY: SD EIBAR – FC BARCELONA

V LaLize se tento víkend hraje poslední kolo, ve kterém se bude rozhodovat už jen o účastnících pohárové Evropy a ze sestupujících má jiskřičku naděje na záchranu akorát Girona. Mistrovská Barcelona tak duel s 12. Eibarem pojme spíše jako přípravu na finále Copa del Rey.

"Potřebujeme zůstat v rytmu, takže hrát bude víceméně taková sestava, která nastoupí i proti Valencii," prozradil trenér Ernesto Valverde, o jehož budoucnosti culés a některá média stále spekulují. Na tomto postu však klub zřejmě změnu neudělá. "Je trenérem, kterého chceme. Zapadá do dlouhodobého projektu, má stále platný kontrakt a s jeho prací jsme velmi spokojeni," prohlásil prezident Josep Bartomeu. "Teď se po prohře v Liverpoolu musejí sebrat hráči."

Nálada v šatně prý stále není taková, jaká panovala před vypadnutím z Ligy mistrů, a v této souvislosti se psalo hlavně o kapitánovi Lionelovi Messim, kterého selhání v cestě za slíbenou trofejí znovu viditelně zasáhlo. "Dny po vyřazení jsou samozřejmě těžké, ale vidím, že tým se zvedá, a Leo není výjimka. Soustředí se na finále poháru," zhodnotil Valverde. 

Barcelonská šatna se objevila také v případě možného přestupu Atoina Griezmanna, jenž je patrně nejžhavějším tématem posledních dnů. Deník Sport přišel s informací, že blaugranas ho mezi sebe nechtějí, mimo jiné kvůli strachu ze zhoršení týmové morálky, a celá operace tak možná krachne stejně jako loni. 

Vraťme se ovšem k 38. ligovému kolu, protože i v něm musí Barça zodpovědět některé otazníky, tedy především v sestavě. Zálohu a útok totiž zdecimovala zranění – mimo hru jsou Arthur Melo, Philippe Coutinho, Luis Suárez, Ousmane Dembélé, Rafinha a Kevin-Prince Boateng. Chybí rovněž brankář Marc-André Ter Stegen, ale i kdyby byl fit, asi by prostor dostal Jasper Cillessen, kterého čekají poslední dva zápasy za Barcelonu.

Na opačné straně se loučí Marc Cucurella, 20letý levý bek či křídlo, který v Eibaru hostuje právě z Barcelony. V dresu Basků naskočil do 32 soutěžních utkání a svými výkony zaujal kluby jako AC Milán, Dortmund či Gladbach, čehož by mohla Barcelona v létě využít. Kontrakt v Eibaru končí také kouči Josému Mendilibarovi, avšak ten jistě prodlouží.


Predikce utkání

LaLiga - 38. kolo 19. května 2019, 16:15 Ipurua Digi Sport 1

SD Eibar

J. Montero Munuera

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
SD Eibar

Dmitrovič - Blasis, Ramis, Álvarez, Cote - Jordán, Escalante - León, Orellana, Cucurella - Enrich

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Cillessen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Vidal, Roberto - Messi, Malcom

Poslední zápasy


Poslední zápasy
SD Eibar

cant determine date - teams:score - league