Preview ∣ 5. kolo LaLigy: FC Barcelona - Sevilla FC

Preview ∣ 5. kolo LaLigy: FC Barcelona - Sevilla FC

Zítra na Barcelonu čeká třetí zápas v letošní sezoně LaLigy. Opět se nebude jednat o lehkého soupeře, jelikož se Blaugranas na domácím hřišti utkají se Sevillou. Tým se jistě bude snažit navázat i na skvělé skóre ze zápasů s Villarrealem a Celtou Vigo. Ve formaci žádné změny neočekávejme, 4-2-3-1 se osvědčilo, a Koeman tak nemá důvod zkoušet něco jiného, alespoň tedy prozatím. 

I po zápase s Celtou Vigo kouč tým chválil. Po pěti letech se Blaugranas na půdě Celty konečně podařilo vyhrát, přestože od konce prvního poločasu hráli v deseti: "Jsem na tým velice pyšný. Hráči makali, hráli disciplinovaně, i když jich bylo o jednoho méně. I tak jsme vyhráli, tým odvedl dobrou práci. Naše výsledky začínají dokazovat, že jsme na správné cestě." 

Messi se sice na listinu střelců nedostal, v útoku však zahrál klíčovou roli a 17letý Ansu Fati také opět zářil:"Byli dobří, stejně jako celý tým. Leo hodně makal, i když zrovna nebyl u míče," hodnotil hráče Koeman. Messiho pochválil i Sergi Roberto:"Leo je hodně soustředěný, na hřišti dneska nechal vše. Jsme šťastní, že je s námi a je pro nás dobré, že chce tak moc vyhrávat."

Na Camp Nou se Barceloně proti Seville daří. V posledních šesti zápasech na půdě Blaugranas padlo v průměru na zápas 3,3 gólu a výhru si pokaždé připsala Barca. Sevilla zvítězila v obou zápasech, které prozatím v LaLize odehrála. Zajímavostí je, že oba zápasy byly rozhodnuty až v posledních minutách. Gól na 1:0 do sítě Levante padl až v nastavení a proti Cadizu nejprve padl gól na 2:1 v 90. minutě a na 3:1 taktéž až v nastavení. Klíčové by tak i zítra mohly být právě poslední minuty utkání.

Pozor by si Barca měla dát na marockého útočníka Youssefa En-Nesyriho. Právě on vstřelil vítězný gól do sítě Levante, navíc čtyři z jeho posledních šesti branek padly po 80. minutě a pokaždé byl posledním střelcem. Barceloně bude stále chybět zraněný Ter Stegen a také Umtiti, kvůli červené kartě z posledního zápasu si nezahraje ani Clement Lenglet. Kvůli zraněnému svalu má nejistý start také Junior Firpo. Nezapomínejme, že proti Blaugranas zítra nastoupí dva bývalí hráči klubu, Ivan Rakitič, který odešel v létě a Munir El Haddadi, ten hraje za Sevillu již od půlky sezony 2018/19.


Predikce utkání

LaLiga - 5. kolo 4. října 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Jesús Gil Manzano

Sevilla FC

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Neto - Roberto, Araújo, Piqué, Alba - Busquets, de Jong - Griezmann, Coutinho, Fati - Messi

Předpokládané sestavy
Sevilla FC

Bono - Navas, Koundé, D. Carlos, Escudero - Rakitić, Fernando, Jordan - Ocampos, L. de Jong, Munir

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

01.10.2020 – Celta Vigo 0:3 FC Barcelona – LaLiga 27.09.2020 – FC Barcelona 4:0 Villarreal CF – LaLiga 19.09.2020 – FC Barcelona 1:0 Elche CF – Joan Gamper Trophy 16.09.2020 – FC Barcelona 3:1 Girona FC – přátelský zápas 12.09.2020 – FC Barcelona 3:1 Gimnàstic de Tarragona – přátelský zápas

Poslední zápasy
Sevilla FC

01.10.20 – Sevilla FC 1:0 Levante – LaLiga 27.09.20 – Cadiz 1:3 Sevilla FC – LaLiga 24.09.20 – Bayern 2:1 Sevilla FC – Superpohár UEFA 18.09.20 – Sevilla FC 2:1 Athletic Bilbao – přátelský zápas 15.09.20 – Sevilla FC 3:2 Levante – přátelský zápas


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
19.06.2020

Sevilla FC
0:0

FC Barcelona
06.10.2019

FC Barcelona
4:0

Sevilla FC
23.02.2019

Sevilla FC
2:4

FC Barcelona
30.01.2019

FC Barcelona
6:1

Sevilla FC
23.01.2019

Sevilla FC
2:0

FC Barcelona


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

René
Tipér

Tento zápas vidím jako první větší zkoušku jak na tom jsme.smiley

03.10.2020, 21:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Araújo střídal kvůli poranění stehna

Ronald Araújo musel ze včerejšího zápasu odstoupit už o poločase kvůli poranění stehna. Podstoupí sérii dalších testů, aby se zjistil rozsah zranění a přibližná délka rekonvalescence. [fcbarcelona.com]


Kdo teď povede klub?

Po odstoupení klubového představenstva se nyní Barcelona nachází v rukou řídící komise. Ta bude vykonávat všechny funkce nezbytné pro chod klubu a do tří měsíců musí zároveň svolat volby. V jejím čele je Carlos Tusquets, předseda ekonomické komise.

Komise může být tvořena maximálně polovinou dosavadního představenstva, což znamená sedm funkcionářů. Obsazeno bude ještě pět židlí, o kterých spolu s Tusquetsem rozhodne Joan Manuel Trayter Jiménez, předseda sdružení socios.  


Coutinho přijde o nejbližší zápasy

Philippe Coutinho si ze zápasu proti Realu Madrid odnesl poraněný hamstring, takže se bez něj Barcelona zřejmě bude muset obejít alespoň dva týdny. Délku rekonvalescence ale klub zatím oficiálně nekomentoval.


Barcelona dorovnala najhorší ligový štart za posledných 26 rokov

FC Barcelona v prvých piatich ligových zápasoch 2x vyhrala, 1x remizovala a 2x prehrala - rovnakú bilanciu mal katalánsky veľkoklub aj v sezónách 2019/20 a 1994/95, kedy súčasný tréner Ronald Koeman ešte pôsobil v Barçe ako hráč.


Messi navýšil či překonal tři rekordy

Gól proti Ferencvárosu znamenal, že Leo Messi skóroval už v 16. sezoně Ligy mistrů v řadě, proti 36. soupeři a byla to jeho 69. trefa v základních skupinách. Všechno to jsou rekordní záznamy.

Vzhledem k tomu, že Argentinec přidal i asistenci, zároveň zaokrouhlil počet "kanadských bodů" v této soutěži na 150 (144 startů, 116 gólů, 34 asistencí).

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Sociedad de Fútbol 14
2. Real Madrid CF 13
3. Granada CF 13
4. Villarreal CF 12
5. Club Atlético de Madrid 11
6. Cádiz CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Ansu Fati 4
2. Lionel Messi 1
3. Sergi Roberto 1
4. Philippe Coutinho 1
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci
Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci

od 340 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat