Prezident Atlétika vyhrožuje Barceloně: Máme důkazy!

Prezident Atlétika vyhrožuje Barceloně: Máme důkazy!

Kauza, která vyplavala na povrch po oznámení přestupu Antoina Griezmanna z Atlétika do Barcelony, pokračuje. Prezident bývalého chlebodárce francouzského fotbalisty v rozhovoru pro rádiovou stanici prozradil, že má důkazy, aby usvědčil Katalánce z doplacení rozdílu na výkupní klauzuli.

V pátek byl skrze oficiální web FC Barcelony a profily na sociálních sítích potvrzen příchod Antoina Griezmanna a to za částku 120 milionů, což odpovídalo hráčově výkupní klauzuli od 1. července letošního roku. Tu složil v budově vedení LaLigy hráčův agent Sevan Karian.

V tuto chvíli se může zdát, že je vše vyřešeno, nicméně Atlético vzápětí vydalo prohlášení, v němž požaduje od katalánského celku zaplacení dalších osmdesáti milionů, aby se dorovnala výkupní klauzule platná do výše uvedeného data, jelikož k dohodě melo dojít už v březnu.

Pokud klub vydal takové prohlášení, je to proto, že má důkazy. Jsem zklamán hráčovým přístupem, protože chtěl odejít a neřekl nám až do poslední chvíle,“ sdělil Enrique Cerezo, prezident Los Colchoneros, v interview s RAC1. Jiná rozhlasová stanice, Cadena SER, pak tyto důkazy rozklíčovává.

K dohodě mezi Barcelonou a francouzským reprezentantem mělo dojít letos na jaře, po začátku vyjednávání v listopadu roku 2018 krátce před březnovým vyřazením od Juventusu v Lize mistrů. Právě proto nyní Atlético požaduje zaplatit tehdy platnou částku 200 000 000 €.

Griezmann se k tomu částečně vyjádřil na své prezentaci, kterou měl v neděli a svým způsobem se jej zastal i bývalý agent Josep Maria Minguella, který ale ve svém povídání pro redakci deníku Sport řekl, že dokud bude hrát na Camp Nou, tak jej na stadionu nikdo neuvidí.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Proč snížili výkupní klauzuli???? Když se dohodli na snížení, tak už jim muselo být jasný, že třeba bude chtít odejít. Za další on v květnu řek, že odejde a za další, koupili náhradu ještě než odešel a dali mu jeho sedmičku, tak do prdele, co to pořád melou? Ja neřikám, že se zachoval korektně, ale co by dělali s hráčem, kterej by už tam nechtěl hrát??? Totálně nesmyslná a zbytečná kauza!

16.07.2019, 11:48
Pajinos Luis

klauzule spadla se začátkem sezony 2019/20, čili 1. července a Atlético se odvolává na to, že k přestupu (resp. dohodě) došlo před tímto datem a klub to jen oznámil až po tomto datu ... dá se to trochu pochopit z čistě objektivního hlediska, ale pokud se na to podívám zaujatě, vidím tam to ublížení no, že po té komedii na podzim nakonec přeci jen odešel

16.07.2019, 13:09
Luis Pajinos

já hlavně narážím na tohle prohlášení: protože chtěl odejít a neřekl nám až do poslední chvíle,“ tohle je divné prohlášení a za druhý já nechápu, proč a to říkám podruhý měl ve smlouvě smížení výkupní klauzule, když měl novou smlouvu na 200výkupka do roky 2023. Mně jako lajkovi přijde divný, že někdo prodlouží smlouvu a chce za rok snížit výkupku za přijatelný peníze.............to je pro mě signál, že chce jít pryč! Proto narážim na Atlety a i na velmi rychlý nákup Félixe, což je taky dost divný..........

16.07.2019, 13:31
Pajinos Luis

to si právě myslím, že je takové volání ze zoufalství, protože video vyšlo 14. května - což si přál Simeone i prezident - a měli tak čas najít náhradu, kterou našli ve Félixovi a tom novém Srbovi ... a souhlasím, že pokles výkupky je svým způsobem pojistka na budoucí odchod, čili tak trochu prasárna, ale Atlético jí podepsalo, čili si můžou sypat popel na hlavu jedině sobě :)

16.07.2019, 13:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat