Příchod Griezmanna nepotěšil všechny: Dokud bude hrát za Barcelonu, nepřijdu na Camp Nou, tvrdí bývalý agent

Příchod Griezmanna nepotěšil všechny: Dokud bude hrát za Barcelonu, nepřijdu na Camp Nou, tvrdí bývalý agent

Ačkoliv se může zdát, že přestup Antoina Griezmanna z Atlétika Madrid do FC Barcelony mohl rozradostnit spoustu fotbalových nadšenců, najdou se i tací, kteří jím přímo opovrhují. Jedním z nich je Josep Maria Minguella, který kdysi zastupoval hráče a v rozhovoru pro deník Sport, jehož přepis vám přinášíme níže, prozradil, že dokud je Francouz členem A-týmu nehodlá chodit na barcelonský stadion.

Před časem jste řekl, že pokud Barca získá Griezmanna, nebudete chodit na Camp Nou. Platí to i nadále?

Lidé, kteří mě znají, ví, že jsem ze staré školy. Nepotřebuji smlouvu na to, abych dodržel slovo. Naprosto si zatím stojím. Již 70 let jsem sociem (členem klubu FC Barcelona, pozn. přek.) a můj otec mě vždy učil, že klub, fotbalisty a členy vedení musíte respektovat. Někdy nesouhlasím s jejich rozhodnutími, ale nikdy jsem neřekl něco, co by je nebo klub mohlo urazit nebo pošpinit. S Núňezem a Laportou (bývalí prezidenti FCB, pozn. přek.) jsem měl obtížné časy, ale nikdy v tom nebylo nic osobního. Měl jsem svá kritéria a chci říct, že pokud něco vyřknu, nikdy se nesnažím jít proti Barceloně.

Proč jste rozzlobený kvůli Griezmannovému přestupu?

Je třeba pamatovat na to, že před rokem se hráčovi zástupci sešli v restauraci s představiteli Barcelony a dosáhli dohody. Griezmann z ní samozřejmě mohl vycouvat, ale způsob, jakým to udělal, nebyl vhodný kvůli prestiži klubu. Důkazem toho je přijetí, jakého se mu dostalo na Camp Nou. Nezachoval se správně a tak nepůjdu na stadion dokud bude v klubu. Zápasy budu sledovat v televizi. Pepe Samitier (bývalý hráč a trenér Barcelony, později skaut, pozn. přek.) mi vždy říkal: ‘Když přijde nový hráč, popřej mu štěstí. Griezmannovi přeji hodně štěstí a úspěchů, ale vždy jsem po všech hráčích, které jsem přivedl – od Maradony po Messiho – aby Barcu respektovali co nejvíce to jde.

Co si myslíte o Griezmannovi jako hráči?

Je dobrý, dynamický a dává góly, ale může mít problémy kvůli své pozici na hřišti. Vedlo se mu velmi dobře za devítkou, která soupeří se stopery, jako Giroud anebo Diego Costa. Pokud se tak však neděje, Antoine má problémy. Aktuálně je středovým útočníkem v Barceloně Luis Suárez a za ním s plnou svobodou hraje Leo Messi. Barca už má pokrytou pozici a k tomu přidejme Dembélého, Coutinha a Malcoma. To je hodně útočníků na 2 až 3 posty. Jsou to skvělí hráči, klub stáli hodně a tak se můžou objevit potíže.

Považujete zaplacení stodvaceti milionů za Griezmanna za rozumné?

Je to přehnaná suma. PSG se opírá o externí zdroje financování a je jediným klubem, který si může dovolit takové výdaje. Další týmy, které zaplatily přes 100 milionů za hráče – jako Real za Balea či Hazarda nebo Barca za Coutinha a Dembélého – zahájily šílené závody. Když nepočítám Pogbu, tak žádný anglický tým nezaplatil za hráče více než 100 milionů a to hovoříme o nejsilnější lize. Ani v Itálii či Německu nejsou na takové sumy zvyklí. Přesáhnout stomilionový limit je podle mého nebezpečné a zaplatit 120 milionů za osmadvacetiletého hráče není trefou do černého. Barcelona v tomto ohledu postrádá smysl, jelikož už má skvělý kádr vedený Messim.

Myslíte si, že Griezmann stráví na Camp Nou spoustu let?

Podle mého se za rok, za dva vrátím na stadion. Chci, aby Griezmann v Barceloně uspěl, ale nemyslím si, že pro něj najdeme místo. Pak se bude nudit a Barca jej bude muset prodat. Pokud však dá 40 gólů a bude úspěšný, pak uznám svou chybu.

Rozumíte požadavkům Atlétika, které se domáhá doplacení do sumy 200 milionů?

Atlético k tomu nemá žádný důvod. Klub je naštvaný, protože před rokem investoval hodně k tomu, aby si Griezmanna udržel a domníval se, že zachránil situaci, jenže se stalo všechno znovu a tak se nyní cítí poškození a dělají problémy. Myslím si, že se prakticky nemají čeho dožadovat.

Co říkáte na téma možného návratu Neymara?

Jeho jméno rozděluje culés (fanoušci Barcelony, požn. přek.,), ale hlavním problémem je jak k této operaci přistupovat. Podle mého je jedinou možností výměna, jaká proběhla se Cillessenem a Netem. Jinak zde hovoříme o vysokých částkách. Rovněž záleží na tom, zda odejde Dembélé či Coutinho, protože v klubu je spousta útočníků a takový hráč na lavičce zaručuje explozi v kabině. Neymar musí upřímně říci, že svým odchodem udělal chybu a do toho musí 2-3 hráči odejít. Jinak se objeví finanční a sportovní potíže.



Griezmannova plaketa před stadionem cílem vandalů


Poničená plaketa Antoina Griezmanna před Wandou Metropolitano (zdroj: sport-english.com)

Plaketa Antoina Griezmanna před stadionem Wanda Metropolitano, kterou dostal za odehrání více než stovky zápasů v červeno-bílých barvách, byla krátce po oznámení přestupu poničena skupinkou fanoušků, kteří na ní nalepili nálepky se starým logem klubu a byla potřísněna různými látkami. To se nestalo v historii poprvé – stejného zacházení se dočkaly i pamětní desky Thibauta Courtoise, Huga Sáncheze a Sergia Agüera.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

je zajímavý, že jak se choval Neymar mu nevadí a zachoval se víc "sviňsky" než Griez!!

16.07.2019, 10:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat