PROBLÉM BARÇY: COUTINHO STÁLE ČEKÁ NA PAS

PROBLÉM BARÇY: COUTINHO STÁLE ČEKÁ NA PAS

Philippe Coutinho se na hřišti jeví jako velmi dobrá posila, která se zatím i přes obrovskou investici vyplácí. Podle všeho zapadl do herního systému Barcelony, nastupuje téměř ve všech utkáních (často v základní sestavě) a hlavně se prosazuje i střelecky. Je tu však jeden problém, který se řeší v zákulisí: Coutinho potřebuje evropský pas.

Pravidlo španělské LaLigy vypadá velmi přísně: "Do zápasu je možné nominovat maximálně 3 cizince." Toto pravidlo však není tak přísné, jak na první pohled vypadá. Za necizince se totiž považují všichni hráči ze zemí Evropské unie, či disponující pasem jedné z těchto zemí. Ve skutečnosti to znamená, že za cizince nejsou považováni například Lionel Messi nebo Luis Suaréz, kteří jsou majiteli španělského, respektive italského pasu.

Nicméně změny v kádru současné Barçy znamenají, že katalánský klub má v kádru 4 hráče, kteří jsou podle ligových pravidel považováni za cizince. Jsou jimi Arthur Melo, Arturo Vidal, Malcom a právě Philippe Coutinho. A to se ještě před začátkem sezony zbavili Miny, Marlona a Paulinha.

Řešení je na cestě a velmi intenzivně se na něm pracuje v zákulisí klubu z katalánského hlavního města: Coutinho má manželku s portugalským pasem, proto o něj má právo žádat i samotný hráč. Vše vypadalo na dobré cestě, ale těsně před finále Španělského Superpoháru se byrokratické záležitosti opozdily a Brazilec tak stále na svůj pas čeká.

Poměrně zajímavou skutečností je, že vedení španělské LaLigy před zápasem o první letošní trofej uvedla, že Coutinha i přes absenci evropského pasu považuje pro tento zápas za necizince a navíc, že pravidla o cizincích v týmu hovoří jen o ligových zápasech, což Superpohár není.

Nicméně Valverde i celé vedení FC Barcelona již nedočkavě čekají na Coutinhův portugalský pas.


Zdroje: mundodeportivo.com, fcbarcelona.es



Diskuze

BienQuedas
Systémový administrátor

Podle některých zpráv by měl dostat pas nejpozději v lednu 2019, ale snad je šance, že to bude i dříve.

19.08.2018, 12:56

Pravidlo španělské LaLigy vypadá velmi přísně: "Do zápasu je možné nominovat maximálně 3 cizince." Jak je tedy možné že včera na střídačce byli všichni 4, Coutinho, Arthur, Vidal i Malcom?

19.08.2018, 12:59
BienQuedas DavidP
Systémový administrátor

Liga prohlásila, že ho považují za necizince, protože má podle nich nárok na portugalský pas...ale je zároveň prohlásila, že nesmí nastoupit všichni najednou a má si pas sehnat co nejdříve. Dlouho jsem to projížděl na různých článcích, protože se objevují celkem protichůdná vyjádření.

19.08.2018, 13:06

Klasický španělský bordel. Kam se na to FAČR hrabe 😂

19.08.2018, 18:06

Hlavně že ho uze jistě másmileysmiley.Hold si musí počkat no.Snad to ale dopadne.Díl jak u nás to snad trvat nemůže.smiley

20.08.2018, 06:31

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat