Prodloužení smlouvy Jana Veselého do roku 2026

Prodloužení smlouvy Jana Veselého do roku 2026 Foto: FCBarcelona.com

Český pivot odehrál za Barçu 129 zápasů a je nejužitečnějším hráčem současné Euroligy

Barça a Jan Veselý se dohodli na prodloužení smlouvy do 30. června 2026. Smlouva měla vypršet v roce 2025 a obě strany se dohodly na jejím prodloužení. Třiatřicetiletý Veselý bude hráčem modrozelených minimálně čtyři sezony.

"Rozhodli jsme se prodloužit smlouvu. Rozhodnutí bylo velmi rychlé a snadné. Jsem velmi rád, že jsem ho udělal, protože se v tomto rozhodnutí cítím velmi dobře a Barcelona se mi velmi líbí," řekl Jan Veselý.

Čech také říká, že je se svou rolí v týmu velmi spokojený: "Tyto první dvě sezony v Barçe probíhají velmi dobře, s jinou rolí než v mé kariéře, s jinou hrou a jiným stylem. Jsem velmi spokojený a pomáhá mi to učit se sám od sebe, jaké různé aspekty mohu týmu přinést. Užívám si roli, kterou mám, a jsem velmi rád, že v ní mohu pokračovat."

Veselého mrzí, že se mu nepodařilo v Málaze získat pohárový titul, ale do druhé poloviny sezony hledí s optimismem. "Zbývají nám ještě dvě soutěže, ve kterých musíme bojovat o trofeje, a proto jsem velmi pozitivně naladěn." "Není snadné prohrát, ale myslím, že nás to může posílit, a myslím, že všichni mají mentalitu na pohár co nejdříve zapomenout." "Příští týden proti Monaku hrajeme opět doma a musíme být připraveni na druhou část sezony a bojovat o další dvě trofeje."

A ve vzkazu fanouškům říká: "Snažím se na hřišti ukázat svou vášeň a svůj styl hry." "Žádám fanoušky, aby nás povzbuzovali až do konce. Jsem rád, že tu mohu být ještě dvě sezony, a doufám, že další sezony budou podobné těmto dvěma."

Skvělé statistiky Veselého
Od sezony 2022/23 do sezony 23/24 odehrál Veselý v dresu blaugrana 129 zápasů (63 Euroliga, 55 ACB, 4 Copa, 4 Lliga Catalana a 3 Supercopa), ve kterých získal tři tituly (jeden v ACB lize a dva v katalánské lize).

V Eurolize je v této sezoně hráčem s nejvíce body a nejlepším hodnocením v 25 odehraných zápasech: 12,9 bodu, 4,5 doskoku a 16,6 hodnocení v průměru za 21 minut. Navíc byl ve 24 z 25 zápasů v základní pětce. 

V 63 zápasech v barvách Barçy v Eurolize byl ve 42 zápasech v základní pětce, v průměru zaznamenal 10,7 bodu, 4,1 doskoku a 13,5 bodu v efektivitě.

A v ACB odehrál v této sezoně 16 zápasů s průměrem 7,3 bodu, 4,1 doskoku a 9,8 efektivity za 18 minut hry. Z těchto 16 zápasů bylo 14 startů. Celkem v ACB nasbíral 55 zápasů (39 v základní pětce) s bilancí 8,7 bodu, 3,9 doskoku a 10,1 hodnocení.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat