První rozhovor s novým trenérem

První rozhovor s novým trenérem

Dnes byl představen nový trenér Barcy Ronald Koeman. V prvním rozhovoru jako nový kouč se vyjádřil k několika tématům: ke svým taktikám, k problémům týmu i k tomu, jak jej těší, že se teď do klubu vrací jako trenér.

"Dnes je den, kdy jsem šťastný a pyšný, protože se mi dostala možnost trénovat takový velký tým. Když trénujete Barcelonu, vyžaduje se po vás maximum, a to se mi líbí. Barcelona je pro mě pořád ten nejlepší klub na světě. Byl to sen, který se mi nakonec splnil. Teď se budu snažit dostat Barcu zpátky na vrchol. Na tom chci spolupracovat s hráči, kteří mají hodně herní kvality."

Po porážce s Bayernem se diskutovalo o budoucnosti Messiho v klubu.

"Nevím, jestli budu muset přesvědčovat Messiho, aby zůstal. Je nejlepší hráč na světě, takového chcete mít v týmu vždycky. Jako trenér bych s ním velmi rád pracoval, protože rozhoduje zápasy. Budu opravdu šťastný, když zůstane."

"Promluvím si s ním, chystám se na rozhovor s několika hráči. V případě Messiho doufám, že tu ještě nějaké roky zůstane."

Koeman se vyjádřil i ke své herní filozofii.

"Jsem Holanďan a mám radost, když můj tým drží balon. Je pro mě důležité být dominantní v držení míče, ale nejdůležitější je vítězit. Jsem už trenér několik let, mám zkušenosti z mnoha týmů a myslím si, že mám předpoklady k tomu, abych Barcu trénoval na vysoké úrovni."

"Mezi Barcelonou a Nizozemskem bylo vždycky nějaké spojení, co se hráčů a trenérů týče."

"Fotbal si musíte užívat a to je taky první věc, kterou řeknu hráčům. Bez toho, aniž byste si fotbal užívali, nedosáhnete té nejvyšší úrovně. Být v tomto klubu je privilegium." 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Je vidět, že ten frajer ví co chce a mě je i sympatickej.

20.08.2020, 08:44

Je to tak, je to sympaťák. Ale hlavně je to bývalý hráč Barcy, který se zapsal do její historie...mám rád, když se trenérem stane někdo z naší úspěšné éry, jako byl třeba Pep 👍

20.08.2020, 21:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat