Puma nahradí Nike

Puma nahradí Nike

Vzhledem k napjaté situaci mezi FC Barcelona a americkou oděvní společností Nike dojde pravděpodobně k rozvázání spolupráce. Jako největší kandidát se jeví společnost Puma.

Ačkoli je Nike jeden z největších oděvních gigantů, je pro něj nyní zajímavější sponzorovat spíše sportovce jako jednotlivce a nikoli kluby jako takové. Puma razí ovšem jinou strategii a chce být jedním z největších hráčů v daném segmentu. Můžeme vidět německou oděvní společnost ve spolupráci s Manchesterem City, kdy se obě strany zavázaly k desetileté spolupráci.

Puma je ochotna zaplatit daleko více peněz než Nike a to konkrétně až 200 milionů eur fixně za sezónu plus variabilní bonusy a zároveň by nezasahovala do vlastních značek klubu.

Barcelona požaduje daleko více peněz od Nike a zároveň si chce udržet vlastní image ve značce BLM, kterou založil exprezident Bartomeu a klub jí chce sám propagovat, to však nekoresponduje s tím, jaké požadavky má Nike. Jen upřesníme, že dle původního kontraktu má Nike smlouvu do roku 2026 s možností prodloužení až do roku 2028.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Pokud to přinese více peněz, ať si nás obléká třeba Playboy.

14.01.2024, 16:58

Black lives matter? :). Barca podporuje znacku chlapa, ktery ji malem polozil?

16.01.2024, 21:22
cechoma angel

Barça Licensing & Merchandising

17.01.2024, 11:44

Niké= FCBarcelona,Liverpool FC,Inter Milan,Chelsea....Adidas=Real Madrid,Bayern Mnichov,Juventus Turín,Arsenál Londýn,Manchester......Puma= City,Dortmund.Pokud nejsou peníze vyváženy uspěchem,což nejsou,firma odchází.FCB nemá bohužel co nabídnout.....tak to dopracovali.Padnout musíš až na samé dno,aby ses potom od něho odrazil.I v dresech Puma se dají zápasy vyhrávat.Tak ať se daří.

23.01.2024, 10:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat