Puyol: Nechtěl jsem, aby Messi odešel

Puyol: Nechtěl jsem, aby Messi odešel

Během krize Messi-Barcelona Puyol vyjádřil svému bývalému spoluhráči podporu. Nyní se v rozhovoru pro 'Gazzetta dello Sport' k tomuto tématu ještě jednou vyjádřil.

"Respekt a poklona Leo. Máš moji podporu, kamaráde," napsal Puyol na Twitter v době, kdy byl Messiho odchod z Barcelony prakticky na spadnutí. 

"Jako fanoušek Barcelony jsem nechtěl, aby Messi odešel, ale to je fotbal. Nakonec se rozhodl zůstat a v poslední době řekl, že je namotivovaný, je nadšený a doufáme, že bude ve fotbale pokračovat ještě mnoho let. I pro LaLigu je to hodně dobrá zpráva, protože je to jeden z nejlepších hráčů na světě."

Puyol přiznal, že i jej lákaly během kariéry u Blaugranas jiné kluby.

"Samozřejmě, že ta zvědavost tam je vždycky. Musíte ale během toho rozhodování zvážit mnoho věcí. Byl jsem pyšný na to, že jsem hrál za Barcelonu, je to něco, co si nosím uvnitř sebe. Klub se mnou vždycky počítal."

Ve vzpomínkách se Puyol vrátil i ke svému působení ve španělské reprezentaci. 

"Měli jsme štěstí, že jsme hráli v takové výjimečné generaci. Iker byl kapitán, ale přijímal rady od všech hráčů. Nebyl to jeden z těch kapitánů, co se chovají jako diktátoři. Nejdůležitější je jednota týmu. Pokud tým není jednotný, je těžké dosáhnout nějakého cíle."

Na které El Clásico Puyol vzpomíná nejraději?

"Asi bych si vybral výhru 6:2 na Bernabeu. Byla to první sezona s Pepem Guardiolou. V lize zbývaly poslední tři zápasy, měli jsme 4 body náskok a ten zápas rozhodl o titulu."


Zdroje: marca.com



Diskuze

Díky za tyhle články, krásná práce! :) Carles to je naše legenda, srdcař a nejlepší kapitán, jakýho jsme kdy měli. Zdá se, že s přibývajícími lety zraje jako víno. Navždy v smiley

12.10.2020, 23:10

Je škoda, že tato osobnost vlivem nekompetentních osob nevytváří další mezník v realizačním týmu Barçy... snad se po volbách vrátí smiley

13.10.2020, 16:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat