Quique Setién má za sebou první trénink v Barceloně, kterého se nezúčastnil Todibo, jenž je na odchodu z klubu

Quique Setién má za sebou první trénink v Barceloně, kterého se nezúčastnil Todibo, jenž je na odchodu z klubu

Premiérové trénování barcelonského A-týmu absolvoval dnes dopoledne Quique Setién, nástupce Ernesta Valverdeho. Ten se na něm musel obejít bez stopera Jeana-Claira Todiba, který dostal povolení k dotažení svého transferu do Schalke. Včera byl Francouz spatřen na letišti v Düsseldorfu.

Přípravy na nedělní ligový zápas proti Granadě zahájil včerejší dopolední trénink, který byl posledním pro Ernesta Valverdeho. Ten na něj přijel o poznání dříve, než obvykle, aby si pobalil své věci v kancelářích na Ciutat Esportiva, jelikož ještě večer jej nahradil Quique Setién. Na trávníku cvičil na určitou část i brankář Marc-André ter Stegen, jenž se zotavuje ze zranění.

Jednotka, která začala v 11:00 SEČ a na kterou byli pozvání Iňaki Peňa, Carles Pérez a Ansu Fati z rezervy, měla vzácnou návštěvu v podobě čerstvého vítěze japonského Poháru císaře, Andrése Iniesty. Ten se při této příležitosti i krátce vyjádřil pro klubová média a chování vůči jeho bývalému kouči označil za neuctivé. Více vám přineseme v samostatném článku.

Na úterním cvičení už tým vedl již zmíněný Setién, jenž na něm nemohl počítat s Jeanem-Clairem Todibem. Bývalý hráč Toulouse scházel už na začátku týdne, jelikož byl na cestě do Německa, kde finalizuje detaily svého hostování v Schalke 04. Arthur Melo se konečně po dlouhé době naopak ukázal na zeleném pažitu a zvládl část trénování s ostatními.

Z béčka byli vedle výše jmenované trojky zařazeni ještě Ronald Araújo a Riqui Puig. Dodejme, že Setién se po dokončení jednotky vydal na slavnostní podpis smlouvy s klubovým prezidentem Josepem Mariou Bartomeu, jenž prvnímu tréninku jednašedesátiletého lodivoda přihlížel z tribuny. Následovat bude focení na Camp Nou a tiskovka v sálu Auditori 1899.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat