Quique Setién postupně přichází o konkurenty, kteří ho teoreticky mohli nahradit v Barceloně. Xavi: Barca nepotřebuje mnoho nových hráčů, možná Sancha či Gnabryho

Quique Setién postupně přichází o konkurenty, kteří ho teoreticky mohli nahradit v Barceloně. Xavi: Barca nepotřebuje mnoho nových hráčů, možná Sancha či Gnabryho

Fotbalový svět je v neustálém pohybu a o jeho turbulentnosti nemůže být pochyb. Proto není s podivem řešit nástupce Quiqueho Setiéna u trenérského kormidla Barcelony, které převzal do správy teprve v lednu letošního roku. Ti se ale teď na minimálně rok vzdálí a to hlavně kvůli přeloženému EURU.

Ať už Quique Setién dosáhne s týmem jakýchkoliv výkonů, může se svým způsobem spolehnout, že ve své stále ještě nové roli zůstane delší dobu. Jeho nejvážnějším rivalem byl Ronald Koeman, jenž nyní vede nizozemský národní tým a byl otevřený jednání, ovšem až po skončení Mistrovství Evropy.

Toto odůvodnění měl na začátku roku dát Éricu Abidalovi, sportovnímu řediteli FCB a sám potvrdil jejich zájem. Jenomže hrdina finále Poháru vítězů evropských zemí ve Wembley z roku 1992 musí na dlouho očekávaný mezinárodní turnaj spolu s Oranjes počkat, jelikož došlo k odkladu kvůli šíření koronaviru.

Právě s Josepem Mariou Bartomeuem byla spojená klauzule, která dávala budoucímu prezidentovi Blaugranas volnou ruku při výběru trenéra. Dodejme, že příští volby se uskuteční další rok a i bez této informace se mnozí obávali, zdali je Setién dlouhodobým řešením. Na sezonu 2020/21 mohl totiž klidně své místo přenechat.

Dalším zmiňovaným kandidátem byl Roberto Martínez, lodivod belgické reprezentace. Měnit trenéra ve zkrácené předsezoně by bylo velice riskantní a tak by činovníci Barcy mohli být shovívavější i v případě neúspěchu v podobě absence trofejí. Po návratu do starých kolejí ale bude muset Setién dokázat, že nebyl chybným krokem.

Xavi: Nevím, jestli by teď Neymar zapadl

Posledním vážným kandidátem byl Xavi Hernández, nicméně ten se ve svém interview pro La Vanguardiu odkazoval na toxické lidí v okolí katalánského klubu. „Nemám problém s tím to skrývat a nevezmu to zpátky. Rád bych pracoval s lidmi, ve které věřím, kteří jsou loajální a velmi věcní. V šatně nesmí být nikdo toxický.

Mám jasno v tom, že se chci do Barcelony vrátit a jsem z této možnosti velmi vzrušený. Nyní, když se už vidím jako kouč, si myslím, že mohu hráčům přinést několik věcí, ale jasně jsem jim řekl, že jsem se viděl v projektu, který začal od nuly a kde bylo dělání rozhodnutí na mě,“ pravila čtyřicetiletá ikona klubu.

Nevím, zdali by Neymar kvůli sociálnímu aspektu zapadl, ale z fotbalového hlediska nemám pochyb o tom, že by byl úchvatnou posilou. Barcelona ale nepotřebuje příliš mnoho hráčů, možná Sancha nebo Gnabryho. Messi, Piqué či ter Stegen jsou na svých postech nejlepší na světě a Arthur či de Jong mohou vyhrávat ještě 10 let,“ dodával.

Připomeňme, že rodák z Terrassy, jenž u Blaugranas získal mezi lety 1998 a 2015 8 ligových titulů či 4 Ligy mistrů a odehrál přes 700 utkání, nyní vede katarský Al-Sadd v tamní Super Lize, kde ukončoval svou hráčskou kariéru. Úspěchy v ní měl i jako reprezentant, když byl u tří hlavních trofejí z let 2008, 2010 a 2012.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.co.uk



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat