Rakitič: Chci, aby Bartomeu a Abidal promluvili a popřeli fámy o mém odchodu

Rakitič: Chci, aby Bartomeu a Abidal promluvili a popřeli fámy o mém odchodu

Po interview pro oficiální barcelonská média se Ivan Rakitič ještě objevil jako host programu „El Partidazo“ na vlnách rádia Cadena COPE, kde se mimo jiných témat pustil i do své situace v klubu.

Návrat do tréninku je unikátní a krásný. Tak moc jsme jej chtěli a konečně se zase cítíme, jako fotbalisté a vše si užíváme. Pracovali jsme na hřišti, dali si bago a pokud jsme chtěli získat míč, museli jsme jít do kontaktu s hráčem. Je tam však hodně pravidel a norem. Do kabin nechodíme. Trochu si popovídáme v posilovně, ale sprchujeme se doma. Spíše než strach mám respekt. Je třeba počkat a uvidíme, jak se vše vyvine. Mám nicméně velkou touhu si zahrát. Pro mě se toho moc nemění, já se těch pravidel držel od začátku.

Ven jsem chodil pouze s mými dcerami na procházku kolem domu, abychom se trochu provětrali a pak se vrátili domů. Myslím si, že má fyzička se zlepšila, protože jsem za ty dva měsíce hodně trénoval. Bylo mi řečeno, že vypadám jinak, cítím se velmi dobře a data ukazují, že si vedu taky tak. Cítím se lépe, než po návratu z dovolené. Návrat není záležitostí jednoho týdne. Hlavní je, že je vše připraveno a nebojíme se. Při vší úctě k Tebasovi jeden týden nic nezmění, maximálně se my lépe připravíme.

V této situaci už jsem dva nebo tři roky, není to otázka jen posledních měsíců. Nic se nezměnilo - pořád chci pracovat se svými kolegy a hrát na nejvyšší úrovni. Zbytek se uvidí později, ale když podepíšu smlouvu, dělám to se záměrem jej dodržet, ale zároveň i nastupovat. Jsem klidný a chápu, že se objevují drby. Zvykl jsem si na ně, není to nic nového. Jsem v pořádku a má rodina je zde šťastná. Samozřejmě bych byl rád, aby prezident nebo Abidal potvrdili, že není co řešit.

S Bartomeem jsem nemluvil a nemám žádné zprávy. Uvidíme, zdali si poslechne tento rozhovor a zítra (rozhovor proběhl na začátku týdne, pozn. přek.) mi zavolá. Tento telefonát nicméně nezmění mé plány, ačkoliv by bylo dobré, kdybychom byli v kontaktu a navzájem se informovali. Nemám žádné negativní myšlenky a jsem potěšený z návratu do tréninku. Pokud mám v tom všem kolem Martíneze sehrát roli, jde o komplikované téma. Nemám ze sportovního vedení žádné zprávy.

Se vší úctou chci mít ve svém týmu ty nejlepší hráče a pokud k nám Lautaro přijde, budu nadšený, ovšem nemám s tím co do činění. Chci přemýšlet nad Barcelonou. Lidé, kteří mě znají, vědí, že jsem extrémně spojen se Španělskem. Fotbal je však takový, jaký je. Už teď je pak jisté, že se dříve nebo později s rodinou přestěhujeme do Sevilly. Nejdůležitější věcí je se dobře cítit a užívat každý den. Nevím, jak bude nakonec vypadat kalendář, ale vím kdy hrajeme se Sevillou a kdo je náš příští soupeř.

Respektuji slova Courtoise (jenž pro belgickou televizi RBTF pravil, že Real v lize Barceloně ukázal, že je lepším týmem, pozn. přek.), který je jedním z nejlepších brankářů na světě, ale on sám se nechal v těch slovech trochu unést. Rivalita je zdravá a není mezi námi žádný problém. Pořád nám zbývá sehrát hodně obtížných klání. Můj vztah s trenérem je dobrý. Má starší dcera se mě zeptala, kdy získáme další trofej. Řekl jsem jí, že brzy budeme mít další dvě.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat