Rakitič: Už jsem se chtěl opravdu vrátit ke skupinovému tréninku a zase se cítit jako fotbalista

Rakitič: Už jsem se chtěl opravdu vrátit ke skupinovému tréninku a zase se cítit jako fotbalista

V dalším živém rozhovoru pro sociální sítě Barcelony - v tomto případě její YouTube kanál - se Ivan Rakitič vyjádřil k návratu do tréninkového procesu, bundesligových zápasech a také zabrouzdal do světa MotoGP, jelikož interview, který vedla moderátorka Georginia Légerová, se zúčastnil také mistr světa v této kubatuře, Marc Márquez.

Dnes (rozhovor proběhl včera, pozn. přek.) jsme měli první trénink ve skupinách po desíti a bylo to skvělé. Opravdu jsem se zase chtěl cítit jako fotbalista a nechal bokem individuální cviky. Každý v týmu chtěl cvičit ve skupince a dělat více specifické věci. Proběhlo to skvěle, byli jsme v dobrém rytmu a nyní musíme jít dál. Už jsem si chtěl opravdu zahrát bago a nenahrávat si o zeď, ale se spoluhráčem. Cítit tu trávu a zase v sobě mít ten adrenalin.

Sledovali jsme několik zápasů v Bundeslize a já mluvil s bývalými spoluhráči, s nimiž jsem působil v Německu nebo s Neuerem či Perišičem z Bayernu. Mají oproti nám výraznou výhodu a je pěkné vidět, že se jim povedlo vrátit. Všichni jsme z toho vzrušení, ovšem je smutné, že se všechny tyto zápasy konají bez účasti diváků a hráči na lavičce jsou od sebe několik metrů. Fotbal se však vrátil a vše proběhlo v pořádku. Doufáme, že se budeme moct vrátit i my.

Nejdůležitější věcí je zdraví. S postupem času se všechno hodně změnilo a sport vyvinul. Všechno je lépe organizované a připravené, nikdy nám nic nechybí. Stačí nám jen trénovat a o další věci se nestarat.

Já bych si na motorku v rychlosti, která dokáže jet 300 km/h, nesedl. Rád to sleduji, ale být přeborník jako Marc je něco jiného, než co vidíte na ulici. Když se na to dívám, mám z toho respekt. Adrenalin vám užírá strach, ale musíte mít správné dovednosti a nedokáže to kdokoliv. Bylo by hezké reprezentovat klub po celém světě, spolu s diváky a fanoušky ze všech zemí. Každý den by to však bylo těžké, hlavně pokud máte rodinu.


Zdroje: fcbarca.com, youtube.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat