Rakitič: Vrátit se po měsíci na 100 % je téměř nemožné, ale nebude nám nic chybět

Rakitič: Vrátit se po měsíci na 100 % je téměř nemožné, ale nebude nám nic chybět

Ivan Rakitič se v karanténě vyjádřil pro oficiální klubovou televizi Barca TV k současnému dění a pohovořil, jak tráví čas doma. Zmínil také, kdo mu v tomto období nejvíce schází, s kým nejčastěji hovoří v týmu a kdo podle něj může špatně snášet izolaci od dalších hráčů. Rozhovor vedla na dálku moderátorka kanálu Georgina Légerová.


Jak snášíš karanténu?

Snažím se to brát s úsměvem. S mou ženou a dvěma dcerami jsme doma jenom čtyři. Od pondělí do pátku si holky dělají úkoly, ale musíte stát při nich a zastupovat učitele.

Jak vypadá tvůj den?

Ti z nás, kteří mají děti, mají závazek vůči rutině. Vstáváme v osm, posnídáme, děláme úkoly po internetu, trošku si s dcerami i pohrajeme, zasmějeme se a snažíme se trávit den jak nejlépe to jde.

Pořád trénuješ?

Mám to štěstí, že mám doma posilovnu a má žena ráda cvičí. Chodí zde i holky, je to skoro taková herna. Někdy cvičíme ráno, jindy večer. Tak často jsem v posilovně byl hodně zřídka.

Jak se udržuješ v kontaktu se specialisty na fyzickou přípravu?

Denně jsem v kontaktu s Antoniem, což je můj trenér. Dělám rutinní cviky a pokud je potřeba zamakat, udělám to. Antonio vše sleduje a posílá mi, co mám dělat.

A co se výživy týče?

Od toho, co jsme dělali v Ciutat Esportiva (tréninkový komplex Barcelony ve čtvrti Sant Joan Despí, pozn. přek.) se to moc nezměnilo. Já i má žena rádi vaříme a nyní po ukončení interview budeme péct banánový dort, o který si řekla naše dcera.

Věděl jsi, že jsi krůček od odehrání 300. zápasu v barvách Barcelony, který byl na programu před přerušením LaLigy?

V tomto případě musím tento zápas odehrát. (smích) Věděl jsem, že jsem blízko, ale nevěděl, že už jen o jeden zápas. Chci se proto vrátit, musím to jedno utkání sehrát.

Co ti chybí nejvíce?

Být s lidmi, ta rutina, odvážení mých dcer do školy … a rovněž mi schází fotbal, ale především blízkost ostatních lidí.

Jak jsi zareagoval, když ti řekli, že máš jet domů?

Nebyl jsem překvapen. Když jsme byli v Neapoli, ve Španělsku se o tom hodně mluvilo a jednomu z našich doktorů jsem říkal, že to takto neskončí. Tohle je to nejlepší, co se mohlo nyní udělat. Rád bych si zašel na procházku po ulici, ale není to nezbytné. Musíte být zticha, což nemám rád, ale je to zapotřebí a důležité.

Jak se změní celá situace po prodloužení karantény o patnáct dní?

Jak jsem říkal, kontakt s odborníky na fyzickou přípravu je každodenní a tak jsme si to i představovali. Víme, co máme dělat. Jedním z bodů je nyní dělat o něco více cviků s gumou. Je třeba to přijmout s úsměvem.

Jak si představuješ návrat do normálu?

V první řadě bude velmi divné vidět všechny v Ciutat Esportiva a znovu hrát. Doufám, že se vrátím v nejlepší možné kondici. Samozřejmě jsme přišli o nějaký ten adrenalin. Pracovat s týmem a s míčem je odlišné od toho cvičit doma. Je téměř nemožné se po měsíci vrátit ve stoprocentní formě, ale nebude nám nic chybět.

Jak trávíš většinu času se svými dcerami?

Sleduji s nimi televizi, YouTube, hodně tanců, zumbu a téměř 24 hodin denně posloucháme Shakiru, přičemž se učíme tančit. Až doteď nebyla žádná hádka. Dokud je energie a úsměv, všechno je v pořádku.

Jak vypadají vztahy s lidmi zvenčí?

Každý den a skoro co hodinu kontaktujeme přítele nebo rodinného člena. Obzvláště pak má žena své rodiče a sestru, kteří jsou v Seville. Chceme mít co nejlepší vztahy.

A dcery?

Vysvětlili jsme jim, že malé děti nyní nemohou chodit po ulici a trávíme čas na zahradě se psy. Nemáme s nimi žádný problém, zvládají to velmi dobře. Musíte jim dát něco na hraní, aby se nenudily, protože jsou plné energie.

Vyšel jsi do obchodu nebo z nějakého jiného důvodu?

Ne, šel jsem pouze vynést smetí a to bylo jediných 50 metrů, které jsem byl venku. Jak jsme se vrátili z Neapole, udělali jsme si velký nákup, jelikož jsem věděl, co přijde.

Doporuč nějaký film na sledování.

Teď jsem s dcerami viděl hodně od Disneyho, ale nejvíce se mi líbil snímek ‘Mia a bílý lev’, který jsem viděl několikrát. Dívám se na filmy, které vybírají holky.

A seriál?

Spíše jsem na filmy, ale finišuji sledování ‘El Ganador’, který pojednává o životu Nickyho Jama (latinský umělec, pozn. přek.).

Kniha?

Má žena mi doporučila ‘Zákon přitažlivosti’ a hodně se mi líbila.

Co spolu hrajete?

Hrajeme na schovávanou a holky mezi sebou. A mou starší dceru začíná čím dál tím více zajímat tenis.

S kterým přítelem hovoříš nejčastěji?

S ter Stegenem.

Co je nejlepší věcí na tom, být doma?

Rodina.

Který hráč bydlí nejblíže od tebe?

Messi.

Jaké je tvé oblíbené místo v domě?

Teď posilovna.

Jak se držíš v izolaci na škále od 0 do 10?

10.

Kdo se podle tebe izoluje nejhůře?

Arturo Vidal.

A nejlépe?

Ter Stegen.

Jak by ses chtěl rozloučit?

Posílám velký pozdrav policii a zdravotnickým profesionálům, kteří ze sebe v těchto dnech vydávají vše. Rád bych jim poděkoval, mají mé plné uznání.


Zdroje: fcbarca.com, youtube.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat