Ramon Rodríguez Monchu - srdce a plíce Barçy B

Ramon Rodríguez Monchu - srdce a plíce Barçy B

Odchovanec Barcelony za sebou má vynikající sezónu a je nejlepším střelcem týmu Garcii Pimienty. O Monchuovi se nemluvilo tak jako o Riqui Puigovi, Alexi Colladovi či Ronaldu Araujovi, jeho výkony však nelze podceňovat. Je to hráč, který si zaslouží šanci v prvním týmu a do kterého by měla být vložena důvěra.

Životopis a dosavadní kariéra

Monchu se narodil 13. září 1999 v Palma de Mallorca. Svou kariéru zahájil v pěti letech v místním klubu CIDE a později nastupoval v mládežnických týmech Mallorcy. Jeho další kroky již vedly do Barcelony, kde se připojil k Infantilu A. V sezóně 2017/18 byl součástí talentovaného týmu Juvenil A, který získal ligový titul, pohár i mládežnickou Ligu mistrů. Monchu však v Lize mistrů do závěrečných bojů již nezasáhl, zbytek sezóny totiž strávil v Barceloně B. I když mu bylo teprve 17, podával ve druhé nejvyšší soutěži dobré výkony a připsal si i svůj první gól za rezervu. V současné době je kapitánem Barçy B a zároveň také nejlepším střelcem.

Monchu v této sezóně odehrál 29 zápasů (2 607 minut), vstřelil 10 gólů a připsal si 3 asistence. To jsou na hráče nastupujícího ve středu pole velmi dobrá čísla. V Segunda División B Monchu nasbíral 92 % možných minut, v play off si připsal dvě branky a v penaltovém rozstřelu proti Badajozu proměnil rozhodující penaltu. Dvacetiletý Španěl má v průměru 1,7 driblinků na zápas či 3,1 střel na bránu na zápas. Vysílá v průměru 5,22 dlouhých pasů za 90 minut s přesností 83 %. 

Charakteristika a silné stránky

La-furia-mallorquina, el pitbull nebo jen Monchu. Bývá popisován různými způsoby a své přezdívky si vysloužil tvrdou prací, odhodláním a bojováním o každý míč. Monchu je fotbalista s vítěznou mentalitou, je hybnou silou týmu a do každého zápasu dává maximum. Může hrát na jakékoliv pozici v záloze a jeho největší předností jsou dlouhé centry, dalekonosné střely či přímé kopy. Jde o solidního hráče schopného hrát pod tlakem a pevně stát na nohou. Dokáže vletět do pokutového území z druhé vlny a vstřelit gól oběma nohama či hlavou. Jde o velmi pohyblivého záložníka, který se vyznačuje svou dynamikou, zrychlením, hrou na jeden dotek a hrou na malém prostoru.

Slabé stránky

Monchu v posledních dvou sezónách udělal velký pokrok a jedná se o velmi kompletního záložníka, který hraje opravdu vyspěle. Stále však musí pracovat na svém rozhodování a finálních přihrávkách. V některých situacích by se měl také naučit rychleji přihrávat, protože příliš dlouhé držení míče může vést k nezodpovědným ztrátám. Zlepšit se může také v obranné fázi hry.

Budoucnost

Monchu se velmi pravděpodobně zúčastní předsezónní přípravy s prvním týmem a poté se bude rozhodovat o jeho budoucnosti. I když je připraven na posun do prvního týmu, další sezónu nejspíše stráví na hostování. Sbírat minuty a hrát pravidelně nejvyšší soutěž by pro něj mohlo být tím nejlepším řešením. Mluví se o zájmu ze Španělska, Itálie či Anglie a v médiích se v poslední době zmiňovaly kluby jako Sassuolo, Fiorentina, Real Sociedad, Valencia a Betis. Podle posledních zpráv Monchu v Barceloně B nezůstane a bude ve svém rozvoji pokračovat v jiném týmu. V současné době se dvacetiletý odchovanec připojil k prvním týmu a proti Neapoli se dokonce dočkal svého debutu, i když naskočil jen na pár minut. Stal se tak po Fatim a Araujovi již třetím debutantem v této sezóně. Dokáže vedení i trenéra přesvědčit o svých kvalitách?


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat