Ranní přehled španělských novin (1. 6. 2020)

Ranní přehled španělských novin (1. 6. 2020)

První červnový den zahájíme pohledem na to, co píší Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, AS a Marca.

Mundo Deportivo použil slovní hříčku jména Lautara Martíneze - „LauToro,“ kdy toro znamená ve španělštině býk. Argentinec totiž v průměru pokryje 9,69 kilometrů na hřišti a tato statistika jen potvrzuje ideálnost nástupce Luise Suáreze. V přímých kopech, získaných míčích a uběhnuté vzdálenosti je nejlepším útočníkem v Serii A. Rozpis LaLigy byl oficiálně zveřejněn, sezona se vrací 11. června derby Sevilly s Betisem. Barcelona by mohla koupit Alphonsa Daviese a na druhé straně dojde k výměně Cancelo za Semeda pouze při konkrétních podmínkách. Camavinga chce jít do Realu, ale klub začíná pochybovat o jeho příchodu. PSG zaplatí 50 milionů +9 dalších 8 v proměnných za Maura Icardiho a sportovní svět se sjednotil v bitvě proti rasismu po smrti George Floyda.



Semedo ohodnocen na 40 milionů,“ tvrdí Sport a dodává, že tento týden by mohlo dojít k odchodu Portugalce do Manchesteru City. Anglický celek chce výměnou poslat Joaa Cancela, nicméně Barca očekává peníze. „Fotbal, stejně jako život, nebude stejný, jako předtím,“ myslí si Leo Messi a Barcelona už zná svůj oficiální rozpis. Poprvé si zahraje venku na Mallorce 13. června od 22:00 a pak v úterý 16. června ve stejný čas doam s Leganés. Fotbal bojuje proti rasismu.


Je to tady,“ potvrzuje L'Esportiu. Javier Tebas oznámil oficiální podobu prvních dvou ligových kol po restartu ročníku. Barcelona není jediným klubem, který se zatím nerozhodl ohledně vstupenek, ale většina týmů vrátí fanouškům peníze, nebo sníží ceny pro příští sezonu. „Chybí mi adrenalin spojený s basketbalem,“ tvrdí Anna Caulaová a basketbalista Shawn Dawson se po dvouleté léčbě zranění vrátí v příštím ročníku. Hráči NBA a trenéři se připojují k demonstraci proti rasismu a BS Granollers se musí obejít bez Maestra a Nenadice.


Marca píše o „hodině pravdy“ v souvislosti s oznámením programu dalších kol LaLigy, který schválil Javier Tebas. Zápasy se budou hrát i v brzkých hodinách. Uplynul rok od smrti Josého Antonia Reyese a Real Madrid má v plánu koupit nejlepší hráče do jednadvaceti let. Renault pak potvrdil, že Fernando Alonso je jednou z možností.


Góly proti rasismu,“ stojí na titulce AS. V Bundeslize žádali o spravedlnost po smrti muže černé pleti George Floyda v USA střelci Hakimi, Sancho a Thuram. Fanoušci budou přilepení u televizorů, jelikož LaLiga se vrací 11. června. Barcelona si zahraje proti Mallorce 13. června a Real Madrid proti Eibaru o den později. Vytoužené Zidanovo trio - návrat Hazarda a Asensia umožňuje francouzskému kouči použít preferovanou útočnou linii.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat