Ranní přehled španělských novin (12. 6. 2020)

Ranní přehled španělských novin (12. 6. 2020)

Zdravíme do pátečního rána a přikládáme nadpisy plátků Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, AS a Marca.

Připravení,“ píše Mundo Deportivo. Barcelona se zítra vrací do LaLigy a trenéři jsou nadšení z jiskry a úrovně týmu. Nélson Semedo měl negativní test na koronavirus a je k dispozici. Sevilla porazila Betis 2:0 a Lucas Ocampos rozhodl tiché derby. Argentinec dal sám gól z penalty a patičkou nahrál na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuána, kde bylo ticho. Dnes si zahrají Granda s Getafe a Valencia s Levante. Semifinálový duel italského poháru mezi Juventusem a AC Milán otevírá fotbal v Itálii a na závěr ještě deník informuje o třinácti závodech seriálu MotoGP v Evropě, z nichž 7 se pojede ve Španělsku.


Finálový duel,“ označil Sport souboj Barcelony jako velkého rivala na triumf v lize, s Realem. O něm se rozhodne v jedenácti neobvyklých finále a s velice nabitým rozpisem. Quique Setién chce po návratu trojzubce vyhrávat a v Madridu sní o vítězství poté, co se jim uzdravil Eden Hazard. Lautaro Martínez má údajně více tlačit na odchod z Interu. LaLiga je zpátky výhrou Sevilly a od července se pojede 13 závodů v MotoGP.


L'Esportiu informuje o „průšviháři“ Nélsonu Semedovi, jenž netrénoval s týmem poté, co šel na akci, kterou protokol zakazoval. Fotbalista měl negativní test na koronavirus a Quique Setién rozhodne, zdali Portugalce vezme na Mallorku či nikoliv. Na Baleárské ostrovy mimochodem poletí charterovým letem a hned po zápase se bude vracet. Katalánská Velká cena motorek se pojede 27. září. V prvním utkání nejvyšší španělské soutěže po pauze porazila Sevilla Betis v andaluském derby. Závěrem pak periodikum píše o požadovaném dlouholetém vězení pro bývalého jezdce Sita Ponse za daňové úniky.


Marca označila včerejší restart LaLigy jako „nový fotbal a stará objetí“. Bez diváků a s možností vystřídat pět hráčů, ale také s předchozími oslavami vedl Ocampos Sevillu v derby, kde byla jasně lepší. Zidane nyní čelí velké zkoušce ohněm, která poznamená jeho budoucnost. Madridský deník se dále rozhodl vytvořit tzv. Messiho kalendář a poznamenat všechny góly, které kdy dal, den po dni. „Valencia bude dobrým místem na pokoření rekordu,“ říká běžec Kipchoge. Scariolo uvedl, že NBA vyhraje nejlepší tým, ačkoliv nebude mít výhodu domácí palubovky. Casillas nakonec nebude kandidovat na post prezidenta RFEF.


AS pak hlásilo, že „chyběli jen fanoušci“. V derby o Sevillu scházelo přijetí od diváků, jelikož jinak padly dvě branky, kontroverzní penalta, byl předveden dobrý výkon a intenzita. „Tyto zápasy jsem už viděl a tým se mi nyní líbí více,“ pravil Vicente del Bosque a vzpomínal na nejlepší okamžiky z Mistrovství světa 2010. Gareth Bale se má objevit v základní sestavě zápasu s Eibarem a Zidane uvažuje o jeho umístění na pravé křídlo. Javier Tebas opět vyhrožuje hráčům organizovanými setkáními, pokud nepřestanou chodit na večírky. Světový šampionát MotoGP se bude skládat ze třinácti závodů a Evropa chce otevřít své vnitřní hranice. Brusel žádá o zrušení opatření příští pondělí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat