Ranní přehled španělských novin (28. 5. 2020)

Ranní přehled španělských novin (28. 5. 2020)

Poslední den pracovního týdne zahájíme jak jinak, než prolétnutím titulních stran Munda Deportiva, Sportu, L'Esportiu, AS a Marcy.

Jako motorky,“ píše Mundo Deportivo k tomu, že útočníci Barcy - Messi, Fati, Griezmann a Suárez - jsou zpátky ve formě a to úchvatné. Braithwaite neztratil na své rychlosti a tvrdě dřou i Vidal, Semedo, Piqué a Rakitič. Inter opakuje, že Barcelona musí za Lautara zaplatit 111 milionů eur, nicméně sám hráč měl Barceloně říct ano. „Nebudu jen tiše sedět, nemusím nikoho uspokojovat,“ aneb Rosell řekne všechno. Kilian Jornet vzpomíná na své výšlapy na Everest a Blaugranas se dohodli s basketbalistou Calathesem na tříletém kontraktu v hodnotě 5,5 milionů eur. Deník pak rovněž dodává data LaLigy, Premier League a Serie A.



Suárez jako posila,“ tvrdí Sport, jelikož uruguayský útočník může příští týden dostat zelenou od doktorů a 14. června může do utkání s Mallorkou nastoupit od 1. minuty. „Pauza mi pomohla získat čas a budu si tak moci zahrát v zápasech, ve kterých bych si normálně nezahrál. Chceme vyhrát vše, co půjde a domnívám se, že jsme v dobré formě, abychom to udělali. V týmu panuje zábavná nálada.“ Inter se v kauze Martínez nevzdává - klauzule nebo nic. Juventus upustil od začlenění Arthura do transferu Pjaniče a po patnácti letech došlo ke smíru mezi Laportou a Rosellem. Premier League se vrací 17. června.


Mé srdce je pro nezávislost Katalánska, ale rozum už ne,“ říká Sandro Rosell pro L'Esportiu u příležitosti prezentace své knihy „Silné objetí“, ve které mluví o prakticky celém dvouletém pobytu za mřížemi. Barca propouští polovinu skautů a s klubem se loučí mimo jiné i André Cury. Jako tvůrce hry si basketbalisté zvolili Calathes, který přichází z Řecka a podepíše na další tři roky. Ve Španělsku se bude hrát každý den od 11. června do 19. července. Galia Dvoraková posiluje skromný pingpongový tým Tramuntana de Figueres a generální tajemník Katalánské fotbalové federace říká, že „pracují na spouštěcím scénáři v říjnu spolu s nabitým kalendářem“.


Titulku Marcy zaplňuje nadpis „Míč bude opět kralovat“ a tvorba Paua Gasola, který představuje svou nadaci, jejímž programem bude také propagace zdravých návyků mezi mladými sportovci. K tomu tento ex-barcelonský basketbalistá organizuje první online prázdninový kemp, kam se může přihlásit každý. Bernabéu se znovu otevře v říjnu a 30 % fanoušků bude moci na stadion. Zbytek sezony v LaLize se bude zdarma vysílat v domovech důchodců. Dále zde najdeme značkovou reportáž o „opravdovém Lanci Armstrongovi“ a specialisté prezentují „sport, který přichází“.


AS se prohlášení „Pořád králem“ opírá o nově vydanou studii, ve které se Real opět stal nejcennějším klubem na světě. Jeho hodnota byla navýšena o 8 % a činí celkem 3,478 miliardy. Barca je s 3,193 miliardami třetí za Manchesterem United (3,342 miliardy). Atlético je 13. (1,197 miliard) a Valencia pětadvacátá (405 milionů). „Pokud dojde na další finále Realu a Atltéica, ať je na Bernabéu,“ tvrdí madridský starosta Martínez-Almeida a uznává, že hostit finále Ligy mistrů je jeho velkým snem. LaLiga bude dohrána mezi 11./12. červnem a 19. červencem, takhle to sdělil Tebas klubům. V pondělí bude 70 % Španělska ve 2. fázi, čtyři ostrovy už ve třetí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat