Ranní přehled španělských novin (8. 6. 2020)

Ranní přehled španělských novin (8. 6. 2020)

Ani v pondělí nepřijdete o oblíbené titulní strany Munda Deportiva, Sportu, L'Esportiu, AS a Marcy.

Chci jít do Barcy,“ měl podle Mundo Deportivo sdělit Neymar svým spoluhráčům v PSG. Hráčův záměr zůstává beze změny - po dobrém výkonu v Lize mistrů chce odejít z Paříže a Brazilec zároveň doufá, že klub zahájí jednání v obtížné situaci. Barcelona nastoupí proti Athletiku 23. června v 10 hodin večer a se Sevillou si zahraje 19. června ve stejný čas. Juventus si je jistý, že přesvědčí Arthura a po další ofenzívě bude středopolař více nakloněný k transferu. Vláda zajišťuje, že fanoušci se na tribunách objeví pouze tehdy, až to bude možné všude. Zidanovi se rýsuje tým a Jovič opět pobouřil organizací grilovačky. Španěl Javier Sarda vyhrál cyklistický závod ve Vietnamu a basketbalista Pau Ribas má v plánu odejít z Barcelony a vrátit se do Joventutu.


Sport zveřejňuje „Setiénův plán“, v němž chce proti Mallorce nasadit nejlepších 11 hráčů a jediným problémem je přítomnost Suáreze v základní sestavě. „Hráčům se vede dobře, jsou velice motivovaní, ale musíme vyhrát všechny duely, abychom získali titul,“ říká trenér. Pjanič vzdoruje a souhlasit bude jen s přestupem do Barcelony. United tlačí na transfer Fatiho a Irene Lozanová opět zdůraznila, že „povolení fanoušků na stadionech je vyloučenou věcí“. Před zápasy LaLigy se bude držet minuta ticha na poctu obětem koronaviru.


L'Esportiu připomíná nadpisem „půl století tvorby talentů“ 50 let od založení Barcy B, tehdy zvané Barca Atlétic, která dala prvnímu týmu spoustu špičkových hráčů. „Rezervní tým se od mého působení hodně změnil,“ dodával její dnešní kouč Javier García Pimienta. Girona se stala finalistou evropského poháru v hokeji a nyní začíná od začátku. „Musíme zvítězit ve všech zápasech,“ řekl Setién a dodával, že tým je motivován, ale nemůže klopýtnout, pokud chce pomýšlet na zisk titulu. Za sportovní oblast Espanyolu bude zodpovídat Rufete a házenkářský celek Barcy kompletuje kádr pro příští ročník. „Cílem bude Vuelta, ačkoliv to bude obtížné,“ pravil cyklsita Joel Nicolau.


Ligová fáze,“ píše Marca k návratu LaLigy po třech měsících v nejvíce neobvyklé podobě ve své historii. Plátek analyzuje formu týmů a popisuje, jak se ve čtvrtek začne sevillským derby. Pedro Sánchez potvrdil, že všechny zápasy proběhnou bez diváků. „Bez Michaela to nebude totéž,“ říká Carlos Martínez a Maldini dodává, jak prázdný bude start LaLigy „bez Angličana“ Robinsona. „Abych byl zase jeden z nejlepších, potřeboval jsem jenom být šťastný,“ myslí si kolumbijský cyklista Nairo Quintana.


AS pak zmiňuje „požehnaný problém“ Zidana, který má k dispozici celý kádr vyjma Joviče. Pouze pětice hráčů zatím nastoupila ve všech utkáních a to Areola, Militao, Varane, Casemiro a Vinícius. Osm hráčů aspiruje na to být po boku Hazarda a Benzemy v útoku. „Messi si vede skvěle a to zranění nic není,“ tvrdí Setién. Rubiales věří, že bude zvolen prezidentem RFEF aklamací (evidentní vyjádření souhlasu, pozn. přek.). Volby se uskuteční tento týden a Casillas mlčí. Tebas a vláda nesouhlasí s návratem diváků pouze na některé stadiony. Sánchez se domnívá, že by to bylo nefér a LaLiga souhlasí. Minimální mzda na přežití bude ve Španělsku vyplácena od 26. června a pro začátek jí obdrží 255 tisíc lidí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat