Raphinha o těžkém dětství: Kvůli obchodu s drogami jsem ztratil spoustu přátel

Raphinha o těžkém dětství: Kvůli obchodu s drogami jsem ztratil spoustu přátel

Raphinha si v Barceloně plní sen. Sen, na kterém musel hodně pracovat a překonávat těžké časy v dětství. Hráč původem z Porto Alegre, vychovaný ve skromném prostředí, povyprávěl svůj příběh.

"Ztratil jsem spoustu přátel kvůli světu zločinu a obchodu s drogami... přátel, kteří byli desetkrát lepší než já a mohli hrát za skvělý fotbalový klub. To, že jsem byl blízko takových lidí bylo důležitým faktorem, abych se držel svého snu. Od velmi mladého věku jsem věděl, že chci být fotbalistou. Nenechal jsem se odradit."

Raphinha pokračuje:

"Bylo by nespravedlivé říct, že jsem někdy hladověl, protože mým rodičům doma nikdy jídlo nechybělo. Přesto jsem po tréninku stál na ulici a ptal se lidí, jestli by mi nemohli něco k jídlu nebo pití koupit. Někteří mi pomohli, jiní mě označili za tuláka. Nezbývalo mi nic jiného, než čekat na autobus, který mě odveze domů, abych mohl něco sníst. V té době mi bylo 12 až 14 let."

Odchod z Rennes do Leedsu:

"Moje nejdůležitější rozhodnutí kariéry bylo odejít z Francie do Anglie. Bylo to velmi těžké, ale byla to Premier League. Soutěž s tolika hvězdnými hráči, kterou jsem vždycky sledoval s úžasem. Hrát tam bylo snem."

"Během mého působení v Leedsu jsem měl spoustu nabídek, ale já přesně věděl, co chci. V děství jsem měl idoly, kteří hrály v Barceloně a právě Barcelona byla mým snem."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Nezbývalo mi nic jiného, než čekat na autobus, který mě odveze domů, abych mohl něco sníst. V té době mi bylo 12 až 14 let." .... LOL a co jako? Asi jako každej člověk, fakt nechápu co to má znamenat jestli je to jen špatnej překlad ... nebo si vážně myslí, že se měl hrozně protože se po tréninku musel najíst až doma. Taky jsem musel domů abych se po tréninku najedl ale nikdy mě nenapadlo žebrat po cizích lidech na ulici.

16.09.2022, 16:05

"Taky jsem musel domů abych se po tréninku najedl ale nikdy mě nenapadlo žebrat po cizích lidech na ulici"
😂😂😂

16.09.2022, 19:51

Tu sa ukazuje, jeho nedostatok plánovania, ktorý sa teraz dal sledovať proti Mníchovu. Ak zvykol trpieť po tréningu tak neznesiteľným hladom, tak si mohol niečo z toho dostatku, ktorý mal doma, zabaliť do tašky, hádam nejakú mal.

17.09.2022, 11:27
Biscuit Smutnô Menenô Meno

Ve 12 letech takhle úplně dítě neplánuje .... spíš mi příjde že tam asi neproběhla nějaká výchova .... prostě já mám doma jídla dost ale jsem zvyklý natahovat ruku pro další .... spíš by mě zajímalo jestli ted jako multimilionář pomáhá aktivně lidem (penězi) ve svém rodném městě nebo zase myslí jen na sebe.

17.09.2022, 14:35

Tak keď už máme tú rubriku spomienok na detstvo, tak ja som v 13-tich plánoval také cyklotúry, kde by som bez jedla a pitia na tom bol dosť zle a ak by som nenašiel nejaké huby, musel by som žobrať od náhodných turistov. Prečo by deti v tom veku neplánovali? Však my sme mávali nejaké také slovné úlohy, že keď si niekto kúpi to a to, koľko zaplatí, čo by mohlo deti naučiť plánovať si, koľko peňazí si zobrať. Možno by sa teda hodilo explicitne zaradiť nejakú takú slovnú úlohu, že keď Jožko každé poobedie strašne vyhladne a na cestu domov ho komfortne zasýti jeden krajec chleba, tak koľko krajcov chleba si má každý deň zabaliť.

17.09.2022, 20:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat