Raphinha obnovuje rovnováhu

Raphinha obnovuje rovnováhu Foto: FCBarcelona.com

Brazilec byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu proti Getafe, když vstřelil gól a asistoval při svém návratu do základní sestavy po zranění

13. srpna remizovala Barça na stadionu Estadio Coliseum v Getafe s týmem Josého Bordaláse 0:0. V prvním poločase dostal červenou kartu Rafinha. O šest měsíců později Brazilec vyrovnal, tentokrát na Estadi Olímpic Lluís Companys.

Po návratu do základní sestavy po zranění vstřelil gól a asistoval, díky čemuž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. "Opravdu jsem chtěl hrát tento zápas, protože jsem byl vyloučen v předchozím zápase této sezóny. Nezapomněl jsem na to. A tohle byl pro mě výjimečný zápas. Vyhrát o hodně gólů je pro tým důležité," vysvětlil Raphinha. Dále dodal: "Jsem zpátky po zranění a jsem rád, že jsem zpátky na hřišti a mohu skórovat a asistovat. Hlavní je však vítězství."

Brazilec odehrál 77 minut, během nichž mimo jiné skóroval na 1:0, podílel se na gólu na 2:0 a poté asistoval De Jongovi na 3:0 a na neméně než 11 000. gól Barçy.

Zápas ukázal, že Raphinha má na to, aby hrál svou roli, přestože ho v této sezóně brzdí zranění. Dosud odehrál 24 zápasů (18 v LaLize, 4 v Lize mistrů, 1 v Copa del Rey a 1 ve španělském Superpoháru), v nichž vstřelil 5 gólů a na 8 přihrál.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat