RCD Espanyol 2:2 FC Barcelona

RCD Espanyol 2:2 FC Barcelona

Barcelona včera zažila zápas svých dvou největších týmů, kterým patří opačné póly v tabulce LaLigy Santander. A ačkoliv její lídr postavil silnou sestavu a povedlo se mu zásluhou Artura Vidala s Luisem Suárezem otočit nepříznivý vývoj, nakonec si díky trefě Wu Leie a vyloučení Frenkieho de Jonga ukořistil bod i původní outsider. Nutno dodat, že mu velmi pomohl výkon gólmana Diega Lópeze.

Počátek utkání byl poměrně klidný a na hřišti se první čtvrthodinu nedělo téměř nic. Jako o to větší překvapení je pak fakt, že se vedení ujali jako první domácí fotbalisté. Ve 23. minutě se zahrával přímý kop z pravé strany a ten hlavou poslal David López za záda Norberta Neta, pro kterého to byl první ligový start v barvách FCB a jenž do té doby neměl nic na práci.

Blaugranas se snažili vytvořit hrozbu, ale problémem bylo zakončování a svěřenci Abelarda Fernándeze, který si připsal debutový start u kormidla Espanyolu, byli navíc pozorní i v obraně. Až ve 42. minutě se Lionel Messi pověsil na centr Sergiho Roberta, ale jeho hlavička našla pouze dobře postaveného brankáře Diega Lópeze, jenž barcelonisty trápil už v Realu Madrid.

O minutu později byl blízko otevření skóre Luis Suárez, nicméně Espanyol spasila tyč a tečku za úvodním dějstvím udělal snadný zákrok výše zmíněného gólmana proti přímém kopu v podání Lea Messiho. Do kabin se tak na RCDE Stadium v Cornelle-El Prat šlo za šokujícího stavu 1:0. Ernesto Valverde tak sáhl k první změně – Ivana Rakitiče nahradil Arturo Vidal.

A v 50. minutě už byl stav srovnán. Suárez poslal míč z prvního dotyku na bližší tyč po centru Jordiho Alby zleva a bylo to 1:1. Krátce na to musel Uruguayec odejít ze hřiště po srážce s jedním z domácích hráčů, ale naštěstí se nic vážného nestalo a mohl se tak vrátit do hry. A vzápětí v ní nahrál již zmíněnému Vidalovi na vedoucí gól pro Barcu. Výsledek tedy činil 1:2.

Fanoušci na stadionu i doma u televizních obrazovek a počítačových monitorů mohli vidět více známější obraz hry – Barcelona dominovala a Espanyol vypadal, jakoby si méně věřil. Krátce po ujmutí vedení měl Suárez šanci přidat druhou branku, ale po nahrávce od Messiho se neprosadil. Jenže mezitím si dvakrát prohlédl zblízka žlutou kartu Frenkie de Jong a pakoval se do sprchy.

Následkem toho se předváděná hra opět změnila a pořadatelský tým držel míč více na svých kopačkách. Hrozbu vytvářel hlavně nově příchozí Wu Lei, ovšem ex-gólman Valencie, Fiorentiny či Juventusu se měl na pozoru. V 80. minutě poslal kouč FCB na plac Nélsona Semeda a to za Antoina Griezmanna a chvílemi se zdálo, že by se jim mohlo opět povést jít do vedení.

Opak však byl pravdou. Výše jmenovaný čínský útočník se v samotném závěru dostal na střeleckou listinu a Pericos i za pomoci příznivců na ochozech pokračovali v nájezdech na obranu svého rivala, kterého chtěli mermomocí porazit. To se bohudík pro všechny culés nestalo a v pořadí 211. soutěžní El Derbi barceloní skončilo smírně 2:2.


Přehled utkání

LaLiga - 19. kolo 4. ledna 2020, 21:00 RCDE Stadium, Barcelona Digi Sport 1 (20:55 SEČ)

RCD Espanyol

2 : 2 Carlos Del Cerro Grande (Madrid)

FC Barcelona

David López (Marc Roca) 23'  
Javi López 35'  
  50' Luis Suárez (Jordi Alba)
  59' Arturo Vidal (Luis Suárez)
Marc Roca 62'  
  66' Frenkie de Jong
  75' Frenkie de Jong
  75' Frenkie de Jong
Wu Lei (Matías Vargas) 88'  
Sestava

Diego López - J. López, Espinosa, Naldo, Vilá - Gómez (62' Vargas), David López (67' Iturraspe), Roca, Melendo (74' Lei) - Calleri, Darder

Sestava

Neto - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Rakitič (46' Vidal) - Messi, Suárez, Griezmann (80' Semedo)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Škoda no. Zápas se zaslouženě otočí, ale pak Suárez dvakrát nedá sám proti brankáři a Jong se mezitím nechá vyloučit smiley

04.01.2020, 22:59
Klokanomet Caltic8

No sám...hlavně v té druhé situaci brankář dobře vyběhl a Sua neměl skoro žádný prostor. Ta první po sólu Messiho se trefovat dala, ale i tam byl kvalitní zákrok a zmenšení úhlu od brankáře.

04.01.2020, 23:33

Bod venku v osmi dobrý smiley

04.01.2020, 23:33
McL_cule PiGGy

Ja tech 8 nenapocital.

05.01.2020, 09:22

Nechápu střídání Grieze na konci měl jít Suarez

05.01.2020, 10:36
marek99 Jirka Luňák
Senior editor

Presne tak, kľudne mohol stiahnuť namiesto Griezmanna Messiho, Suaréz aspoň ako-tak napadá rozohrávku súpera, ale Messi sa pri bránení len prechádza. Včera ma to neskutočne sralo, mužstvo potrebuje ubrániť víťazstvo, stratí sa vpredu lopta a Leo s Luisom so sklonenými hlavami sa pomaličky prechádzajú namiesto šprintu naspäť, potom si Luis nemohol prebrať prihrávku od tuším Semeda lebo bol v ofsajde.

05.01.2020, 12:07

Messi by mel zvazit sve prohlaseni. Pokud bude hrat pro tym, dopadne to pokazde jako vcera. Hrat casu vidal, to co griz, tak uz je pred suarezem. Neskutecnej zolik, kolik uz zachranil zapasu. Ti dementi jsou slepi. Bohuzel koho koupi za raketu, tak ho musi vystavovat.

05.01.2020, 14:59

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat