RCD Mallorca 2:2 FC Barcelona

RCD Mallorca 2:2 FC Barcelona Foto: Patrik Janačík

Barcelona v duelu s často faulující Mallorcou nakonec byla lepší, nicméně uhrála pouze remízu kvůli pasážím, kdy ztrácela nad hrou kontrolu a dělala velké individuální chyby.

Problémy obhájců titulu začaly už v 8. minutě, když Ter Stegen velmi špatně rozehrál a rozhozená obrana nestihla zachytit přihrávku Sáncheze na Muriqiho, jenž otevřel skóre. Ostrovany to viditelně povzbudilo a nebezpečnější byli i v následujících minutách.

Postupně se ale Barcelona dostala do hry a kombinovala s větší jistotou, takže střelecké pokusy přicházely i na protější straně. Félix vystřelil vedle a dvě dobré šance nevyužil Torres. Vyrovnávací branka tak patřila Raphinovi, který ve 41. minutě vyslal střelu po zemi na vzdálenější tyč.

Zakrátko mohl Brazilec otočit, když jej do úniku vyslal Torres. Jenže tváří v tvář golmanovi přestřelil. V nastavení první půle navíc Rajkovič vychytal Félixe. A aby toho nebylo málo, závěrečný odkop od brány prodloužil Prats na Muriqiho, který se natlačil před Araúja a vrátil Mallorce vedení.

Ve druhém poločase, kdy domácí ještě přitvrdili a trávník už byl hodně promáčený, se Xaviho svěřenci těžko dostávali do dalších šancí. Ojedinělé ohrožení přišlo v 55. minutě, když Félix zpoza vápna vypálil do tyče.

V 65. minutě to vypadalo, že Barca dostane penaltu, protože se v pokutovém území poroučel k zemi střídající Yamal. Videorozhodčí však odhalil, že se Copete navzdory svému nešikovnému zákroku 16letého křídelníka nedotkl. O druhé vyrovnání se tedy musel o 10 minut později postarat Fermín poté, co na něj Lewandowski citlivě pustil Raphinhův centr.

Nicméně Barceloně se nepodařilo vytvořit souvislý tlak, natož další vyloženou šanci. Naopak mohla tři body urvat Mallorca, protože Larin se dvakrát dostal do brejku. Ani jedno zakončení se mu naštěstí nepovedlo.


Přehled utkání

26. září 2023, 21:30 Son Moix Nova Sport 3

RCD Mallorca

2 : 2 Alejandro Muñiz Ruiz

FC Barcelona

Muriqi (A - Sánchez) 8'  
  36' Romeu
  41' Raphinha
Prats (A - Muriqi) 45+2'  
Rodríguez 48'  
Nastasic 61'  
  75' Fermín (A - Raphinha)
Sestava

Rajković - Maffeo (35' Costa), Valjent, Nastatić, Copete, González (85' Heyden) - D. Rodríguez (85' Morlanes), Sánchez (64' Darder), Costa, Muriqi - Prats (62' Larin)

Sestava

Ter Stegen - Cancelo, Araújo, Martínez (78' Koundé), Balde - Gündoğan, Romeu (64' Yamal), Gavi - Raphinha, Torres (58' Lewandowski), Félix (64' Fermín)




Diskuze

Dneska bohužel Barca ztratila body, ale to se stává, pořád vyhrávat nejde. Rafinha dal krásný gól a druhý po výborné kombinaci Fermín, ale když jsme opět pohrávali o dva góly, tak to není jednoduché, zvlášt´, když Mallorca bránila dobře až na vyjímky celý zápas. Myslím si, že druhému gólu se dalo zabránit, kdyby Araujo byl důraznější v souboji a první byl smolný, protože míč se po bloku odrazil k volnému útočníkovi Mallorcy. Ale líbilo se mi, že Xavi nechal odpočívat Koundého a na hrot dal od začátku Ferrana, ale ten byl překvapivě neviditelný, na to, jakou má formu. Nebude to jednoduchá sezóna.

26.09.2023, 23:59

Za mě zasloužená remíza, opět jsme se nepoučili při hře na 5 obránců. První gól jde jednoznačně za ter Stegenem. Gól na 1:1 byla vydřená náhoda, ale super zakončení Raphinhi, Félixovi nechybělo mnoho ke druhému gólu, zápas by vypadal jinak. Následoval smolný gól před poločasem.

Yamal měl nastoupit v základu - jeden z mála, snad jediný, který si zkusil obejít hráče 1v1. Raphina je jednoznačně nad Torresem, mnohem lépe je schopný tvořit hru. Fermín taky dobře. Ti dva přinesli slušné oživení pohybu. Martínez měl být střídán hned o poločase, těch přihrávek co zbytečně pokazil bylo až až. Penalta asi správně odvolaná, ale co se dá dělat.

Další zápas doma proti Seville, snad nebudou hrát podobný systém na 5 obránců a beton, to nám zatím nejde. Chce to víc pohybu a víc si věřit v soubojích 1v1.

+ Xavi za to zpracování :D , Yamal a Fermín za trochu života do hry, Gavi parádní nasazení hlavně bez karty

- ter Stegen za tu chybu při prvním gólu, Martínez za chyby při rozehrávce, Xaviho "připravenost" na systém 5ti obránců (ale ono je to i tak těžké do zaparkovaného autobusu)

27.09.2023, 00:07

Postavit nerozehrane a nesehrane stopery, když není na hřišti FdJ byla chyba. Chápu, že se musí rotovat a Araujo se musí rozehrát, ale měl tam s ním být Kounde od začátku a klidně v 60 min Chris.

Od nejistoty vzadu se to všechno vezlo. Když stoperi dobře nerozehraji a není tam FdJ, aby míč vyvezl, tak to strašne vážně. Inigo snad každej druhej balon poslal do nohy Mallorce.

K tomu si Stegen vybral špatný zápas, Balde taky podprůměr, žralok výkon z loňské sezóny a Gundo zatím hodně nic moc. Ale ten se podle mě chytne, jen co si začne víc rozumět se spoluhráči.

Za mě nejpříjemnější záležitost, že Gavi začal hrát fotbal a přestal hrát rugby. A hraje fakt dobře. V 18 takhle táhnout zálohu Barcelony. Super

27.09.2023, 08:09
Andreas cechoma

S Gavim úplný súhlas. Ja som už nadobúdal pocit, že to bol fakt len hype okolo neho, že sa tak nejak postupne stratil. Avšak po tom, čo sledujem jeho výkony na jeho prirodzenej pozícii v zálohe, jeho od strelil Xavi tým, že ho nechal tápať na krídle. A úplne zbytočne. Koľko zápasov už minulú sezónu mohlo dopadnúť inak, keby ten chalan bol v strede ihriska. Tam je neuveriteľná beštia. A zrazu každý zápas rastie do krásy. Dúfam, že už z neho Xavi nebude robiť pokusné morča. Lebo by to bolo neuveriteľne mrhanie jeho talentom.

27.09.2023, 08:29
cechoma Andreas

Jako jo no. Mi přijde, že s ním i někdo hodil řeč. On fakt ty konflikty vyhledával a teď se už soustředí víc na hru. V jednu chvíli bylo krásně vidět, jak se do někoho chtěl pustit a Fermín ho tam klidnil. Asi mají kluci taky za úkol ho brzdit :D

27.09.2023, 14:05

FCB si myslím,že doplácí na disciplínu (mluvení,hádání se,gestikulace),to je to co mladí (Gavi,Araujo) a ostatní nezvládají a odvádí je to od hry!Pak jsou nervózní,oplácejí a hra jde stranou!

28.10.2023, 12:37

FCB si myslím,že doplácí na disciplínu (mluvení,hádání se,gestikulace),to je to co mladí (Gavi,Araujo) a ostatní nezvládají a odvádí je to od hry!Pak jsou nervózní,oplácejí a hra jde stranou!

28.10.2023, 12:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat