Real Madrid 0:4 FC Barcelona

Real Madrid 0:4 FC Barcelona

Barcelona lačnila po úspěchu a ten se dostavil. Ze Santiago Bernabéu veze velké vítězství, jehož hlavním strůjcem byl opět Pierre-Emerick Aubameyang.

Oba týmy vzhledem ke 120. výročí domácích nastoupily v netradičních dresech, ovšem náboj zápasu byl tradiční od prvních minut, takže se bylo na co dívat. Zprvu byla ohrožována brána Ter Stegena - nejprve se z pravé strany dostal k zakončení Rodrygo, poté po akci Viníciuse dostal dobrou šanci Valverde. První ale pálil vedle a druhého vychytal právě německý gólman.

Ve 12. minutě o sobě dala vědět také Barcelona a hned se jednalo o gólovou příležitost, když Torres zleva našel Aubameyanga, nicméně tomu střela nesedla ideálně a Courtois si s ní stejně jako s následnou Dembélého dorážkou poradil. Podstatnější ale bylo to, že se nejednalo o ojedinělou akci. Barca výborně napadala a zároveň dokázala přímočaře využívat mezery v madridské defenzivě. Ta navíc rozehrávala velmi kostrbatě. K tomu v útoku byla znát absence zraněného Benzemy.

Další dva střelecké pokusy si připsal Torres a znovu šlo o dost nebezpečné pozice. A ve 29. minutě se konečně pohnulo skóre. Nacho zůstal na Dembélého sám, ten se uvolnil k centru a posadil ho přesně na hlavu Aubameyangovi, který zaslouženě poslal svůj tým do vedení.

Barcelona nepolevovala, přesto ve 36. minutě málem o vypracovaný náskok přišla, když překombinovala rohový kop a Vinícius šel z protiútoku sám na bránu. Tváří v tvář Ter Stegenovi ale zazmatkoval a ani teatrální pád už ho nezachránil. Proto o dvě minuty později mohli blaugranas rohový kop napravit. Dembélé tentokrát poslal míč rovnou do vápna a Araújo zavěsil. Do šaten se tedy šlo za stavu 0:2.

Jestliže fanoušci Bilého baletu doufali, že Ancelotti o přestávce dokáže obraz hry změnit, byli hodně rychle vyvedeni z omylu. Hned ve 46. minutě poslal Aubameyang do úniku Torrese, který vsadil na razanci a těsně minul pravou tyč. Nedůslednou madridskou obranu ale ani tohle neprobralo, takže už o minutu později se Torres přece jen prosadil. Vděčit za to mohl hlavně Aubemayangovi, jenž mu naservíroval tutovku krásnou patičkou. 

V 53. minutě tak Torres mohl laskavost oplatit, když na Aubameyanga sklepnul nákop Piquého a únorová posila obloučkem potvrdila vynikající formu. Madridští si sice stěžovali, že přestali hrát, když viděli zvednutý praporek pomezního, avšak o ofsajd se nejednalo, takže branka platila, 0:4.

Ačkoliv s tímto výsledkem byla Barcelona spokojená, stále Courtoise ohrožovala. V 58. minutě Aubameyang o kousek nestihl centr Alby. A v 73. minutě měl blízko k pátému gólu také Dembélé, když se protáhl přes Militaa, ale jako by ho souboj vyvedl z rovnováhy a minul. Madrid se zase snažil neskončit s nulou, avšak nic mu nevycházelo. Obránci v katalánských barvách dokázali vpády dostupovat, a tak střely přinejlepším končily v zámezí.

V posledních minutách se už žádný z týmů nikam nehnal a výsledek 0:4 byl tedy i konečným. Devět kol před koncem ligového ročníku ztrácí Barcelona tři body na Sevillu a 12 bodů na Real Madrid, přičemž má ještě zápas k dobru. 


Přehled utkání

20. března 2022, 21:00 Estadio Santiago Bernabéu, Madrid Nova Sport 3

Real Madrid

0 : 4 Juan Martínez Munuera

FC Barcelona

Kroos 22'  
  26' F. de Jong
  29' Aubameyang (A - Dembélé)
  31' Busquets
  38' Araújo (A - Dembélé)
  47' Torres (A - Aubameyang)
  53' Aubameyang (A - Torres)
Modrič 63'  
  74' Alba
Camavinga 82'  
  88' Nico
Vázquez 88'  
Sestava

Courtois - Carvajal (46' Díaz), Militão, Alaba, Nacho (63' Vázquez) - Modrič, Casemiro, Kroos (46' Camavinga) - Valverde, Rodrygo (63' Asensio), Vinícius

Sestava

Ter Stegen - Araújo, Piqué, García, Alba (86' Alves) - F. de Jong (71' Gavi), Sergio, Pedri (86' Nico) - Dembélé (80' Traoré), Aubameyang (71' Depay), Torres


Zdroje: sport.es



Diskuze

65 minut koncert, malém jsem to i obrečel

20.03.2022, 22:58

Úžasné, skvelé, fantastické!!! Na Bernabeu takto zahrať, dole klobúk. Som dojatý.

20.03.2022, 23:00

Orgasmus smiley

20.03.2022, 23:01

Nádhera smiley

20.03.2022, 23:03

Dneska Barca velká paráda. Real vypadal jako kouzelník, co ztratil hůlku - Benzemu. Správný tah Xaviho dát Arauja na pravou stranu obrany, Vinicius si skoro neškrtl. Výborný vyzrálý výkon a taky velká dávka sebevědomí pro Blaugrana. Jen tak dále a už se nemůžu dočkat dalších zápasů. smileysmileysmiley

20.03.2022, 23:03

Klobouk dolů před Xavim co dokázal s tím týmem udělat za necelého půl roku. Ten posun je strašně obrovský, taky díky Alemanymu.. Na tomhle musíme stavět, a budeme opět silní!

20.03.2022, 23:03

Mňam!!!!!!

20.03.2022, 23:04

Hodně se mi libí kombinace Pedri-Ferran/ Auba-Demba. Lahoda se na to koukat. smiley

20.03.2022, 23:05

Cesta na futbalovy olymp nemusi trvat tolko dlho ako sme si mysleli. Máme velmi sikovne a talentovane muzstvo ktore bude kazdym rokom len rast. Xavi spravil z muzstva masinu presne taku osobnost a trenera sme potrebovali. Ked som cital ze Halandovi nejde o peniaze ale o projekt tak dufam ze pozeral dnes zapas lebo muzstvo bude velmi silne ked ostane pokope. Ďakujem za krasny vecer nepamatam si kedy som mal takuto radost a dobry pocit pred spanim.

20.03.2022, 23:05

Ty černé dresy si dnes vzali dobře. Přijel Xavi a z minulosti věděli co přijde.

20.03.2022, 23:06
MarcoFCB PiGGy

Funus smiley

20.03.2022, 23:07

Vaaaaamoooos to byla nádhera❤💙 už dlouho jsem si El clasico tak neužil jako teď🤩🔥🔥

20.03.2022, 23:07

Culers, toto je náš večer.
Výborný výkon + velká ostuda pro baleťáky.
Na tento den jen tak nezapomeneme.
Slavte, Barcelona se vrací zpátky ve velkém. Vamos. Visca Barça, Visca Catalunya.

20.03.2022, 23:08

Paráda, tohle už mi neskutečně chybělo. Debakl pro Real po takové sérii nevyhraných zápasů je naprostá lahoda smileyNutno podotknout, že Real nám to dělal dnes hodně snadné a nesmíme tedy usnout na vavřínech. Soupeř dnes zahrál tak špatně, že to bylo jako kdybychom hráli proti Osasuně. Nic to ale nemění na tom, že to byla opět demolice Bernabeu a to se prostě počítá, obzvlášť když jsme teď prošli hroznými roky a Real nás vždy porazil o gól, maximálně dva. Další bodíky k sebevědomí týmu a ta motivace, která byla dneska vidět, v tom jsme Real naprosto sežrali zaživa. Díky kluci! Díky XAVI!
Přidal bych ještě že jsme za Realem pokud vyhrajeme svůj zápas k dobru už jenom 9 bodů a Real má dost těžký los do zbývajících deseti mačů. Rozhodně neočekávám, že titul urveme, ale i kdybychom Realu aspoň zatopili, nedejbože je o něj připravili, to by byla teprve nádhera a velká vzpruha pro další sezónu.

20.03.2022, 23:11
absint Haavl

Hlavně teď máme lepší vzájemné zápasy, takže při rovnosti bodů jsme před nimi. Pořád je to dost nereálné, museli by prohrát tři zápasy z devíti a my naopak všechny vyhrát, ale třeba je to teď srazí dolů, plus se projeví únava z Ancelottiho nerotace a množství těžkých zápasů. Navíc se ještě neví, kdy se vrátí Benzema, bez kterého jsou poloviční.

20.03.2022, 23:19
Haavl absint

Jak říkám... rozhodně s tím nepočítám... ale kdo by v listopadu řekl, že bude i hypotetická šance jim zatopit?

20.03.2022, 23:24
absint Haavl

To asi málokdo, na druhou stranu ty poraženecké kecy o tom, jak se nevejdeme ani do čtvrtého místa, které tu tehdy převládaly, byly taky dost mimo.

20.03.2022, 23:34
Haavl absint

S tím si dovolím nesouhlasit. Než přišel Xavi, jak jsme na tom byli... s takovou hrou bychom opravdu měli co dělat na TOP4 a dost možná bychom tam opravdu nebyli. Naštěstí pro nás se hra neskutečně zvedla, ale nezapomínejme, jak jsme hráli v tu dobu. A většina lidí, kteří to říkali to podmiňovali právě tím, že budeme hrát jako jsme v té době hráli, což se rozhodně neděje. Současná Barca by té z října/listopadu nasypala bůra.

21.03.2022, 09:07

Barcelona je zpět a to ve velkém stylu 🔥

20.03.2022, 23:13

Škoda že je repre pauza.

20.03.2022, 23:27

Je super, že postavil Arauja, ak s ním nepredĺžia, tak to je, myslím, pre Barcu taký malý koniec. Araujo + Dembelé vs. Alaba + Vinicius, tak to bolo fajn postranné derby, nikto sa tam nehodí viac ako Araujo, jediná škoda je, že potom nie je v strede, čo ale teraz nevadilo, keďže Real nie je tak nadupaný, že by aj v strede mal niekoho rýchleho. Ak by mala Barca štyroch takých obrancov ako Araujo - vysokých a rýchlych, tak to by bola extratrieda, no aj toto stačilo na pomaly geriatrický Real. Už len aby starec Messi neprišiel. Aj nasadenie Alvésa ma hnevalo, ako na boku absolútne nestíhal ani sa nesnažil, iba spravil faul a stál. Ak by bol Ancelotti takticky duchaprítomný, tak v tom momente by nasadil Viniciusa i Alabu napravo, aby búšili do tragicky pomalého Alvésa a Garciu a tak mohli dať aspoň nejaký gól pre česť. Poriadni hráči ako Xavi či Iniesta vedeli, kedy odísť. Už len, aby Messi neprišiel, s ním by to asi tak dobre nedopadlo, však stačí pozrieť na PSG proti Realu.

21.03.2022, 00:25
Jirka smazáno

Ty jsi případ pro Chocholoužka smiley

21.03.2022, 06:57
smazáno Jirka

Chod vygenerovat dalsiu genericku oslavnu frazu, ty hviezdickar.

21.03.2022, 16:27
Jirka smazáno

smileysmiley

22.03.2022, 07:58
David smazáno

Leč zde mám účet, tak nekomentuji a jen se zájmem čtu články a komentáře/názory místních fandů. Nicméně teď už mne to nedá... Buď jsi dítě, které záměrně "trollí" ( lepší možnost a měl by jsi dostat ban ), nebo jsi uplný diletant, který nerozumí fotbalu a svoje teze opírá o zkušenosti leda tak z playstationu - viz např. názor "Ak by mala Barca štyroch takých obrancov ako Araujo - vysokých a rýchlych, tak to by bola extratrieda" - to si můžeš koupit leda do fify, takhle realný svět fotbalu nefunguje. Druhý nesmysl "Už len aby starec Messi neprišiel" - Jakože rádoby fanoušek FCB vypustíš takovyhle nesmysl, to si legenda Messi urcitě nezaslouží, jeho role v týmu (PSG) se změnila a na základě tvé neznalosti ho častuješ starcem, leč je stále jedním z nejlepších na svetě a jsem přesvědčen, že by jeho návrat byl obrovským přínosem...Tudíž bych závěrem rád dodal, že vsázím na druhou možnost hodnocení tvé osoby ( diletant ) a je mi tě svým způsobem vlastně líto smiley

23.03.2022, 01:37

To byla jízda... Na straně druhé tak jalový real v el clasicu snad ani nepamatuji. Škoda, že je teď repre pauza, doufám, že forma vydrží i na sevillu a frankfurt.

21.03.2022, 01:15

Neuvěřitelné💙❤️

21.03.2022, 05:54

Úžasné. Tohle byl koncert a gólů mohlo být daleko víc. XAVI 👏👏👏

21.03.2022, 06:41

Jedem na ten tituuul smiley 😹

21.03.2022, 07:02


E U F O R I E

21.03.2022, 08:47

Jako jak hraje poslední zápasy Bus, Pique a Alba? Už to vypadalo, že mají jít do důchodu, ale asi to byl jen výpadek formy. Bud těžké je nahradit

21.03.2022, 18:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat