Real Madrid obnovil svůj zájem o Neymara, který nebude nominován na první přípravný duel PSG

Real Madrid obnovil svůj zájem o Neymara, který nebude nominován na první přípravný duel PSG

Pod šapitó největšího cirkusu letošního letního okna přestupů vstupují další dva principálové. Neymar se rozhádal s Paris Saint-Germain a pokud nevyjde návrat do Barcelony, pořád má v záloze kontroverzní přesun do Realu a dokonce snad i možnost nastupovat za londýnský Arsenal.

Neymar Júnior s 99% pravděpodobností opustí letos v létě Paříž. S Leonardem, který se vrátil pod Eiffelovu věž a potvrdil, že nositel čísla 10 může odejít, se údajně nepohodl hned několikrát. Stránka Paris United přišla s tvrzením, že ačkoliv měl křídelník domluvený delší pobyt v Brazílii s tehdejším sportovním ředitelem Anterem Henriquem, Leonardo na něj hned dvakrát naléhal, aby svůj návrat urychlil.

Hráč to svůj pozdní příjezd ospravedlňoval charitativními událostmi v jeho rodném Santosu se svou nadací. Činovník PSG mu tedy měl oznámit, že s ním bude jednat jako s jakýmkoliv jiným hráčem, což Neymara rozhodilo, jelikož byl zvyklý na jiné zacházení. O 15 dní později přišla druhá debata týkající se delší dovolené. Leonardo očekával sedmadvacetiletého hráče na začátku přípravy 8. července a nikoliv o týden později.

Neymarovo okolí tvrdí, že to bylo domluvené, nicméně to jejich krajan z vedení pařížského celku popřel. PSG by si zároveň rádo zachovalo tvář a zůstalo celkem, který své hvězdy neprodává. Předseda Nasser Al-Khelaïfi se za Leonarda postavil už před dvěma týdny a veřejně prohlásil, že na všechny bude platit stejný metr, ať už mají na zádech napsáno Mbappé, Di María nebo Neymar. Prvně jmenovaný se v pondělí ukázal na začátek přípravy a to i přes to, že měl kratší dovolenou.

Prodloužené volno dostali pouze ti, kteří se zúčastnili Copy Américy (což Neymar nesplňuje kvůli zranění z jí předcházejícího přípravného mače s Katarem) a Eric Maxim Choupo-Moting, jenž až do osmifinálového vyřazení hájil barvy Kamerunu. Neymar se do Paříže nechce vrátit a taky to ani neudělal, čili jej nyní čeká trest – proti Dynamu Drážďany si příští úterý určitě nezahraje a možná zmešká i duel s Norimberkem o 3 dny později.

Nyní se tedy vcelku logicky řeší, kam budou směřovat jeho příští kroky. Vše nasvědčuje tomu, že se vrátí na Camp Nou. S Barcelonou už dojednal osobní podmínky, což se ostatním zájemcům nepodařilo a nyní se čeká na postoj samotných klubů. „Nevidíme Barcelonu ve vedoucí pozici o jeho podpis. Dosavadní kontakty totiž byly příliš povrchní,“ dodal před časem Leonardo, který se nechal slyšet i v tom smyslu, že jde o sentiment, nejen o peníze.

V tom zčistajasna přišel Florentino Pérez a plácl do relativně klidné vody. O Neymara měl tento charismatický podnikatel zájem už v roce 2011, jenže o 2 roky později přišel odchod k rivalům. Snaha nepolevila ani dokonce jak působil u nich. Nyní mu však hraje do karet fakt, že Saint-Germain prodá téměř stonásobného reprezentanta Kanárků raději Madridu, než Barceloně – hlavně kvůli potupnému vyřazení z Ligy mistrů v roce 2017.

Až do konce května měli být představitelé královského celku v kontaktu s hráčovým otcem, ale údajně měly selhat jednání o dohodě s hráče. Pérez v Neymarovi vidí marketingovou superstar, jakou na Santiago Bernabéu byl Cristiano Ronaldo a jakou moc není Eden Hazard. K tomu nepotřebuje přidávat hráče do výměny a určitě nabídne více peněz. Neymar by v Barceloně bral polovinu toho, co si vydělává nyní.

Ve velice bulvárních plátcích se pak objevila spekulace o možném zájmu The Gunners z Emirates Stadium, kteří mají Neymara sledovat, ovšem finanční nabídce dvou největších španělských velkoklubů v dějinách by zřejmě nedokázali konkurovat. Jeden z těch solidnějších to nicméně upřesnil tak, že čekají na vývoj událostí kvůli Malcomu Oliveirovi, který by v případě Neymarova příchodu, určitě z Katalánska odešel.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat