Real Valladolid 0:3 FC Barcelona

Real Valladolid 0:3 FC Barcelona

Na Estadio José Zorrilla předvedla Barcelona kompletní výkon a zvítězila tu nejvyšším rozdílem za téměř 11 let. Mužem zápasu se stal Lionel Messi, třebaže mu většina střel znovu nesedla.

Koeman tentokrát vsadil na rozestavení 3-4-3 se třemi klasickými stopery a Destem a Albou v záloze. To se ukázalo být velmi dobrým tahem, protože první poločas snad ani nemohl být více jednostrannou záležitostí. Barcelona soupeře k ničemu nepouštěla – obránci se dokázali vždy rychle vrátit a tvrdé napadání hlavně od záložníků znamenalo množství vyhraných soubojů. Ovšem nedůležitější bylo, že Katalánci znovu od prvních minut dominovali i ofenzivně.

Nejvíce vidět byl kapitán Messi, který hrál s chutí i zarputilostí. Také to byl on, kdo po kombinaci s de Jongem vyprodukoval první příležitost, kroucené ráně však pár decimetrů chybělo. Ve 21. minutě už Argentinec nasměroval míč mezi tři tyče, skvělým zákrokem se ale blýskl Masip.

Nicméně ještě v téže minutě se Barcelona dostala do zaslouženého vedení. Messi zasekl míč před vápnem a poslal načechraný oblouček přesně na hlavu Lengleta, jenž tedy otevřel skóre.

Další Messiho pokus byl zablokován a nápaditou patičku Braithwaita lapil Masip. Barcelonský tlak přesto neustával a ve 35. minutě přišla druhá gólová radost. Messi geniálním způsobem uvolnil Desta, který nacentroval Braithwaitovi před prázdnou bránu – 0:2.

Do konce poločasu měl ještě dvě velké šance Messi. Bohužel ve 37. minutě jeho střela postrádala razanci a ve 45. minutě, kdy nádherný pas téměř přes půl hřiště převedl Pedri, Masip jako by Messiho úmysl přečetl.

Domácí Pucela do druhého dějství zabrala, byl to ale hostující forvard Braithwaite, kdo se dostal do nebezpečné šance. Naopak pokutové území Barcelony se zdálo být dobře střeženou zónou.

Hru pak zpomalila střídání, což pochopitelně rovněž nahrávalo Barçe. A v 65. minutě bylo o vítězi fakticky rozhodnuto. De Jong se zorientoval před vápnem, posunul balon Pedrimu a ten brilantní patičkou prodloužil na Messiho, který už se nemohl mýlit. Krásný gól.

V 72. minutě se v barcelonské defenzivě objevila ojedinělá mezera, pohotová rána Orellany ani dorážka Kikeho ale v síti neskončily, neboť ter Stegen byl připraven. Něměcký brankář se musel mít na pozoru také v 88. minutě, protože obrana se střídajícím Busquetsem či Umtitim už nebyla zrovna důsledná a odražené balony znamenaly střelecké příležitosti pro Valladolid.

V nastavení se hra ovšem přenesla zpět na polovinu Valladolidu a Barcelona byla velmi blízko čtvrtému zásahu. Coutinho a krátce po něm i Messi ale napálili tyč. Symbolickou tečku za zápasem udělal další zákrok Masipa proti střele Messiho.


Přehled utkání

22. prosince 2020, 22:00 Estadio José Zorrilla, Valladolid Digi Sport 2

Real Valladolid

0 : 3 Mario Melero López

FC Barcelona

  21' Lenglet (A - Messi)
  35' Braithwaite (A - Dest)
  62' Alba
  65' Messi (A - Pedri)
  68' de Jong
Fernández 77'  
Sestava

Masip - Hervias, Fernández, Sánchez (79' Guardiola), Nacho - Jota (57' Orellana), Míchel (57' Mesa), Alcaraz, Plano (57' Pérez) - Weissman, Soussa (46' VIlla)

Sestava

ter Stegen - Mingueza, Araújo (71' Umtiti), Lenglet - Dest, Pjanić, de Jong (71' Busquets), Alba (71' Júnior) - Messi, Pedri (81' Coutinho) - Braithwaite


Zdroje: sport.es



Diskuze

Asi nejlepší zápas co se týče dominance a "nepuštění soupeře" do šancí... Pedri jasně ukázal proč je budoucnost.. smiley

Bylo fajn vidět Messiho se znovu na hřiští usmívat (i když ke konci celkem nesnášel Braithwaita že mu nenahrával :D)... ale štve mě jak se musí na ty góly nadřít.. v minulosti by měl dnes minimálně Hattrick ale letos se mu prostě střelecky nedaří.. na gól potřebuje minimálně pět tutovek.. což je nezvyk..

Busquets po té chvilce na hřišti jasně ukázal že už je za zenitem a nemá na moderní fotbal, Umtiti po zranění taktéž hrůza a málem dokonce zavinil penaltu, ale snad se zvedne.

23.12.2020, 00:00
Klokanomet DaweLUL

Busquets, který za tu chvilku nahrál do do dvou gólových šancí a měl tam ještě jednu skvělou přihrávku? WTF, tohle hejtění určitých hráčů za každou cenu fakt nechápu.

23.12.2020, 00:37
Joker94 Klokanomet

Busquets sa v posledných zápasoch snaží o prekvapivú prihrávku dopredu ale je pravdou, že sním na ihrisku ide záloha o level pomalšie. V zime by som ho skúsil predať. Možno zaňho aj môžu byť aj celkom pekné peniaze. Menší klub, ktorý potrebuje skúsenosti alebo nejaký bohatý arabský šejk by ho určite vzali.

23.12.2020, 10:07
felpod Joker94

Nikdo z Barcelony (myslím z klubu) by nikdy neprodal Busquetse.
A jsem si jist, že bude jeden z těch, kdo stráví celou svou profesionální kariéru odehraje v jediném klubu. Už jeho otec odchytal za naše A mužstvo 12 sezón a rodina Busquetsových je spjata s Barcelonou, jako málokdo. Busi je symbol klubu - to je prostě fakt. Druhou věcí samozřejmě je, že výkonnost mu viditelně klesá, a vzhledem k jeho věku (je mu teprve 32) je na konec kariéry ještě brzo...
Dokud ale bude na naší lavičce trenér, který mu nějaké minuty dávat bude, tak není o možnosti odchodu vůbec řeč. A až ty minuty dostávat nebude, jsem si jist, že nikdo z vedení ho do odchodu nutit nebude a rozhodnutí bude jen na Busim.
(Další věcí je, kolik bychom za něj dostali. Před dvěma lety měl ještě cenu 80M €, ale dnes je jeho tržní cena vyčíslena na pouhých 15M € a klesá. Takže reálně by za něj stejně nebylo víc, než 10...)

23.12.2020, 11:27

Stačilo posadit čtvrť miliardy eur na tribunu smiley

23.12.2020, 00:06
Caltic8
Administrátor

Messi obligátních 11 střel smileyAle až takhle dobrý výkon jsem od něj ani od celého týmu nečekal. Opravdu radost pohledět, když se podílí na napadání, dokonce jde do skluzu, a ještě v 87. minutě za stavu 0:3 sprintuje.

Když bude celý tým dál táhnout za jeden provaz a Messi se bude dál snažit jako dnes, musí se to zlomit. Pedri je už teď lepší hráč než Coutinho, De Jong v záloze dominuje a stopeři, kteří umějí předběhnout útočníka, jsou po těch letech taky zpestřením. Za mě tedy moc pěkný vánoční dárek.

Jinak Pjaničovi tenhle typ zápasů a role Messiho nosiče vody vyloženě sedí. On je jak ty starý ukrajinský kola - nemá ani přehazovačky, abyste si tam hodili jiný stupeň, ale dá se na něj spolehnout za každého počasí a těmi naježděnými kilometry taky překvapí.

...akorát by mě teda zajímalo, co dělal v Juventusu, protože ta nahrávka před druhým gólem na Messiho, to si fakt můžete dovolit dát akorát Messimu, jinak je to ztráta míče z alibismu.

23.12.2020, 00:14

Mně se takhle sestava líbila, ale na druhou stranu, hráli jsme proti soupeři s klesajícím výkonem. Snad to Barça bude bourat i nadále, body kuwa potřebujeme, jak kucí madridští VAR

23.12.2020, 07:37

Musím sa priznať, že som zápas nedopozeral, keďže som pri ňom zaspal :-D... ale čo som videl, tak som bol s tým spokojný. Po tomto zápase teda je na mieste sa opýtať - je 3-5-2 dobrým riešením?

23.12.2020, 07:54
Jirka Luňák La Pulga

Dokud se neuzdraví Fati nebo Demba tak je to nejlepší řešení

23.12.2020, 08:27

Mělo by se to brát "trošku" s rezervou ... dominance a výhra byla víc než očekávaná ne-li povinna. Tohle nebyl soupeř, který by měl "otestovat" Barcelonu, jako takovou ... Za mě to byl dobrý výkon, ale pořád to je málo na to, aby při příjezdu PSG, Bayernu, atd., byla Barca rovnocenným soupeřem ...

23.12.2020, 09:59
Joker94 Cestmir

Skús to brať z inej strany. Mužstvo je v sračkách a začína sa tu ako keby od nuly. Každé víťazstvo s viac strelenými gólmi je pozitívum. Neviem prečo čakáte, že príde jeden zápas, kde sa to zlomí a zase tu bude Barcelona, ktorá dokáže porážať top tímy. Tie časy sú už nenávratne preč. Mužstvo hľadá svoju tvár a hru, ktorou dokáže vyhrávať zápasy. Až keď sa dostanú do rytmu a formy dôležití hráči a vrátia sa Fati, Dembelé tak sa zase môže hra zdvihnúť o level vyššie. Verím, že aj Piqué ešte môže po zranení prispieť k zlepšeniu hry.

23.12.2020, 10:22

Potěšilo to, že jsme o tomu nepřistoupili profesorsky a i proti totálnímu outsiderovi jsme hráli aktivně. A ne, stále nevěřím tomu, že jde o nějakou změnu, tohle jsou prostě přesně ty chvíle, kdy se začneme plácat po ramenou, jak se něco posunulo atd.. Neposunulo, kvalitní soupeř by Messimu nic z toho co včera prostě nedovolil.

23.12.2020, 11:14

Za mne pozitiva z tohoto zápasu jsou :
Pedri - před měsícem mu bylo 18 ale hraje s přehledem o 10 let staršího hráče. Loni jsme ho koupili za pouhých 6M € (nikoliv za 4. jak se chybně píše na jiném místě tohoto webu) a chytře ho poslali do Las Palmas (tedy do klubu, odkud jsme ho koupili a kde to znal) na hostování. U nás by šanci nedostal a tam odehrál 37 zápasů. Jeho návrat byl pro mnohé předčasný, ale on roste zápas od zápasu a je vidět, že v něm rozhodně rostě budoucnost našeho klubu... Včera - famózní.
spolupráce Pjanič - Messi. Myslím, že od odchodu Iniesty si Leo tak nerozuměl s žádným záložníkem a neměl takovou podporu, jako včera od Pjaniče. Pro mne pozitivní překvapení, protože doposud mne Pjanič nijak nepřesvědčil (a vím, že hrál málo a hrál něco jinýho...)
Koeman. Všemi nenáviděný trenér včera ukázal, že má koule. Už posledních 10 minut proti Valencii naznačil, že stáhnutí na tři obránce by mohla být jeho další cesta. Nefunguje to, je potřeba něco změnit - a tak Koeman mění. Po té Valencii přišlo tedy pár tréninků, kde se to pilovalo - a včera to opravdu fungovalo. Na tři obránce to naposledy zkoušel Lucho před třemi, čtyřmi roky. Tehdy to "odsral" Alba, který byl posazen na lavičku (hodně se tehdy spekulovalo o jeho odchodu) a trojice obránců byli dva stopeři a jeden krajní bek. Trvalo to tehdy pár zápasů, než se Lucho vrátil ke čtyřem obráncům. Teď to Koeman pojal jinak - postaví tři stopery a krajní beky (s ofenzivní krví) vysune dopředu. Mezi nimi De Jong s Pjaničem - a fungovalo to náramně.
Messi. Asi je zbytečné diskutovat o tom, že je to nejlepší hráč historie. A bylo smutné, vidět ho v této sezóně, kdy v několika zápasech hrál úplně bez zájmu, vyloženě na všechno kašlal a myslím, že dost hazardoval se svým jménem. Ale včera? Megazměna. Usměvavý Messi rozdával balóny na všechny strany, vymýšlel šance, obcházel protihráče - super. Samozřejmě - už to není Messi z před pár let. Věk nezastavíš. Dochází k většímu počtu ztracených míčů, sem tam vyprodukuje i nepřesnou přihrávku a i to zakončení není to, co bývalo. V porovnání s Messim z před pár let je ten současný o hodně slabší. Pochopitelně. Ale pořád je to nadprůměrný hráč a pořád je to naše klíčová osobnost. Vidět Messiho včera - to byl balzám na duši...

Jak napsal o pár příspěvků výše Caltic8 : tento zápas byl moc pěkný Vánoční dárek.
Určitě bych nesouhlasil s tvrzením, že "dominance a výhra byla víc než očekávaná, ne-li povinná". Vyhrávat ve Valladolidu bylo vždy těžké a byly to vždy tvrdě vydřené body. S tím, co Barcelona předváděla v posledních týdnech, tak ta očekávání rozhodně nebyla bůhví jaká a nemluvil bych tedy o povinné výhře. Valladolid určitě není slabý soupeř, má hráče jako Jota nebo Toni Villa, kteří naší obraně pěkně motali hlavu a měli hodně situací, dobře řešených i v defenzívě. Podívat se na jejich postavení v tabulce a odbýt to tím, že nejsou kvalitní, s tím se určitě souhlasit nedá...
Naštěstí přístup hráčů se změnil, evidentně se změnila atmosféra a - jde to. Pesimisté samozřejmě budou nespokojeni vždy a nebudou spokojeni nikdy. Ale to je věc každého jednotlivě, jaký má k věcem přístup. Já jsem od přírody optimista a včerejší náš výkon mi k optimismu dává prokazatelný a jasný důvod. Asi by šlo najít i nějaká negativa. Samozřejmě, že by to šlo. Ale - PROČ? Na tento zápas si já osobně nechám jen ty pěkné vzpomínky, jen ty výše popsaná pozitiva a budu věřit v lepší budoucnost...
smiley

23.12.2020, 12:26

Hlavní rozdíl oproti minulým zápasům? Naprosto funkční a navzájem si vyhovující středová osa. Araújo - de Jong, Pjanič - Messi, Pedri. Tzn. že nekompatibilní Coutinho a Griezmann mimo hru.

23.12.2020, 14:07

Já bych řekl že to rozestaení které jsme včera hráli a hodně se to povedlo bylo 3 -2-3-2

23.12.2020, 18:23
smazáno asopunto

Tiež mi príde, že mať stopéra naviac je dobré, keďže obrana zvykla mať dosť problémov s brejkami, keďže záloha, útok a krajní obrancovia všetci museli byť vpredu a väčšinou len bezcieľne obliehať súpera. Takto je o jedného posúvača lopty vpredu menej, čo nie je až také hrozné, a o jedného stopéra viac. Tiež je to dobré pri štandardkách, keďže Barcelona dostáva veľa gólov z rohov a má málo vysokých hráčov. Toto, myslím, Koeman spravil dobre. Škoda, že Puiga len tak nepostaví.

23.12.2020, 18:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat