Referendum o financování Espai Barça se bude konat 19. prosince

Referendum o financování Espai Barça se bude konat 19. prosince

Představenstvo FC Barcelona rozhodlo, že se referendum o financování Espai Barça se uskuteční v neděli 19. prosince formou dálkového (distančního) hlasování. Správní rada prozatím obdržela od socios compromisarios povolení jednat o půjčce až do výše 1,5 miliardy eur. V prosinci budou moc všichni socios schválit nebo zamítnout konkrétní návrh financování a jejich rozhodnutí bude závazné.

Poprvé v historii klubu se bude hlasovat na dálku. Hlasovat mohou teda také socios z Česka nebo Slovenska a to velmi jednoduše prostřednictvím oficiálního webu FC Barcelona. Hlasování se bude konat 19.prosince od 9:00 do 21:00. Klub zaručí ostatním socios, kteří mají potíže s používáním moderních technologií nebo nemají správné vybavení, prostor na Camp Nou, kde se budou moci zúčastnit hlasování na dálku.

Abyste se mohli referenda zúčastnit, musíte být plnoletí, být socios alespoň jeden rok, být zapsáni v aktuálním seznamu voličů a nebýt zbaveni způsobilosti k právním úkonům. Tato kritéria splňuje 110 159 osob. Od 3. do 7. prosince bude možné nahlédnout do seznamu voličů na internetových stránkách nebo v kanceláři klubu. Od čtvrtka je možné se na Camp Nou informovat o financování, podrobnostech projektu a samotném hlasování. Kromě toho bude klub Barça zasílat socios pravidelné zprávy s informacemi. Byl také spuštěn speciální e-mailový kontaktní kanál, kde můžete klást jakékoli dotazy týkající se projektu.

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Uff. Další půjčka? Snad to mají nějak spočítané.

29.11.2021, 09:21
MilanBalage karlos

V tomto případě jde o investici do budoucnosti, ne o vyhazování peněz za zbytečné hvězdy.
Tady tohle jsou navíc ty prachy od Goldman Sachs s nulovým nebo minimálním úrokem, ne? Pokud ano, pak zaplať Pánbůh za takovou půjčku!

29.11.2021, 15:10
pyspetr MilanBalage

pochybuji že v Goldman Sachs znají pojem s nulovým nebo min. úrokem :DDD

30.11.2021, 08:51
MilanBalage pyspetr

smiley Zní to vážně komicky.. Ale něco se o financování projektu Espai Barça psalo a jestli jsem to nepopletl, mělo by to tak nějak být.
Ze solidarity to pochopitelně dělat Goldman Sachs nebude, trošku nás podojí, ale nijak brutálně.
Třeba jsem to popletl, nejsem si teď jistej.. smiley

30.11.2021, 09:33
Andreas pyspetr

Áno, ak som správne čítal jeden článok , GS už taký projekt urobili s Tottanhamom. Ich štadión tiež zaplatili oni s úplne minimálnym úrokom , akurat dostanú nejaké akcie či percenta ( to nepamätám presne ) z obchodného modelu toho štadióna . Lebo dnes to sú už skôr polyfunkčné budovy ako len samotné štadióny . Čiže ak tam budú nejaké prevádzky , ktoré bude mat na starosti Barcelona , oni dostanú buď menší podiel zo zisku týchto obchodov alebo čohokoľvek čo tam bude. Čiže v konečnom dôsledku na tom za roky poriadne zarobia ale samotnú kasu Barcelony to nezaťaží vysokými splátkami a ani sa to nepremietne do iných finančných ukazovateľov . Tento model sa stáva čoraz častejší , lebo dnes nieje dôležitý cashflow ale dlhodobé zhodnocovanie.

30.11.2021, 09:33

Máte někdo statistiky kolikrát bylo před covidem za sezónu vyprodáno? Zajímalo by mě, zda je taková kapacita opravdu nutná. Nehledě na to, kolik teď chodí lidí. Ukazuje to, kolik na každý zápas chodilo turistů.

29.11.2021, 16:46
Pajinos cechoma

přesně tak, rozumný názor ... podle mě bývá vyprodáno maximálně El Clásico a nějaké top zápasy v LM, ale už jsem z toho vypadl tak nevím, zdali se situace zlepšila (určitě to ale dle mého není na navýšení kapacity)

30.11.2021, 09:55
Vitessen Pajinos

Nevěříte snad, že tohle nemají moc dobře spočítané. Ta kapacita bude samozřejmě na 90% zápasů zbytečná, ale o to tady vůbec nejde.
Modernizace stadionu počítá se mimo jiné se zastřešením okolo celého stadionu, což se dělá dost blbě, když máš rozdílný výškový profily. Zároveň se chystá (alespoň z plánů, co jsem viděl) s rozšířením zázemí, garáží, kanceláří a prostor obecně. Výrazná má být i inovace oblasti hřiště a tzb obecně. To všechno vyžaduje prostory a zasahuje do značně do statiky.
Ve finále teda může být to navýšení kapacity (čti dorovnání profilu stadionu) jedním z pozitivních vedlejších efektů. Ve finále by tak rekonstrukce s dodržením stávající kapacity mohla být i nákladnější.
A i kdyby se ten stadion zaplnil jen na pár zápasů v roce, saldo příjmů se sumou mezních nákladů provozu bude v součtu na 90% kladný.
Není to teda tak, že by byla kapacita malá a bylo potřeba jí nutně navýšit. Spíš je to v rámci okolností takový řešení, který má pravděpodobně nejlepší kombinaci užitku a ekonomický efektivnosti.

30.11.2021, 14:34
cechoma Vitessen

Modernizace je bez pochyby jasně potřeba. Co se týče vyrovnání úrovně stadionu, to mě nenapadlo ;) a jak píšeš, je jasné, že je to potřeba. Díky za osvětlení

01.12.2021, 08:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat