Chelsea porazila Barcelonu na úvod Rakuten Cupu 2:1

Chelsea porazila Barcelonu na úvod Rakuten Cupu 2:1

Krátce po poledni proběhl na Saitama Stadium 2002 první přípravný duel v rámci turnaje Rakuten Cup v Japonsku, kterého se vedle domácího Visselu Kóbe účastní také FC Barcelona a Chelsea. Oba evropští giganti poměřili své síly hned na úvod a nakonec se radovali Angličané, kteří vyhráli 2:1.

Celkem 51 126 diváků bylo přítomno úvodnímu klání v rámci exhibičního Rakuten Cupu mezi Barcou a londýnskými The Blues. V základní sestavě Katalánců se objevil poprvé i Antoine Griezmann, který byl jedním ze tří Francouzů, kteří nastoupili hned od začátku. Do brány se postavil Marc-André ter Stegen a zbylých 7 hráčů bylo z akademie včetně dvou překvapení v podobě Álexe Collada a Oriola Busquetse, který už v první pětiminutovce ověřil připravenost obrany Chelsea hlavičkou nad po rohovém kopu.

Bývalý hráč Atlétika se asi nejvíce zapojoval do útoku v rámci prvního dějství a zaznamenal několik pěkných přihrávek do volných prostorů pro své spoluhráče. Ve 20. minutě inkasoval tvrdý úder od středopolaře Jorginha, ale po chvilce ošetřování byl opět ve hře. O necelou čtvrthodinu později tak byl svědkem první branky utkání.

Naneštěstí pro něj to bylo za záda výše jmenovaného německého brankáře, kterého po chybě v podání Sergia Busquetse prostřelil až napodruhé po předchozím netrefení prostoru mezi třemi tyčemi z bezprostřední blízkosti mladík Tammy Abraham. Do poločasu už stav 1:0 vydržel a to i přes šance Griezmanna s Ousmanem Dembélém. Hodně aktivní byl i mladičký Riqui Puig.

Kouč Blaugranas Ernesto Valverde se tak rozhodl zamíchat sestavou a vystřídal všech 11 hráčů. Po změně stran tak poslal na plac i zbylé dvě posily letošního přestupového okna – Frenkieho de Jonga a Norberta Neta. V prvních patnácti minutách druhého dějství Barcelona tlačila, ale vedení pro Chelsea držel hlavně brankář Kepa Arrizabalaga, který vychytal nejprve Rafinhu Alcántaru a poté i Carlese Péreze, mimochodem další produkt z La Masie.

Zhruba po půl hodině hry se v podobném světle ukázal Neto, který vychytal Kenedyho střelu, jež změnila směr po teči jednoho z barcelonských hráčů. I přesto ale ex-gólman Valencie inkasoval a to v 80. minutě z kopačky Rosse Barkleyho. Ten se s míčem nepáral a na hranici šestnáctky jej propálil po zemi na bližší tyč.

Když už to vypadalo, že Katalánci nedají ani branku, objevil se Ivan Rakitič a jeho dvě příležitosti. Při té první v poslední minutě řádné hrací doby nevyužil nařízeného přímého kopu, nicméně hned o minutu později se parádní trefou postaral alespoň o snížení na konečných 1:2.

Při své první návštěvě Japonska za poslední čtyři roky, kdy zde naposledy válčili o zlaté medaile na klubovém světovém šampionátu, se tak barcelonští nechali porazit posledním vítězem Evropské ligy, zatímco svěřenci kouče Franka Lamparda si připsali druhou výhru ve své přípravě. Ta ještě čítá tři zápasy a to s Readingem, Red Bullem Salcburk a Borussiou Mönchengladbach.

Na Barcelonu, pro níž to byl úvodní přátelský duel v rámci předsezony, čekají již jmenovaný celek z Kóbe (v sobotu 27. července) a poté doma Arsenal (v rámci Trofeu Joan Gamper, v neděli 4. srpna) a dvakrát Neapol na území USA (7. a 10. srpna v Miami, resp. Ann Arbor).


Přehled utkání

23. července 2019, 12:30 Saitama Stadium 2002, Saitama ESPN

FC Barcelona

1 : 2

Chelsea FC

  34' Tammy Abraham
  81' Ross Barkley
Ivan Rakitič 90+1'  

Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Griezman bude v utoku super ak si messi nebude stale nahravat len so Suarezom😁 pretoze to vypada ze do kombinacie je na tom Griezman o dosť lepšie. Puiq je prodigy, len ho nezadrbat a De Jong, radosť pozerať

23.07.2019, 18:19

Mě dneska trochu zklamal Busquets. Neberu teď v potaz ten fatál, to se může stát Každýmu, ale celkově mi přišel dost mimo svoje kvality. To stejný Alba, tomu pro změnu chyběl Messi.
Nopak mě příjemně překvapil Sergi Roberto, kterej dle mě z pozice defenzivněji laděnýho útočníka předvedl víc, než Rakitič. Každopádně výkony Puiga, Aleňy a Rafinhy jsou pro mě nad očekávání. Nechám se překvapit, jak to Valverde poskládá.

23.07.2019, 22:49
Vitessen Vitessen

Záložníka

23.07.2019, 22:51

Puig jednoznačně do A. Jak se množily ty zprávy, že bude hrát v B. Ten kluk musí hrát, byl fakt výborný, a to nejen v dnešním zápase. I minulou sezónu když dostal šanci ukazoval se ve velmi dobrém světle. Radost pohledět. Je budoucnost. smiley

23.07.2019, 22:54
Thorin MarcoFCB

V ačku by si nezahrál...ještě jeden rok v Bčku a potom nahoru

23.07.2019, 23:12
MarcoFCB Thorin

Za chvíli mu bude 20, to není o moc víc, než dembele když sem přišel. Ale chápu nevyhodili sme za něj 100M. smiley

23.07.2019, 23:31

Z toho Dembelého mě pálej oči, v mých očích je to nemotora, zkazí několi přihrávek, navíc ty kličky do hráčů a další ztracené balóny, stále doufám, že půjde s výkonem nahoru.smiley Ale kdo mě potěšil dost je De Jong a Riqui Puig, sebevědomí a lehkost na rozdávání. smiley

24.07.2019, 08:28

Mně se líbil a hodně překvapil Rafinha, super výkon na to, že hrál 9ku! Griez a Frenkie, paráda.........teď už jenom protřídit zálohu a koupit alternaci na LB a mělo by to být vše...........jen vyřeši RB, jestli Wague bude mít na to hrát dvojku za Semedem........

24.07.2019, 14:44
clen_0548 Luis

semedo nebude č. 1

25.07.2019, 07:38

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat