FC Barcelona 2:1 Getafe CF

FC Barcelona 2:1 Getafe CF

Barcelona může být za tři body na domácí půdě ráda, Getafe se především v druhém poločase hodně dostávalo do šancí a k remíze nechybělo mnoho.

První gól utkání padl již v druhé minutě, kdy se po asistenci Jordiho Alby trefil do prázdné brány Sergi Roberto. Aleñá se několikrát snažil ohrozit domácí a v 19. minutě se mu nakonec podařilo přihrát Ramírezovi na gól. Druhou a poslední branku zápasu přidal ve 30. minutě po přihrávce de Jonga Depay. Ke konci prvního poločasu si Getafe vytvořilo několik šancí, nepodařilo se jim však vyrovnat. Ter Stegen ještě schytal od Ünala pořádnou ránu do hlavy, ale v utkání nakonec pokračoval. Memphis se v posledních minutách prvního poločasu snažil dostat do šance, branka už z toho však nebyla. 

Ze začátku druhého poločasu měl šanci vstřelit gól český záložník Jankto, který využil chyby v rozehrávce Emersona. Jeho přízemní střelu však ter Stegen vyrazil na roh. V 55. minutě se Getafe dostalo po přízemním centru na dostřel a ke gólu nechybělo mnoho, před Aleñou včas zasáhl Emerson. Záhy následovala střela, která skončila nad brankou. Hosté pokračovali v tlaku i v následujících minutách, měli jasnou střeleckou převahu, nepodařilo se jim však vyrovnat. 

Následující minuty utkání žádný zajímavý moment nepřinesly, hra byla hodně přerušovaná a kostrbatá, nepřesností se dopouštěly oba týmy. V poslední desetiminutovce Araújo vstřelil gól, rozhodčí však pískl ofsajd. Následně Dest poslal přesný centr na Memphise a byla z toho krkolomná střela, která letěla nad branku. Barcelona si nakonec gólový náskok udržela a proti nepříjemnému soupeři vybojovala tři body.


Přehled utkání

29. srpna 2021, 17:00 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

2 : 1 Pablo González Fuertes

Getafe CF

Roberto (Alba) 2'  
  18' Sandro (Aleñá)
  21' Aleñá
Araújo 27'  
Memphis (de Jong) 30'  
Memphis 62'  
Lenglet 86'  
Sestava

ter Stegen - Emerson (63' Dest), Araújo, Lenglet, Alba - Roberto (74' Gavi), Sergio, de Jong - Griezmann (84' Mingueza), Memphis, Braithwaite (74' Nico)

Sestava

Soria - Iglesias (46' Suárez), Mitrović, Djene (84' Akurugu), Olivera - Aleñá (61' Timor), Maksimovič, Arambarri, Jankto - Unal (76' Macias), Sandro (61' Mata)


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

No nic, je cas zabalit Griezmanna, Braithwaita a Lengleta do jednoho balicku, zkusit k tomu prihodit par balonu a snad si je nekdo vezme za odvoz.
Jinak letos to asi fakt bude ocekavane utrpeni, tak snad to vsichni fandove preziji ve zdravi az do konce sezony. Me uz sem tam vynechava srdce.

29.08.2021, 19:38
Puyol Gigi1089

Jo a přibalit k nim Koemana a ještě ho převázat stužkou.Porazit Getafe(které je předposlední) na Camp Nou 2:1, to je opravdu něco špatněsmiley.Opravdu to Laporta nevidí???

29.08.2021, 20:27
Nogares Gigi1089

Griezmanna ok, ale Braithwaita? A Lengleta? Griezmann hraje na svojí cenovku naprostou tužku, to se shodneme.

Braithwaite je ale úplný požehnání v týhle podělaný době. Maká nahoru dolu, zařizuje a dává góly, a hlavně neremcá. Když sedí, tak sedí potichu a když hraje tak hraje kvalitně.

A Lenglet? To jsme oba koukali na jiný zápas? Tolik lidí ho má zafixovaného jako špatného obránce, ale já to prostě nechápu. Ve vzduchu je jistý (jistější než většina našich obránců), s míčem to umí, není nejpomalejší. Co bys ještě chtěl? Van Dijka? Jo to my všichni, ale to se budeš muset probudit z toho sna do reality. "This is as good as it get for quite some time, sweetie" jak se říká v jedné sto let staré klasice...

30.08.2021, 07:29
Gigi1089 Nogares

No jako musim rict, ze Braithwaitovu snahu rozhodne poprit nemuzu, ale do kvalitniho utocnika ma teda daleko. Ma vyborny cich na odrazene mice, to je fakt a i dobre nabehy, ale jeho slepe centry do prazdna (nekdy to sice vyjde) jsou tragicke, zpracovani balonu je tak 50 na 50, narazecka s nim je v podstate nerealna a v 1 na 1 ma uspech jen, kdyz mu pisknou faul. Tohle mi na utocnika Barcelony prijde proste malo, i pres dobre braneni a fakt velkou snahu.

A u Legleta me ta reakce prekvapuje, protoze aby obrace ve stresu odkopl od sebe mic zhruba jen 3 metry a pak z toho byl nebezbecny centr, nebo aby si pres nej narazili jako v pripravce a byl z toho gol, tak to se mi moc nezda. Opet ale musim priznat, ze ve vzduchu je celkem kvalitni, tim to ale bohuzel konci.

Je vsak pravda, ze v dnesni dobe neni prilis na vyber, presto bych tam ale radeji misto tech dvou videl kohokoliv z tech mladych hracu. Tam je alespon jiskricka nadeje, ze se z toho neco zrodi. U tech dvou uz zadna nadeje neni.

30.08.2021, 08:56
Nogares Gigi1089

Já myslím, že posledním odstavcem si odpovídáš na všechny výhrady: není na výběr. Nikdo neříká, že Braithwaite a Lenglet jsou špičkoví hráči. Nejsou. Ale v současné době nemáme, a na nějakou dobu ani mít nebudeme, lepší. Smířil bych se s tím a doufal, že příští sezónu už to bude lepší.

S těmi mladíky je to těžký. Na jednu stranu bychom jim měli dávat prostor, na druhou stranu, pokud by zrovna včera měli místo těchto dvou hráču na hřišti někoho z béčka nebo juvenilu, taky bychom nemuseli získat tři body. Takže je to docela dilema.

30.08.2021, 09:55

Když si představím že tolik dřeváků zůstavá a budeme je živit, je mi na blití.

29.08.2021, 19:45

Barca sice vyhrála, ale hodně zápas připomínal ty z minulých sezón. Nejlepší byli Depay a Frenkie - jako už tradičně, Grizy opět neviditelný - jak to dělá, že pořád hraje základ. První poločas nabídl spustu nepřesností a prohraných soubojů ve středu pole. Taky nám dělá problémy pressing, který Getafe hrálo v podstatě celý zápas. Žádná velká podívaná to nebyla, ale 3 body zůstaly doma.

29.08.2021, 19:55
von_R Rikitan

Přesně tak, 3 body jsou důležité, po třech kolech zatím žádné mužstvo v lize nedominuje, spíš je to o štěstí v závěru zápasu - sevilla 2x výhra golem v nastavení, včera real výhra ale v nastavení měl kupu štěstí, dnes atletico remíza až vlastním golem villarrealu v posledních sekundách zápasu. O tom, jak na tom jsme, hodně napoví po repre pauze zápas se sevillou a bayernem...

30.08.2021, 02:01

Tak je to jasný. Koeman prostě Puiga nemá rád . Ano, Gavi předvedl dobrou přípravu, nicméně Puig předváděl minimálně stejně dobré výkony a měl lepší čísla. Existovala naděje, že mu nesedí jeho styl hry,resp. spíše jeho postava, ale tady si jsou s Gavim hodně podobní.

Musí to být frustrující. Kdokoliv přijde do áčka, dostane od Koemana víc šancí. Pedri, Moriba, Gavi, Demir. Až se uzdraví Coutinho, tak bude určitě taky před ním. Netvrdím, že Puig nás spasí, ale chodit v 70 minutě by si zasloužil on a ne ostatní. Musí mít Barcu fakt hodně v srdci, když neodejde. Ve Španělsku by hrál kdekoliv jinde základ

30.08.2021, 06:33
Nogares cechoma

Puig dostal jasně vědět, že s ním trenér nepočítá. Nechápu proč nejde na hostování, když ví, že pod Koemanem si prostě nezahraje. Šancí dostal dost, prostě asi nemá to, co od něj trenér chce. Ono to taky nemusí souviset se hrou, ale s osobností. Kolují zvěsti, že je to namachrovanej frajírek. Možná to je ten důvod.

30.08.2021, 07:33
stockey Nogares

ani golf s Laportom Puigovi nepomohol do zostavy :) asi skor naopak

30.08.2021, 11:53
smazáno Nogares

Tak nech ho to debilne ruzove tlste prasa daruje Atleticu, ved predsa je slaby a nijako ich nespravi nebezpecnejsimi.

30.08.2021, 14:46
Nogares smazáno

1. Moc ti to nejde ta provokace. :-*
2. Nikdy jsem neřekl, že je Puig slabý.
3. Ani ta argumentace ti moc nejde.
4. Raději šoupej nohama, když se baví dospělí.

30.08.2021, 15:17
smazáno Nogares

Si jak politik, alebo si neuvedomuješ, čo píšeš, jeho nedostatočnosť si totiž uviedol ako jednu z možností: "Šancí dostal dost, prostě asi nemá to, co od něj trenér chce." Koeman sa ukazuje ako kus trta, pretože je tak blbý, že ani nie je kompletný trt, keď súčasne s ponižovaním Puiga mu bráni odísť k poriadnemu konkurentovi. Keďže to vyzerá tak, že Koeman v Barcelone zrastie so zemou, tak by som rád Puiga videl ísť k poriadnemu konkurentovi a poriadne to nandať Koemanovmu trápnemu povozu, ale poriadne, nie ako Coutinho, ktorého Bayern pustil doraziť Barcu ako lev svoje mláďa.

30.08.2021, 18:01
Nogares smazáno

Odkdy trenér určuje komu se prodá hráč? Kdes našel, že někdo Puigovi brání odejít? Příliš mnoho otázek. Ale aspoň se s tebou dá už diskutovat. No vidíš že to jde, když se chce.

30.08.2021, 22:55
smazáno Nogares

Preletelo to správy, napr. football-espana.net: "Barcelona are expected to reject that as Koeman does not want to strengthen a Champions League rival." www.football-espana.net . Koeman na mňa v tomto pôsobí ako mstiaci sa despota - raz povedal Puigovi, že má ísť na hosťovanie, tak musí ísť, dovtedy mu bude robiť napriek a staviať radšej nevýrazného Pedriho či úplne nových mladíkov, ktorí ani nedali gól či asistenciu, a dávať sa rozcvičovať Coutinha, na formu ktorého sa čaká ako v púšti na dážď. Proste sa mi vidí, že Puig musí ísť na hosťovanie len preto, že to Koeman povedal, a dovtedy, kým tak neurobí, tak ho bude staviať, len keď mu ozaj bude horieť pod zadkom, aby ho následne zas odkopol. Preto by som rád videl Puiga odísť a dať góly Koemanovej Barcelone, nech od zlosti aj ofialovie.

30.08.2021, 23:48

K zápasu netřeba nic více říkat. Když vynecháme Depaye, tak jen těžko hledat další pozitivní věci. Modlím se aby Coutinho ještě něco ukázal a zůstal zdráv a především aby Fatimu vydrželo koleno, faktor Fati bude naprosto klíčový jak letos, tak i pro budoucnost klubu. Emerson spíše zklamání. Griezman je k ničemu, ale Koeman je s jeho defenzivní prací spokojen... Tato sezóna bude dost bolet.

30.08.2021, 15:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat