Revoluci v barcelonském skautingu má na svědomí únik informací

Revoluci v barcelonském skautingu má na svědomí únik informací

Už minulý týden v pátek došlo k dalšímu zemětřesení v barcelonském vedení, které po čtvrteční videokonferenci vydalo krátké komuniké s aktualitami. Jednou z těch nejhlavnějších bylo oznámení restruktualizace skautingové oblasti, k níž mělo dojít po nevhodném chování Andrého Curyho. To klub popřel, nicméně je téměř jisté, že několik skautů přijde o práci.

Analýza celého segmentu skautingu začala v lednu a cílem restruktualizace je zlepšení jeho výkonnosti. Konkrétní informace klub neposkytl, ale z celkového počtu čtyřiceti skautů by mohlo být propuštěno dle médií 20 až 25. Televize TV3 si myslí, že jedním z nich by mohl být Cury pracující v Brazílii, který se mimochodem podílel na příchodu Neymara Júniora do Barcelony. Naopak Mundo Deportivo se domnívalo, že Éric Abidal měl v plánu sejít se s výkonným ředitelem Óscarem Grauem a právě Curyho řešit. Sportovní ředitel by byl pro jeho propuštění.

Jeho současný kontrakt vyprší příští rok v létě, čili s koncem mandátu Josepa Marii Bartomea. Jeho rada neměla v plánu řešit toto téma o minulém týdnu, jelikož změny v oddělení skautingu byly naplánovány až na konec června. Došlo však k úniku informací a rozhlasová stanice Cadena SER informovala o tomto případu, čili klub byl donucen řešit tento problém dříve a zveřejnit své vyjádření, ačkoliv se to obešlo bez detailů. Klub je nyní logicky nespokojen s tím, jak se vše dostalo na povrch, jelikož se musela předčasně zpovídat mnoha skautům.

Někteří o plánech klubu ani nevěděli, nicméně propouštění se plánovalo už od dubna. Nyní se tedy pracuje na detailech restruktualizace. Po stanovení nové podoby tohoto oddělení a jmenování zodpovědné osoby - jeho jméno už je podle výše zmíněného katalánského periodika známo, nicméně se neví, zda tuto nabídku přijme - bude vše oznámeno. Barcelona chce urychlit a ucelit práci svých skautů a hlavně změnit jejich operace po celém světě, obzvláště pak když dojde na konečném rozhodování. Předmětem již zmíněného komuniké byly ještě 2 body.

Od příštího týdne se má otevírat klubové muzeum a obchod FCBotiga a to v návaznosti na restart laligového ročníku. Vstupenky do muzea se budou místním obyvatelům prodávat za propagační cenu 10 eur a členové klubu budou moci i nadále vstoupit zdarma a výjimečně s sebou mohou vzít jednu osobu navíc, taktéž s volným vstupem. Zároveň byla spuštěna speciální iniciativa zvaná „Aquí jugamos todos“ („Tady hrajeme všichni“), která bude souviset s 33. ligovým kolem. To na Camp Nou přijede Atlético Madrid, aktuálně až 6. celek tabulky.

Jejím předmětem bude zaplnění některých tribun personalizovanými dresy A-týmu a tričky od socios, členů penyí a fanoušků z celého světa. Fankluby pak budou moci zveřejnit i plachty. V plánu je vytvoření mozaiky z dresů a ti, kteří si koupí dres za 65 eur obdrží také památeční fotku stadionu. Část výdělku klub věnuje Červenému kříži pro boj s následky koronavirové pandemie a tyto speciální trikoty lze zakoupit na oficiálním webu klubu, přesněji pak na e-shopu, do 15. června. Samotné utkání s Los Colchoneros proběhne na začátku července.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

smileysmiley Toto sú také ťahy asi ako keď pred voľbami na SVK Smer cpal na čelo kandidátky Pellegriniho a tvárili sa, že vymysleli koleso smiley
Je jedno koľko skautov vymenia, keď tým chalanom potom ani len šancu nedajú.

04.06.2020, 19:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat