Riqui Puig a Carles Aleňá se od příští sezony přidají k A-týmu

Riqui Puig a Carles Aleňá se od příští sezony přidají k A-týmu

Deník Sport tvrdí, že Katalánci jsou připraveni vsadit na v nadpisu zmíněné odchovance a od ročníku 2020/21 jim dají post v hlavním mužstvu. Na šanci v něm už oba středopolaři čekají poměrně dlouho.

Pokud by v letním přestupovém období přišla velká nabídka za jednoho z nich, donutilo by to klub ještě zauvažovat, nicméně zatím to vypadá, že jak Carlese Aleňu, tak Riquiho Puige uvidíme od nadcházející sezony mezi dospělými. Je možné, že toto rozhodnutí vychází z finančních problémů klubu, které jsou spojené s úřadující pandemií kolem koronaviru.

Naopak ven z Camp Nou zřejmě poputují Ivan Rakitič s Arturem Vidalem a to spolu s nemožností přivést posily na tento post (vzhledem k záměrům koupit Lautara Martíneze s Neymarem Júniorem) uhladilo cestičku pro dva produkty La Masie, kteří by po delší době opět posílili vliv odchovanců na A-mužstvo. Posledním, kdo takto prorazil, byl Sergi Roberto.

Obzvláště v případě Aleňi jde o dlouhé čekání. Dvaadvacetiletý záložník debutoval za áčko už v roce 2016, nicméně od té doby si připsal pouhých 39 startů za Barcu a velmi malý počet minut na hřišti. V ročníku 2018/19 se stal nastálo členem áčka a na trávníku pobyl něco málo přes 1 000 minut. A už když to vypadalo, že se uchytí a nabere na důležitosti, přišla studená sprcha.

Tehdejší kouč Erensto Valverde jej na 4 měsíce nechal mezi náhradníky a to i přes fakt, že se Aleňá prezentoval velmi sympatickým výkonem v prvním ligovém kole. Nakonec mu záchranný kruh hodil Real Betis, jenž si jej na půl roku vypůjčil a v jehož barvách sehrál 8 z devíti utkání, přičemž 5 z nich bylo v základní sestavě. Tam ukázal, že na prvoligovou úroveň má.

Nyní musí dokázat, že má na úroveň v FCB a totéž platí o dvacetiletém Puigovi. Ten si za Blaugranas zahrál jenom šestkrát, z čehož třikrát nyní pod Quiquem Setiénem. Ten mu dopřával šance spíše zpočátku svého angažmá, ale později od něj upustil. Mnozí fanoušci volají po jeho opětovném zařazení do kádru, jelikož své kvality prokázal v Segundě División B i UEFA Youth League.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat