Rivaldo: Zdá se, že Haalandovým cílem je Real, ale Barcelona by pro něj mohla být dobrou alternativou

Rivaldo: Zdá se, že Haalandovým cílem je Real, ale Barcelona by pro něj mohla být dobrou alternativou

Bývalá hvězda Barcelony zhodnotila v rozhovoru pro Betfair důležitost návratu Luise Suáreze po zranění a zhodnotil i možné příchody Bruna Guimaraese z Lyonu či dokonce Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund.

Před pár měsíci se zdálo téměř nemožné vidět Luise Suáreze před koncem sezony na hřišti, nicméně pozastavení fotbalu mu umožnilo se včas zotavit, aby pomohl týmu. Pro Barcelonu to bude velká podpora, jako kdyby přivedla skvělého nového hráče. Pokud je Suárez plně zotavený, bude velkou podporou pro celý tým a to díky jeho bojovnému duchu, osobnosti na hřišti, gólům a asistencím. Jeho návrat může být opravdu velkým povzbuzením a velmi důležitým pro úspěchy Barcelony v poslední části ročníku.

Hráč, který přišel v lednu nahradit Suáreze, může přijít o své místo v týmu. Braithwaite nemůže soupeřit se Suárezem, ale musí zůstat soustředěný a tvrdě pracovat, aby využil každé šance, které se mu může dostat. Není jisté, zdali Suárez dosáhne své 100% formy a to může občas Braithwaitovi umožnit naskočit do hry z lavičky. Tohle bude klíčový okamžik v kontextu přesvědčení klubu, že si jej má udržet i pro další seoznu.

Guimaraes se mi jeví jako dobrý fotbalista, jenž by mohl do Katalánska přijít v brzkém věku a v budoucnu se stát důležitým členem týmu. Barca by se ale nejprve měla zaměřit na vytvoření místa v kádru pro příchod nových hráčů, aby si hráli pravidelně. Kupovat hráče jen tak a nehledět na jeho herní styl a jestli se dokáže adaptovat na barcelonský systém by byla chyba. Klub musí nejprve opatrně přemýšlet nad konkrétním hráčem a pak jej zhodnotit. Bruno ukazuje, že je pro Lyon dobrou akvizicí a jelikož je mu 22 let, pořád má čas se stát předním fotbalistou.

Haaland se může stát jedním z nejlepších útočníků na světě. Mnoho lidí už jeho styl porovnává s tím od Ronalda Nazaria a možná existují i nějaké podobné prvky, protože i Haaland je rychlý, nebojácný a dává hodně branek. Je však příliš brzy myslet na to, že se stane jeho následovníkem. Real Madrid se pro něj v létě jeví jako preferovaná lokalita a sám útočník už ukázal dostatečnou kvalitu na to, aby se vyvíjel ve Španělsku. Barcelona by pro něj také mohla být dobrou alternativou a pro klub, který dotáhne jeho příchod, to bude velké povzbuzení.

Stejně tak to bude skvělá dohoda pro Borussiu, která jej přivedla za 20 milionů. Barcelona a Real v lednu mohli utřít nos, ale nikdo nemohl tušit, že v Borussii udělá takto okamžitý dopad. Nemyslím si, že by Barca udělala chybu tím, že jej v lednu nepřivedla. Nikdy nevíte, jak se může adaptovat hráč přicházející z Rakouska do předních evropských soutěží. Kdyby přišel do Realu, mohl by být náhradníkem a nyní by se z něj stala hvězda a pravidelný člen základní sestavy.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat