Robben: Nevěřil jsem, že se i ve třiceti můžete něco naučit, ale pod Guardiolou jsem se stal více kompletním

Robben: Nevěřil jsem, že se i ve třiceti můžete něco naučit, ale pod Guardiolou jsem se stal více kompletním

V interview pro magazín Socrates se velmi pochvalně vyjádřil ke svému bývalému kouči, Josepu Guardiolovi, jeden z jeho bývalých svěřenců. Nejedná se však o barcelonistu, nýbrž o Nizozemce Arjena Robbena, se kterým se potkal v Bayernu Mnichov a jak sám rychlý křídelník vyzdvihl, tak na něj měl i velký vliv co se fotbalového vývoje týče.

Jsem jeho velkým obdivovatelem. Miluji fotbal, obzvláště pak ten ofenzivní a Pep je šampion. Zaměřuje se na útok a totální kontrolu nad míčem. Na každém tréninku zakomponoval cviky s míčem a to se mi samozřejmě líbilo. Vysílali jsme na stejné frekvenci a je škoda, že jsme s ním nikdy nevyhráli Ligu mistrů. Zranění, tresty nebo nešťastná rozhodnutí sudích ale vždy znamenaly, že jsme skončili v semifinále.

Když Pep přišel do Mnichova, bylo mi třicet let a nikdy bych nevěřil, že se v takovém věku dokážete naučit určité věci. Například co se týče předvídání - naučil jsem se ještě lépe číst hru nebo dělat lepší rozhodnutí v pokutovém území. Kdy je lepší vystřelit a kdy lepší hrát. Učinilo mě to mnohem kompletnějším a dle mého názoru je Pep nejlepší trenér na světě. Ty tři roky s ním v Bayernu byly extrémně informativní.

V roce 2009 mě van Gaal přivedl do Bayernu a já jej vždy považoval za výjimečného kouče, který je velmi pečlivý a klade velký důraz na disciplínu. Zajistí, aby se každý z jeho hráčů vyvíjel individuálně a dodal mi hodně sebedůvěry. Nevím, jestli bych přišel do Mnichova, nebýt jej. V Realu jsem byl opravdu šťastný a důvodem, proč jsem se rozhodl odejít, byl pravděpodobně ten, že do Madridu přicházela jedna hvězda za druhou. Mým jediným snem bylo vyhrát v Lize mistrů a Bayern nepatřil k nejlepším klubům v Evropě. Já to však zkusil a stálo to za to.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat