Robert Lewandowski se vrací zpět do Mnichova

Robert Lewandowski se vrací zpět do Mnichova
Polský útočník strávil v hlavním městě Bavorska osm let a stal se zde klubovou legendou. Nyní se vrací zpět v barvách týmu blaugranas.

Již zítra se FC Barcelona v rámci Ligy mistrů utká s bavorským Bayernem Mnichov. Tento den nebude speciální jen pro fanoušky katalánského týmu, ale také hlavně pro Roberta Lewandowského, který v bavorském celku strávil osm sezón.

Zanechaný odkaz

Lewandowski se k Bayernu Mnichov připojil v roce 2014, kdy odešel jako volný hráč z Borussie Dortmund. V osmi sezónách nastřílel za bavorský klub celkem 344 gólů v 375 zápasech.

Během těchto osmi sezón vyhrál prakticky skoro všechno co se dalo. Z těch nejhlavnějších: osm trofejí pro vítěze Bundesligy, tři trofeje pro vítěze německého poháru, trofej pro vítěze Ligy mistrů, trofej pro vítěze Superpoháru UEFA a trofej pro vítěze Mistrovství světa klubů.

Robert Lewandowski v Bayernu zářil i co se týče individuálního ocenění. Dvakrát byl vyhlášen jako vítěz FIFA The Best a jednou jako hráč roku UEFA. Co se týče domácí soutěže tam skončil jako nejlepší střelec celkem šestkrát.

Rozený střelec

Když v červenci letošního roku oznámila FC Barcelona přestup Lewandowského do katalánské metropole objevovaly se určité pochybnosti, zda-li bude Lewandowski schopen střílet góly i v barcelonském dresu. Velmi brzy se ukázalo, že se všichni pochybovači hluboce zmílili. Lewandowski ve svých prvních pěti zápasech domací španělské soutěže nastřílel šest gólů a prozatím si drží pozici nejlepšího střelce ligy. Nelze opomenout, že "Lewy" zaznamenal ve svém prvním zápase v Lize mistrů za barcelonský velkoklub hattrick proti Viktorii Plzeň.

V úterý to však bude pro polského střelce naprosto jiná zkušenost. Zvláštní to určitě bude i pro samotné fanoušky Bayernu Mnichov, protože se proti nim představí muž, který jim dlouhá léta činil úsměvy na tváři a kterého milovali. Nyní se ale Lewandowski stane právě tím mužem, který se jim bude chtít úsměv překazit a soudě podle jeho současné formy je velká šance, že tak udělá.


Zdroje: fcbarcelona.com; transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat