Robert Moreno: Pracujeme na tom, aby Ansu Fati mohl hrát za Španělsko

Robert Moreno: Pracujeme na tom, aby Ansu Fati mohl hrát za Španělsko

Utkání Barcelony a Valencie sledoval z hlavní tribuny stánku Camp Nou také současný lodivod hlavního národního výběru Španělska, Robert Moreno. Ten se v poločase nechal slyšet, že by rád vyzkoušel v barvách La Roji Ansua Fatiho.

Ansu Fati je v poslední době jménem číslo 1 v Barceloně a není proto divu, že někteří už začali pošilhávat po jeho reprezentačním debutu. Ten by mohl přijít ve španělském mančaftu do sedmnácti let, na který na přelomu října a listopadu čeká Mistrovství světa v této věkové kategorii.

První ale musí jeho otec získat španělské občanství, což nebude obtížné, jelikož v této zemi pracuje a žije již 10 let. „Možným vystoupením Fatiho v reprezentaci se nezabývám a nemám to pod kontrolou. Lidé ve federaci pracuje na tom, aby se objevil ve španělské reprezentaci,“ pravil Moreno.

Finální rozhodnutí je pak ovšem na hráči. Federace pracuje na tom, aby měla nejlepší hráče a pro Barcu je to celé velká radost, jelikož Ansu pochází z La Masie. Musíte být trpěliví a já doufám, že jím bude i on,“ dodával. Mladík žije ve Španělsku – nejprve to bylo v Seville a od roku 2012 v Barceloně.

Připomeňme, že Fati – jinak kmenový hráč celku do devatenácti let zvaného Juvenil A – navázal na debutovou trefu v Pamploně gólem po pouhých dvou minutách a asistencí v dalších pěti. Celkem už se tak ve třech startech za áčko, přičemž nyní to bylo poprvé v základu, prosadil dvakrát.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat