Rok od oznámení přestupu de Jonga: Chceme vyhrát všechno, řekl na představení nového tréninkového dresu

Rok od oznámení přestupu de Jonga: Chceme vyhrát všechno, řekl na představení nového tréninkového dresu

Před dvěma týdny to bylo přesně rok od momentu, kdy Barcelona ohlásila, že v létě roku 2019 přivede Frenkieho de Jonga. Za tu dobu se z nizozemského záložníka stal velmi důležitý článek týmu a není proto s podivem, že si jej do prodejny na Las Ramblas pozvali zástupci Nike, aby promoval nové tréninkové soupravy, o kterých jsme vás už informovali dříve. Níže přinášíme přepis z jeho zdejšího vyjádření.

Samozřejmě chceme vyhrát ve všech soutěžích, ale je jasné, že každý si přeje vyhrát Ligu mistrů. Budu opatrný s tím, co říkám, ale je zřejmé, že všichni chtějí získat tuto trofej. Kdybych si musel vybrat, tak bych ukázal na Ligu mistrů, ale chceme zvítězit i v lize a Copě del Rey.

Chybělo trochu štěstí, aby se ve finále utkala Barcelona s Ajaxem. Pro Ajax to byl velmi složitý moment, protože jsme o to řišli. Byl by to skvělý zápas mezi těmito celky a doufáme, že tuto sezonu už budeme schopní dokráčet až do finálového klání. Hrát tak důležité zápasy na Camp Nou s tolika fanoušky je pro mě splněným snem.

V záloze jsem začal hrát proto, že zde hrál i můj otec. Tato pozice se mi líbila, jelikož si více užijete míče a odjakživa jsem na ní působil. Tady v Barce musí středopolaři ukázat, co svedou a právě to byla jedna z motivací při mém příchodu.

Quique Setién mě nežádal o nic konkrétního, nicméně jde o trenéra, který má rovněž barcelonskou filozofii. Všichni víme, co máme dělat. Barca se vždy snaží hrát stejným stylem založeným na držení míče, ale každý kouč přidává nějaké detaily. Jsme s ním velmi spokojení.

Myslím si, že se mi daří a zdá se mi, že jsem se dobře adaptoval. Bylo to snadné, jelikož je to tady podobné, jako v Ajaxu. Hodně hraji a jsem šťastný, ale mohu se prezentovat ještě mnohem lépe. Musíme se krok za krokem zlepšovat. Také týmu se daří, ale myslím si, že se můžeme hodně zlepšit a taky to uděláme, jelikož dobře trénujeme.

Jde vidět, že se vyvíjíme a v průběhu sezonu se zlepšíme. Klíčem je užívat si to, co děláte, avšak velmi důležitá je i práce a úsilí. Vypadá to, jako bych se zde narodil, jelikož filozofie Ajaxu je stejná, jako ta barcelonská. Mými vzory k následování jsou Messi, Busquets, Iniesta a Xavi.


Zdroje: fcbarca.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat