Ronald Araújo: Nejvíce si přeji postup do druhé ligy, dokážeme to

Ronald Araújo: Nejvíce si přeji postup do druhé ligy, dokážeme to

Vedle barcelonských áčkařů byl jedním ze zpovídaných v poslední době také člen rezervního výběru, jenž si už vyzkoušel i pobyt v hlavním výběru. Ronald Araújo se pro klubovou televizi nechal slyšet, že Barca B aspiruje na postup do LaLigy 1|2|3 a vyjádřil se i ke karanténě či povolání do uruguayské reprezentace.

Chci postoupit s Barcelonou B a zapsat se do historie tohoto týmu. Máme v rezervě dobrý výběr, který dokáže skončit na prvním místě a postoupit. To by měl být náš okamžitý cíl. Chybí nám pouze bod. Samozřejmě bych si přál dovolenou, ale pokud budeme muset hrát v červnu, tak budeme hrát. Jsem přesvědčen, že se soutěž vrátí.

Pracujeme s touto myšlenkou a než se stalo tohle vše, mluvili jsme o tom s koučem v kabině. Jsme si vědomi toho, že musíme být v dobré formě, protože možná bude zapotřebí odehrát hodně zápasů v pár dnech. Pokud nebudeme na svém vrcholu, bude nás to stát hodně. Třetí liga je velmi těžkou soutěží, kde o výsledcích rozhodují detaily.

Téměř každý den jsem trénoval s prvním týmem. Uvidíme, zdali se do něj vrátím a budu schopen dokázat, že na této úrovni mohu být. S povoláním do reprezentace jsem velmi spokojený. Měl jsem vysoká očekávání a je to cena, kterou si nemohu převzít. Musím však i nadále pracovat, aby se mi dostávalo více pozvánek.

V těchto dnech mi nejvíce chybí trénování s mými přáteli. Cvičit o samotě není totéž. Procházíme obtížným momentem, ale pokud všichni zůstaneme doma a uděláme tento malý přínos, dokážeme tuto situaci překonat. Dům jsem opustil pouze jednou a to při cestě do supermarketu, protože jsem už neměl co jíst.

A co jinak v karanténě dělám? Venčím svého psa na zahradě, snažím se mluvit po síti s mými milovanými a udržovat si denní rutinu. Piji maté, sleduji televizi a ve stejných hodinách, kdy bych cvičil s týmem, pracuji sám. Koupil jsem si cvičební pomůcky a dodržuji nutriční instrukce.

Co mohu doporučit? Seriál ‘Útěk z vězení’ nebo knihu ‘Bez omezení’. Kromě toho hraji FIFU s Monchuem (spoluhráčem z B-týmu, pozn. přek.), kde on hraje obránce a já středního útočníka. Rovněž bych chtěl poslat objetí sestřičkám a všem, co nyní musí pracovat.

Dodejme, že jednadvacetiletý Uruguayec odehrál v této sezoně celkem 21 ligových kol, přičemž 20 v rámci Segunda División B - Grupo III a 1 v LaLize Santander. Napříč počtu 1 814 odehraných minut vstřelil 3 branky a na další 3 přihrál (všechny ve třetí nejvyšší soutěži). V Barceloně už je letos druhým rokem po příchodu z Bostonu River.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat