Koeman: Není možné, aby zítřejší zápas byl rozhodující

Koeman: Není možné, aby zítřejší zápas byl rozhodující

Ronald Koeman vyjádřil potěšení nad návratem Ansu Fatiho na hřiště, ale uvedl, že nemůže říct, kolik minut zítra odchovanec odehraje. Trenér varoval hráče před Benficou, která bude mít podporu svých fanoušků.

 

[Pol Martínez, Barça TV] Benfica je jedním z mála týmů, které v této sezóně vyhrály všechny ligové zápasy a jsou v nejlepší formě. Tento zápas je pro vás výjimečný, protože jste tento tým již trénoval.

Ronald Koeman: "Nevím, jestli jsou v nejlepší formě, ale jsou silní. Je to skvělý klub, to vím z vlastní zkušenosti. Bude to skvělé utkání ve kterém potřebujeme uhrát dobrý výsledek. Oba týmy mají svůj styl a hrají na vítězství."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Myslíte si, že zítra budete hrát prakticky o postup ze skupiny?

Ronald Koeman: "Ne, to není možné, je to druhá hra ze šesti, takže to nikdy nemůže být rozhodující."

[Marta Ramon, RAC1] Váš obrázek z nedělního zápasu lze přenést do Ligy mistrů?

Ronald Koeman: "Myslím, že jsme minule hráli perfektně bez míče, což je to, co obvykle chceme - presovat a bránit soupeři v rozehrávce a hledat prostor a hrát hluboko. Vždy se o to snažíme. Někdy to vyjde lépe, ale záleží na soupeři a našem přístupu. Ale rychlé získání míče zpět, to chceme vždy."

[Adria Albets, Cadena SER] Jak hodnotíte návrat Ansu Fatiho? Mluvil jste s Luisem Enriquem o možnosti povolat ho do národního týmu? Je to možné?

Ronald Koeman: "Nic o tom nevím. Podle mého názoru je ještě daleko. Byl to skvělý den - vyhráli jsme, hráli jsme dobře, Ansu odehrál 15 minut a dal gól. Mohu jen říci, že Fati byl 10 měsíců mimo hru, několik týdnů s námi trénoval, ale odehrál jen čtvrt hodiny."

[Helena Condis, Cadena COPE] V pátek na cestě z Cádizu do Barcelony jste s Laportou mluvil v letadle, dnes byl prezident na školení. Mluvil jste už s ním?

Ronald Koeman: "Ne, dnes jsem ho neviděl, ale odpoledne ho určitě uvidím."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Téměř všichni se shodují, že zápas proti Levante byl váš nejlepší v sezoně. Hrálo však mnoho nezkušených fotbalistů. Co bude zítra důležité - aktuální forma, zkušenosti hráčů jako De Jong? Obvykle se říká, že to, co funguje, se nemění.

Ronald Koeman: "Myslím, že je důležité plánovat hru podle soupeře. Musíme se zaměřit na mladé hráče a dát jim minuty. Důležité je také fyzické téma - 5 zápasů ve 12 dnech je pro každého hodně. Musíme zjistit, kdo je odpočatý, a naplánovat vše tak, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku."

[Adrian Fernández, Sport] Jak hodnotíte adaptaci Luuka de Jonga? Jaká bude jeho role, až se vrátí další zranění útočníci?

Ronald Koeman: "Na poslední chvíli jsme získali Luuka, abychom posílili útok. Záleželo také na zraněních, věděli jsme, že se pomalu vracejí útočníci. Není však jasné, kdy se vrátí do formy. De Jong je jiný útočník než ostatní. Nedávno hrál dobře, vstřelil gól a má také zkušenosti s hraním za velké kluby v Evropě."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Jakou Benficu očekáváte - otevřenou a útočnou, nebo uzavřenou?

Ronald Koeman: "Očekáváme těžký zápas, soupeř hraje doma. Vím, jaká může být na hřišti atmosféra. Benfica nenechává moc volného prostoru, chce kontrolovat střetnutí, má silnou obranu a schopné útočníky, kteří nám ztěžují život. To můžeme očekávat."

[Alex Pintanel, Goal] Jak prožíval Ansu Fati poslední dva dny? Jaký je váš plán pro něj?

Ronald Koeman: "Mluvil jsem s ním a byl velmi unavený, mělo to na něj velký dopad i po emocionální stránce. Šel na hřiště, dal gól, byla u toho jeho rodina... Musíte vzít v úvahu, jaký to na něj má dopad. Chceme, aby hrál stále více. Vše závisí na tom, jak se cítí. Chceme zvýšit počet minut, ale před každým zápasem vám neřeknu, kolik přesně."

[Record] Benfica má rychlé fotbalisty a umí si dobře vyměňovat pozice. Jak to chcete zastavit?

Ronald Koeman: "Provedli jsme analýzu a víme, jaké jsou jejich silné stránky. Chceme mít míč, protože Benfica je rychlá v protiútocích a může nám ublížit. Pokud ztratíme míč, musíme být dobře organizovaní v obraně."

[O Jogo] Který fotbalista Benfiky je podle vás nejnebezpečnější?

Ronald Koeman:  "Nerad mluvím o hráčích jednotlivě. Benfica má v obraně velmi zkušené hráče, efektivní útočníky a rychlé záložníky. Musíme to analyzovat a připravit se, to je nejdůležitější."


Zdroje: fcbarca.com, RAC1



Diskuze

Taky si myslím, že zápas s Benficou není rozhodující. Můžeme porazit Benficu, pak nějak nesmyslně ztratit body s Kyjevem a budeme v loji tak či tak.. Bude to ale hodně důležitý zápas. Výsledek bude důležitej taky pro psychiku před zápasem s Atléticem.

28.09.2021, 17:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat