RONALDINHO: UMĚLEC, KTERÝ INSPIROVAL MESSIHO I NEYMARA

RONALDINHO: UMĚLEC, KTERÝ INSPIROVAL MESSIHO I NEYMARA

Byla to kariéra plná fotbalových kouzel, skvělých dovedností, úžasných gólů. Tomu všemu už je ale konec, ve středu Ronaldinho pověsil své kopačky na hřebík. Skončilo tak 20 let profesionální kariéry fotbalisty, který inspiroval mnohé, kupříkladu Messiho a Neymara.

Jeho cesta začala v roce 1998, když debutoval za Gremio a skončila ve Fluminense. 

"Je nemožné nebýt jeho fanoušek, když milujete fotbal... vykouzlil nám vždycky úsměv," řekl o 37letém útočníkovi dojatý Pele.

Ronaldinho strávil svou kariéru v PSG, AC Milánu, Flamengu, Atleticu Mineiro a Queretaru. Byla to však právě Barcelona, kde si získal svoji legendární pověst. Pod taktovkou Franka Rijkaarda byl Ronaldinho u zrodu dalšího fotbalového fenoména - Lionela Messiho. 

Messi na Facebooku zavzpomínal na časy strávené s Ronaldinhem:

"Jak jsem vždy říkal, spoustu jsem se od tebe naučil. Navždy ti budu vděčný za to, že jsi mi všechno tak ulehčil, když jsem poprvé přišel do šatny. Měl jsem štěstí, že jsem s tebou mohl sdílet tolik momentů a jsem šťastný, protože kromě toho, že jsi fenomenální s míčem, jsi také skvělý člověk - to je nejdůležitější věc.  I když odcházíš, fotbal nikdy nezapomene tvůj úsměv. Přeju ti všechno nejlepší, Ronnie"

Podle mnohých byl Ronaldinhův vliv na Messiho obrovský, sám Dinho se to ale snažil popřít: "Nikdy jsem nebyl jeho učitel, měl jsem to štěstí, že jsem si s ním mohl zahrát přímo na začátku jeho kariéry."

Messi nebyl jediný, koho Ronaldinho z hráčské stránky ovlivnil. Jeho působení na Camp Nou sledoval také Neymar. Toho Ronaldinho označil jako svého dědice. Párkrát měli možnost setkat se v reprezentačních dresech.  

"Je to čest být součástí tvé minulosti, vždycky budu vzpomínat na tvou radost na hřišti. Zanechal si odkaz, který jen tak někdo nesmaže. Udělal jsi z fotbalu druh umění," vyjádřil se ke konci kariéry legendy Neymar. 

Slova chvály pronesl také bývalý brankář Realu Madrid Iker Casillas: "Trpěl jsem, ale zároveň jsem si to užíval, když jsem tě mohl pozorovat." 

Přidal se také David Beckham, který si s Brazilcem zahrál v AC Milánu: "Vítej v klubu, kamaráde. Bylo mi potěšením si zahrát s tebou, proti tobě a taky vidět někoho, jak se usmívá, když dělá něco, co ho opravdu naplňuje."

Poklonu Ronaldinhovi vyjádřil také Steven Gerrard, Ronaldo nebo Andrea Pirlo.

Každý fanoušek fotbalu musí uznat, že je teď v profesionálním fotbalu o jednu legendu méně.

Krátká ukázka jeho fotbalového umění: 

 


Zdroje: www.marca.com, www.dailymail.co.uk



Diskuze

Jsem hrdý na to, že mám dres s tvým jménem. Díky za vše Dinhosmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

18.01.2018, 17:36

král králů smiley

18.01.2018, 20:45

Ten první Messiho gól, to je zlatý fond Barcy i díky spojení s genialitou Ronaldinha... www.youtube.com

19.01.2018, 04:25

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat