Rousaud: Ve skandálu Barcagate byly nesrovnalosti ve fakturách, taková je realita

Rousaud: Ve skandálu Barcagate byly nesrovnalosti ve fakturách, taková je realita

Barcelonský viceprezident Emili Rousaud, jehož demisi si přeje Josep Maria Bartomeu, ostře zkritizoval současného bosse Barcelony a rovněž potvrdit, že většina vedení chtěla urychlit proces nových prezidentských voleb.

Josep Maria Bartomeu mi volal a říkal, že chce udělat změny ve vedení a že některým členům nevěří včetně mě. Já mu na to dal svůj názor a myslel při tom na dobro klubu. To by mohlo vyvolá nedůvěru, ale neasocioval bych to s rozhodnutím prezidenta. Do médií unikly zprávy, které dehonestovaly hráče a on rovněž ví, že kritizuji jeho práci.

Chápu, že Bartomeu chce jinou radu, ale to nešlo počkat 3 nebo 4 týdny. To se mi nelíbí. Hovořil jsem s médií, ale nejsem zdrojem těchto úniků. To jsem udělal jen jednou a o tom jsem mluvil. Fotbalisty nekritizuji a mám čisté svědomí. Myslím si, že to má co do činění s aférou Barcagate. Bartomeu mi odebere práva, ale nemohu být vyhozen.

Volat mi uprostřed karantény není nejlepší formou akce. Když byl nařízený audit na Barcagate, plánovalo se prezentovat výsledky komisi, ve které měli zasedat i viceprezidenti. Než se to stalo, Bartomeu se rozhodl degradovat viceprezidenty – možná proto, abychom se nedostali k tomu hlášení. Je zřejmé, že jeho důvody nejsou dobré.

Kvůli koronaviru se nacházíme v obtížné finanční situaci. Nehrají se žádné zápasy, žádné se nevysílají, sponzoři snižují výplaty a my možnost půjčení si. Udržení současného modelu klubu je velmi důležité. Toto není problém jen Bartomea, ale celého klubu, jelikož 15 let jsme utráceli téměř vše, co si vyděláme. Nemáme žádné úspory.

Členové vedení obešli interní kontrolou rozdělením plateb pro I3 Ventures tak, abychom o tom nevěděli. Taková je realita, nehledě na výsledky zprávy. Jsem součástí fakturační komise, takže vím, že byly rozděleny do menších částí. Tohle není správné. Prezident říkal, že byla pozastavena činnost a výplata Jaumeho Masferrera.

Nejsem si ale jistý, zdali tak tomu skutečně je, protože Masferrer stále volá členům rady, naposledy třeba včera. Mám z toho dojem, že pořád radí a zůstává ve stínech. Nepodal jsem svou kandidaturu na prezidenta mimo jiné proto, že chci nejprve vidět celé panorama. Nedůvěryhodný kandidát z tohoto vedení nemá žádnou budoucnost.

V médiích se o tom hodně mluvilo a bylo by mi velkou radostí být prezidentem. Bartomeu soustředí veškerou sílu na sebe a opustil tak od myšlenky společného rozhodování vedení. Tohle není model z barcelonských stanov. V roce 2015 Bartomeu navrhl, že podepíšeme dokument, který by nám umožnil být radou propuštěni.

To se mi nezdálo správné. To jsme si nezasloužili. Jsme fanoušci Barcelony a děláme to pro radost. Mít pistol u hlavy není fér. Nepožádal jsem Bartomeua o rezignaci, ale jen jsme mu navrhli, aby se volební proces urychlil. Mnoho lidí bylo pro a prezident řekl, že to zváží, ale nakonec k ničemu nedošlo. Nechystám se rezignovat.

Na taková rozhodnutí není vhodný čas. Po tolika letech se takové věci nedělají po telefonu.“ Na závěr připomeňme, že zmíněný skandál na sociálních sítích se týkal ovlivňování skrze vytvořené profily a kampaň, kterou vedly. Olej do ohně pak přilily dnešní zprávy o tom, že barcelonský prezident má v plánu revoluci v řadách vedení.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat