Rozhodující březen v Lize mistrů... a v La Lize

Rozhodující březen v Lize mistrů... a v La Lize Foto: FCBarcelona.com

Ve třetím měsíci roku se Blaugranas snaží udržet v nejvyšší evropské soutěži a zároveň pokračovat v dobré únorové jízdě v La Lize

V kalendáři na rok 2024 je již březen. Třetí měsíc roku přinese pro "Can Barça" dvě velké výzvy, které by mohly do značné míry definovat cíle a očekávání pro závěrečnou část sezony. Dvě výzvy, které lze obecně definovat jako: udržení se v Lize mistrů a zvýšení tlaku v La Lize. Pokud půjdeme do detailů, čeká nás celkem pět zápasů; tři doma a dva venku s nadstandardní náročností.

  1. San Mamés změří hráčům Blaugranas výkony (03/03 - 21.00h)
    První zápas měsíce zavede Barçu do katedrály španělského fotbalu, na stadion San Mamés. Tým Blaugranas se bude chtít pomstít Athletic Clubu, týmu, který 24. ledna porazil Barçu v Copa del Rey na stejné půdě. Tým trénovaný Ernestem Valverdem, který je finalistou poháru, podrobí zkoušce mužstvo Barçy, které získalo 13 z posledních 15 bodů v sázce.
  2. Další finalista Copa, doma a v pátek (08/03 - 21.00 h)
    A od jednoho finalisty, Athletic Clubu, k druhému, Mallorce. Druhý zápas měsíce se odehraje na Estadi Olímpic Lluís Companys, a to s návštěvou týmu Mallorky, který je v euforii po zisku místa ve finále poháru. V zápase, který se bude hrát v pátek, bude mít Barça další šanci získat tři body proti týmu, který doma na Estadi Olímpic Lluís Companys zmařil remízu 2:2.
  3. Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů? (12/03 - 21.00 h)
    V polovině měsíce přichází na řadu Liga mistrů, v jejímž druhém kole 16. předkola se utká s Neapolí. Po remíze 1:1 v Itálii budou muset svěřenci Xaviho Hernandeze překonat Osimhena, Kvaratskhelia a spol., aby postoupili do čtvrtfinále a stali se jedním z osmi nejlepších týmů na kontinentu. Pokud postoupí, čtvrtfinále se bude hrát v dubnu.
  4. Další zápas "Ligy mistrů", ale v La Lize (17/03 - 21.00 h)
    Již po pěti dnech je čas vyrazit do Madridu k další bitvě s vysokým nasazením proti Atléticu Madrid. Colchoneros, kteří jsou uprostřed boje o zajištění místa v nejlepší čtyřce, přivítají tým blaugrana s touhou vrátit jim úder z prvního zápasu, kde Barça vyhrála 1:0 gólem João Félixe, zapůjčeného z madridského týmu.
  5. Březen končí zápasem plným DNA Barçy (30/03 - 21.00h)
    Po mezinárodní přestávce se Barça vrátí do práce posledním zápasem měsíce, a to proti Las Palmas. Kanárci, kteří od začátku sezony předvádějí skvělý fotbal, mají zázemí Barçy, na lavičce je Francesc Xavier García Pimienta a několik hráčů s klubovou historií, jako například Sandro Ramírez, Mika Mármol, Marc Cardona a Munir el Haddadi.

Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat