Rozhodující březen v Lize mistrů... a v La Lize

Rozhodující březen v Lize mistrů... a v La Lize Foto: FCBarcelona.com

Ve třetím měsíci roku se Blaugranas snaží udržet v nejvyšší evropské soutěži a zároveň pokračovat v dobré únorové jízdě v La Lize

V kalendáři na rok 2024 je již březen. Třetí měsíc roku přinese pro "Can Barça" dvě velké výzvy, které by mohly do značné míry definovat cíle a očekávání pro závěrečnou část sezony. Dvě výzvy, které lze obecně definovat jako: udržení se v Lize mistrů a zvýšení tlaku v La Lize. Pokud půjdeme do detailů, čeká nás celkem pět zápasů; tři doma a dva venku s nadstandardní náročností.

  1. San Mamés změří hráčům Blaugranas výkony (03/03 - 21.00h)
    První zápas měsíce zavede Barçu do katedrály španělského fotbalu, na stadion San Mamés. Tým Blaugranas se bude chtít pomstít Athletic Clubu, týmu, který 24. ledna porazil Barçu v Copa del Rey na stejné půdě. Tým trénovaný Ernestem Valverdem, který je finalistou poháru, podrobí zkoušce mužstvo Barçy, které získalo 13 z posledních 15 bodů v sázce.
  2. Další finalista Copa, doma a v pátek (08/03 - 21.00 h)
    A od jednoho finalisty, Athletic Clubu, k druhému, Mallorce. Druhý zápas měsíce se odehraje na Estadi Olímpic Lluís Companys, a to s návštěvou týmu Mallorky, který je v euforii po zisku místa ve finále poháru. V zápase, který se bude hrát v pátek, bude mít Barça další šanci získat tři body proti týmu, který doma na Estadi Olímpic Lluís Companys zmařil remízu 2:2.
  3. Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů? (12/03 - 21.00 h)
    V polovině měsíce přichází na řadu Liga mistrů, v jejímž druhém kole 16. předkola se utká s Neapolí. Po remíze 1:1 v Itálii budou muset svěřenci Xaviho Hernandeze překonat Osimhena, Kvaratskhelia a spol., aby postoupili do čtvrtfinále a stali se jedním z osmi nejlepších týmů na kontinentu. Pokud postoupí, čtvrtfinále se bude hrát v dubnu.
  4. Další zápas "Ligy mistrů", ale v La Lize (17/03 - 21.00 h)
    Již po pěti dnech je čas vyrazit do Madridu k další bitvě s vysokým nasazením proti Atléticu Madrid. Colchoneros, kteří jsou uprostřed boje o zajištění místa v nejlepší čtyřce, přivítají tým blaugrana s touhou vrátit jim úder z prvního zápasu, kde Barça vyhrála 1:0 gólem João Félixe, zapůjčeného z madridského týmu.
  5. Březen končí zápasem plným DNA Barçy (30/03 - 21.00h)
    Po mezinárodní přestávce se Barça vrátí do práce posledním zápasem měsíce, a to proti Las Palmas. Kanárci, kteří od začátku sezony předvádějí skvělý fotbal, mají zázemí Barçy, na lavičce je Francesc Xavier García Pimienta a několik hráčů s klubovou historií, jako například Sandro Ramírez, Mika Mármol, Marc Cardona a Munir el Haddadi.

Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat