SAMPER: NIKDY NA BARÇU NEZAPOMENU

SAMPER: NIKDY NA BARÇU NEZAPOMENU

Sergi Samper prošel v Barceloně všemi věkovými kategoriemi, po několika hostováních a především zraněních se mu však nepodařilo prorazit v prvním týmu a dohodl se s klubem na předčasném ukončení smlouvy.

Jeho další kroky pak budou směřovat za Andrésem Iniestou do japonského Vissel Kobe. Čtyřiadvacetiletý záložník se loučil na včerejší tiskové konferenci.

„Prošel jsem těžkými chvílemi, ale i tak jsem měl velké štěstí. Byla to úžasná životní zkušenost a vždycky si budu pamatovat ty skvělé profesionály, mé spoluhráče a kamarády. Odcházím s vědomím toho, že tohle je můj domov a vždycky bude.“

„Po tolika zraněních chci prostě jenom hrát a užívat si fotbal. Projekt ve Vissel Kobe mi tu možnost nabízí a je solidní a ambiciózní.“

Rozhodl se teprve před týdnem. „Zavolali mi, aby se zeptali a znělo to dost zajímavě. Mluvil jsem několikrát s Andrésem Iniestou a říkal mi, že liga ve velmi technická a že by mě to tam mohlo bavit. Andrés byl klíčovým faktorem a je nadšený, že tam jdu."

"Mám dobrý vztah i s Gerardem Piquém, který mi o zájmu Vissel Kobe řekl jako první. Mluvil jsem s jejich prezidentem, Hiroshim Mikitanim, a stejně tak s viceprezidentem a technickým ředitelem. Jsem hodně namotivovaný a natěšený.“

„Tohle je skvělá příležitost. Chci dokázat své schopnosti, abych zjistil, kam až se můžu dostat. Hodně si věřím a uvidíme, co se v budoucnosti stane. Nebojím se odejít, ale Barçu respektuju a nikdy nezapomenu, odkud pocházím. Klub bude navždy v mém srdci.“

Výsledek obrázku pro sergi samper

"Nikdy nejste připraveni říct sbohem, ale ta chvíle to zasluhuje, po těch 18 letech. Tohle je klub mého života, díky popostrčení od mého dědečka z tribun. Není chvíle, která by vyčnívala, bylo to 18 let. Tolik zkušeností... Je těžké vybrat jednu. Pamatuju si svůj první den, zkoušku. Prohráli jsme 13:1, ale já jsem prošel a od té doby už uplynulo 18 let. Byla to životní zkušenost."

"Jít ve 24 do Japonska nebylo nic, co bych plánoval. Ale chci se znovu cítit ceněný a tohle je skvělá příležitost. Je to riskantní rozhodnutí, ale Iniesta mi vysvětloval, jak hrají, že chce trenér hrát fotbal a že jde o hodně technickou ligu. Moc si to užiju. Rozhodl jsem se před týdnem, během čtyř nebo pěti dní bylo všechno vyřízeno."

"Je těžké uspět tady, když pocházíte z akademie a víte, na jaké úrovni první tým je. Jsou nejlepší na světě, ale myslím, že díky tomu Barça v posledních letech dokázala to, co dokázala. Když se pracovalo s akademií, všechno šlo nejlíp."


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

To je taková škoda. smiley

06.03.2019, 11:37

Myslel jsem, že to bude nástupce Busiho, nebo třeba spolehlivá náhrada. No tak hlavně ať se mu vyhejbaj zranění!!!

06.03.2019, 13:25

smileysmiley

06.03.2019, 21:50
Migueli
Systémový administrátor

Ta poslední věta....smiley

07.03.2019, 15:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat