Saviola: Martínez perfektně pasuje do Barcelony

Saviola: Martínez perfektně pasuje do Barcelony

Před čtyřmi lety dal Javier Saviola sbohem profesionálnímu fotbalu a od té doby se schoval do ústraní. Deník AS mu ale nyní položil několik otázek a mezi nimi bylo i několik týkajících se Barcelony a jejího přestupového cíle, Lautara Martíneze.


Mimo fotbal už jsi téměř pět let, jak se máš?

Fotbal hraji pořád, ale na jiné úrovni. A díky tomu se cítím dobře. Komentuji zápasy, pracuji na některých exhibicích Barcy a na Mistrovství světa. Je to moje vášeň. Doufám v další spolupráci s Barcelonou skrze její legendy a akademii. Do práce v klubu jsem velmi zapojený.

Jaké máš vzpomínky na štaci v Barceloně?

Pamatuji si, že to byly velmi šťastné časy. Byl jsem v jednom z nejlepších klubů na světě v devatenácti letech věku a dalo mi to hodně na osobní i profesní úrovni.

Na co vzpomínáš obzvlášť?

Lidé si mě od začátku vážili a já jim za to mohu pouze poděkovat a vyjádřit respekt. Vyrostl jsem tady a měl přátele jako Xaviho, jenž mi hodně pomohl.

Co si myslíš o hráčích, kteří darovali část svých výdělků zaměstnancům klubu?

Barcelona je příkladem a další kluby budou následovat její způsoby. Je skvělé, že my všichni můžeme pomoci. Barca je model a byla první, která učinila takové opatření, při kterém hráči dali něco ze svých financí zaměstnancům.

Jsi Argentinec, stejně jako Lautaro Martínez. Znáš jej?

Ano, je to jeden z nejlepších útočníků a opravdu se mi líbí, jak cítí fotbal. Je to mladý útočník, který si dobře hledá volný prostor a perfektně chápe, jakou hru má ‘zabiják’ jako on hrát.

Uspěl by v Barceloně?

Bylo by to ideální díky jeho kvalitě a herní filozofii. Když jsem jej viděl poprvé, věděl jsem, že to je fotbalista pro velkoklub a do útočné linie Barcy by byl perfektní.

A co Messi?

Nikdy nás nepřestává překvapovat. Až zakončí svou kariéru, bude nám hodně chybět, ale mnohem více poté. Je nejlepším na světě a i nadále nás bude udivovat. Pokořil všechny rekord a je to vzor hodný následování. Zaslouží si to, co získal a když skončí, zbude po něm velká mezera .

Který tým byl nejsilnější předtím, než se liga zastavila?

Real a Barca byli v podobné formě a oba týmy měly své momenty. Všechno si sedlo v nedávných zápasech a mezi těmito kluby nejsou žádné rozdíly. Nevím, kdo bude po té pauze lepší. Atlético je trošku více vzadu, ale bude bojovat až do konce. Simeone je na to zvyklý.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat