Setién: Chtěl bych trénovat Neymara

Setién: Chtěl bych trénovat Neymara

Quique Setién se v rozhovoru pro BeIN Sports nechal slyšet, koho by rád přivedl do svého kádru a padla všechna tři nejčastěji skloňovaná jména v médiích - tj. Neymar Júnior, Miralem Pjanič a Lautaro Martínez.

Chtěl bych jednoho dne trénovat Neymara. Bylo by to něco krásného. Mám to štěstí, že pracuji s v současnosti nejlepším hráčem na světě, Leem Messim - je to splněný sen. A co se Brazilce týče, uvidíme, co se stane. Určitě bych byl šťastný, kdyby přišel.

První tréninky byly velmi stimulační a jsme spokojení s formou hráčů a jejich chtíčem hrát a vyhrávat. Vedle toho, že se připravujeme primárně po fyzické stránce, jsme rovněž začali trénovat s míčem. Věřím, že dojde k návratu ligové soutěže.

Přijde mi, že situace je nyní taková, jak předpokládaly orgány. Nejsou žádní nakažení ani žádné další problémy, které by mohly přerušit naše plány vrátit se do hry. Nechtěl bych, abychom se stali mistry bez hraní. LaLiga není u konce a já nejsem matematik.

Jsme o dva body před Realem a chceme vyhrát ligu na hřišti. Byly to velmi pozitivní měsíce, když jsem přišel do Barcelony. Trénovat tady je snem, který se stal skutečností a jde o cíl každého trenéra. Miluji tento klub už dlouhou dobu.

Jsem rád, že jsem tady, spokojený s mým sportovním postupem, ale lituji vyřazení z Copy del Rey, kterou bych chtěl vyhrát. Liga mistrů má v sobě něco speciálního. Pro mě je důležitější liga, protože tam se hraje více zápasů a Barca vyhrála 8 z posledních 11 ročníků.

Liga mistrů je více prestižní a každý v ní chce zvítězit. Je složitější a jeden moment ostýchavosti vás může vyřadit. Opravdu si však přeji, abychom v ní byli nejlepší. Je to mým snem a rád bych dopřál radost našim fanouškům. To, co o ní řekl Messi, vyvolalo hodně polemiky.

Myslím si však, že jsme všichni věděli co tím chtěl říci. Ostatně on i já jsme přesvědčení, že Ligu mistrů vyhrajeme a dokážeme to. Je zřejmé, že se musíte vždy zlepšovat, ale nemám pochybnosti o tom, že tento tým má potenciál na triumf v tomto turnaji.

Luis Suárez ještě není připraven. Už pracuje se skupinou, pravidelně provádí veškeré cviky, ale má patrný nedostatek kondice a sebedůvěry. Byl dlouho mimo hru, podstoupil operaci a tyto dva měsíce zpomalily jeho zotavovací progres.

Samozřejmě věřím tomu, že se Dembélé i Umtiti zotaví. Je normální, že se stávají zranění - mě samotnému bylo 20 let. Nejprve zlomenina holenní kosti a pak zranění kolene. Říkal jsem si, že to je konec. Dembélé se určitě zotaví. Umtiti má drobný problém, ale brzy bude moci pomoct týmu.

Co se Lautara Martíneze týče, ten dokáže zapadnout do týmu velmi dobře, stejně jako jiní hráči s podobnými dovednostmi. Nemohli jsme včera udělat špalír Arturovi k narozeninám, protože udržujeme vzdálenosti. Je to fotbalista mnoha kvalit a vždy vykazuje pozitivní energii. Jsme s ním spokojení, protože je to dobrý hráč, člověk a přítel.

S Rakitičem počítám, dokud bude hráče, Barcy. Je tu s námi. Nepamatuji si, kolik odehrál přesně minut, ale je to velmi dobrý fotbalista. Vím, že budu mít problém s volbou základní sestavy pro utkání s Realem Mallorkou. Všichni se vrátili ve skvělém stavu.

U ter Stegena je to stejný případ, jako u všech ostatních - dokud jsou v klubu, budu s nimi počítat. Nikdy bych nechtěl, aby někdo jako Marc opustil tým. Je to excelentní brankář, který perfektně rozumí našemu hernímu stylu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat