Setién: Messi se mi zdá v pohodě. O zbytku týmu by se dalo jen spekulovat

Setién: Messi se mi zdá v pohodě. O zbytku týmu by se dalo jen spekulovat

Před několika dny se objevily zprávy o tom, že Messimu v roce 2021 skončí smlouva v klubu a tím i definitivně jeho působení. Kouč Barcelony Quique Setién však všechny ujistil, že se Argentinec v klubu skončit rozhodně nechystá. 

Ani o tom nehodlám spekulovat. Připadá mi, že je úplně v pohodě. Co se týká zbytku týmu, o tom by se určitě spekulovat dalo, ale od toho tady nejsem. To nechám raději na vás. Na tréninku se mu daří a mluvíme o tom, o čem bychom mluvit měli. A to je vlastně vše, co bych k tomu řekl. Je si naprosto vědom toho, co na hřišti v každém momentu udělá. Jeho věk ho vůbec neovlivňuje, já ho vnímám stále stejně. 

Griezmann proti Atletiku Madrid nastoupil až v 89. minutě. To už byl třetí zápas ze čtyř, do něhož přišel z lavičky. Není proto divu, že se i ohledně jeho budoucnosti objevily určité nejasnosti.  

Je v pohodě. Krátce jsme spolu mluvili, řekl Setién. 

Je to profesionál a hráč, který své situaci rozumí do hloubky a vypořádá se s tím tak, jak to udělal i v jiných momentech své kariéry. Je to výjimečný kluk, ta momentální situace ho nějak neovlivní. Je hodně pozitivní. Můžeme s ním počítat na 100 %, když se na hřiště později vrátí v plné síle. Je to skvělý hráč a pro tým velice důležitý.

Když hraje Griezmann, ptáte se mě, proč nehraje Ansu Fati. Každý hrát nemůže a já se rozhoduju podle mých pocitů, podle toho, co do zápasu tito hráči dokáží přinést. Nejsem nějak nerozhodný. Snažím se řídit podle nějaké hierarchie, ale v klubu s tolika skvělými hráči jako je Barcelona jednoduše každý hrát nemůže. Vím, že někoho to může naštvat, ale ne všichni mohou hrát.

Vypadá to, že Barcelona už je v souboji o titul ze hry. V tabulce se drží čtyři body za Realem Madrid, který má také výhodu ze vzájemných zápasů. To vedlo k dalším spekulacím, že by měl Setién na konci sezony odejít. 

Už jsem si něčím podobným prošel. Ta situace je nekontrolovatelná. Je to zmatek. Snažím se plně soustředit a nechci se vyčerpávat sledováním toho, o čem se v médiích píše. Vím, že se o tom mluví, ale soustředím se na svou práci. Není to první nebo poslední případ, výsledky pokaždé nejsou takové, jak bychom si přáli.

Ruqui Puig v posledních týdnech v zápasech září. Dvacetiletý hráč dokazuje, že má kvality potřebné k tomu, aby hrál v prvním týmu pravidelně. Setién jej nezapomněl pochválit:Všichni vidíme, na jaké úrovni je. Udělal velmi důležitý krok a zaslouží si nastupovat do zápasů pravidelně. Pořád mu říkám, aby pokračoval v tom, co dělá a neustále se zlepšovat. Je si vědom příležitosti, která se mu naskytla.  


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat