Setién: Nebyli jsme důkladní, ale jsem rád, že můj tým tlačil až do samého konce. Otočili jsme těžké utkání

Setién: Nebyli jsme důkladní, ale jsem rád, že můj tým tlačil až do samého konce. Otočili jsme těžké utkání

Quique Setién chválil výkon domácí Ibizy a uznal, že jeho Barcelona, která ve středečním pohárovém střetnutí na poslední chvíli otočila stav z 1:0 na 1:2, nebyla přesná a hodně ztrácela. Zároveň ale projevil radost nad získaným výsledkem.

Věděli jsme, že tento zápas bude pekelně komplikovaný, Ibiza je silným týmem. Hrála skvěle v defenzívě a povedlo se jí zakončit jednu ze svých ofenzivních akcí. To jim dodalo důvěru a pro nás bylo naopak těžké najít si cestu k soupeřově brance. Nebyli jsme přesní, nechali je hrát a nebylo to snadné. Chválím výkon našeho protivníka. Ještě hodněkrát se stane, že nebudeme moci dát soupeři gól na začátku utkání a budeme jej muset unavit držením míče.

Zápasy trvají 90 minut a já jsem velmi šťastný, jelikož můj tým tlačil až do samého závěru. V utkání s Granadou jsme měli větší kontrolu jeho průběhu. Dnes (vyjádření proběhlo ve středu, pozn. přek.) se objevilo hodně nepřesných rozehrávek, zaznamenali jsme ztráty a tomu se musíme vyhnout. Rychle jsme inkasovali a začali hrát příliš rychle, soupeř mezitím dobře zavřel cestu k bráně a to nás učinilo nejistými. Porážka a remíza jsou vždy jedněmi z možností.

Takové situace už nastaly a tím víc, když se hraje na jeden zápas. Kdybychom hráli odvetu na Camp Nou, bylo by to naprosto odlišné. Utkání, jako bylo tohle, jsou jiná, než všechna ostatní a jsou jako pasti. Pro hráče Ibizy to byl velmi důležitý duel a odvedli to nejlepší. Opravdu chválím jejich výkon – odehráli skvělý mač. Nebylo to pro nás snadné a Ibiza si uvědomila, že vede proti nám. Všechno se pak zkomplikovalo. Nelíbila se mi naše hra v prvním poločase.

Preferoval bych, kdyby to vypadalo naprosto jinak, avšak na takovém povrchu, jakým je ten umělý, je to pokaždé o poznání těžší. Hráči Ibizy byli agresivní v obraně a já bych byl radši, kdybychom byli přesnější a dělali určité věci lépe. Alespoň tak z toho vyvedeme důsledky pro příště. Když uděláte něco špatně, můžete to později napravit. První střelu jsme zaznamenali tak pozdě díky hráčů Ibizy a efektu naší špatné hry. Tyto dva problémy lze spojit.

Ibiza odehrála skvělý zápas a předvedla velké úsilí. Na žádném z videí, které jsem viděl, jsem si nevšiml takové intenzity, jakou se tentokrát prezentovali. Vždy varuji mé hráče, že to může vypadat takto a musíte to jakoby předat hráčům soupeře. Nebyli jsme tak na pozoru, jak bych si přál. Útočníky jsem žádal o to, aby v druhé půli hráli hlouběji a v prvním poločase to bylo složité. Krajní obránci nám museli dodávat větší šířku v naší hře.

Rozhodli jsme se Júniora postavit na pozici středního obránce a Ansua na tu, kterou proti Granadě hrál Jordi Alba. Předpokládali jsme, že se protivník nechá vycouvat, ovšem později to bylo jinak. Tým soupeře se unavil, nedostával se tak moc před vlastní vápno a vy se pak můžete dostávat do více dobrých šancí. V první půli jsme v tomto ohledu selhali, jelikož Ibiza hrála opravdu dobře. Ansu je hráčem s úžasnými podmínkami a budeme sledovat jeho vývoj. Bude hrát více či méně v závislosti na tom, jak bude probíhat jeho fotbalový vývoj.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat