Setién: Pět střídání nám nepřinese užitek

Setién: Pět střídání nám nepřinese užitek

Quique Setién se zúčastnil video-hovoru s komisí a lektory rozhodčích pod záštitou fotbalové federace sídlící v Las Palmas a v něm odpověděl na otázky týkající se klubu, návratu sezony a Lionela Messiho.

Odehrajeme hodně zápasu v krátkém časovém sledu a zranění může ovlivnit také horko. Doufejme, že jich bude co nejméně. Byli bychom radši, kdybychom měli více času na trénink se všemi hráči - nyní na to máme pouze dva týdny. Nemohli jsme se potkat ani v hale a sledovat utkání. Tento nový fotbal je poněkud divný. Návrat soutěže v Německu ukázal, že schází konkurence a intenzita. Všichni jsou ale na stejné úrovni a sobě rovni. Máme své cíle v těchto jedenácti kolech a pravděpodobně nás v nich ovlivní stres.

Teď začínají všechny kluby od nuly a čeká je 11 zápasů, v nichž má každý své výzvy. Týmy vypadají jinak než před pauzou a domnívám se, že nebudeme profitovat ani z možnosti pěti střídání, protože zápasy se rozhodují až na konci a soupeři nyní budou mít v této fázi více hráčů v plné síle. Možná bude docházet k hodně zraněním, jako v Německu, jelikož se 2 měsíce nehrálo. Zápasy každé tři až čtyři dny a vedro může na některých hráčích zanechat negativní efekt.

Na svůj pobyt v Las Palmas si pamatuji velice dobře a měl jsem zde šanci debutovat jako trenér LaLigy. Poslední měsíce byly obtížné, ale jsem s touto epizodou šťastný.  Rozhodl jsem se být trenérem kvůli situaci, která se přihodila v Racingu Santander. Nepůsobil jsem v mládežnickém fotbale, vyjma nějakých stáží. Trenér musí být věrný svým metodám a stylu a mladé hráče je zapotřebí učit hrát, vyhrávat a chápat náš styl. Musíme je dělat čím dál tím lepší. Já už pracuji tam, kde mohu využít svůj styl. Pro kouče je důležité zapojit všechny hráče. To vede k týmovém úspěchu.

Když jsem přišel do Las Palmas, tým byl v pásmu sestupu a svým hráčům tam jsem vštípil mou herní vizi. Změna stylu by pro mě byla obtížná. Spousta zápasů se vyhrává či prohrává na základě individuálních situací a na výkon se zapomíná. Fotbal bychom si měli užívat. Jsem v týmu s nejlepšími hráči na světě a sledovat Messiho na tréninku je potěšením. Vždy jsem pracoval s lidmi, kteří jsou chytřejší než já. Edera jsem poznal před hodně lety a hned věděl, že z něj bude hlavní trenér. S Barcelonou se mnoho let ztotožňuji a když jsem podepisoval smlouvu s tímto klubem, vyzdvihl jsem, že se to nezmění.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
30. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat