Setién: Pořád můžeme La Ligu vyhrát

Setién: Pořád můžeme La Ligu vyhrát

Čtyři body dělí Barcelonu od lídra tabulky Realu Madrid. Do konce La Ligy zbývají pouze čtyři zápasy včetně derby s Espanyolem. Quique Setién však zůstává ohledně nadějí na titul optimistický. 

"Je jasné, že pořád máme šanci vyhrát. Nebude to jednoduché, ale je potřeba doufat až do konce. Soustředíme se hlavně na sebe a na to, abychom vyhráli každý zápas. Myslím si, že děláme pokroky, co se předvedené hry týče. Musíme být připraveni i na Ligu mistrů, která nás teprve čeká," vysvětloval trenér.

Fotbalovým světem neustále kolují zkreslené, neúplné informace a došlo i na spekulování ohledně Setiénova dalšího působení v klubu. Před zápasem s Villarrealem se hovořilo o jeho odchodu, což však byly zbytečné diskuze.

"Nemám pocit, že by se něco změnilo. O takových věcech se píše pořád. Chci se jenom snažit dělat svou práci. Důležité pro mě je, aby byl klub spokojený s tím, co dělám. To se nedá posoudit jen vyhranými či prohranými zápasy."

Dalším předmětem posledních diskuzí byl VAR. Sporná rozhodnutí se týkala zápasu mezi Realem Madrid a Athletic Clubem. Podle prezidenta Bartomeua rozhodčí Real Madrid favorizují, i když proti existenci VAR jako takové nic nemá, pokud jsou rozhodnutí férová a pomáhají vyřešit sporné momenty.

"Každý může vyjádřit svůj názor, pokud jej řekne s určitým respektem. A to se prezidentovi podařilo. Je to dobrá pomůcka, ale nepoužívá se tak, jak by se měla. Je potřeba sjednotit kritéria, která určují, co je potřeba jak posoudit. Někdy ta rozhodnutí zvýhodňují jeden tým a někdy jiný. Tak to bylo vždy a tak to i zůstane."

Triu Messi, Suaréz a Griezmann se v herním systému 4 - 3 - 1 - 2 dařilo a Setiéna potěšilo, jak skvěle hráli.

"Zdá se mi, že ti tři se skutečně našli. Dařilo se nám a góly přišly. Nemůžeme se ale řídit pouze jedním zápasem, je potřeba všechno sledovat v delším časovém horizontu. V každém zápase je několik možností, co a jak se může stát a to vždy záleží i na soupeři."

Není pochyb o tom, že Griezmannovi gól v utkání pomohl zvednout sebevědomí.

"Ten zápas se mu opravdu povedl. Je to kvalitní hráč, který musí ukázat, co v něm doopravdy je. Taky musím vyzdvihnout Sergio Roberta, který té trojici útočníků pomohl zazářit," dodal trenér na závěr.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

na čem jede?

08.07.2020, 20:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat