Setién porovnával počet faulů a žlutých karet, Bordalás prohru odůvodnil „osmiminutovou pasáží s nejlepším hráčem na světě“

Setién porovnával počet faulů a žlutých karet, Bordalás prohru odůvodnil „osmiminutovou pasáží s nejlepším hráčem na světě“

Dva nesmiřitelní rivalové, kteří si podle některých novinářů ani nepodali ruku před či po zápase. Svár Quiqueho Seiténa a Josého Bordaláse tak pokračuje i po sobotním vzájemném zápasech jejich Barcelony s Getafe, který skončil těsnou výhrou prvně jmenovaného mužstva, které mělo o jednu žlutou kartu více a to i přes fakt, že druhý celek nasbíral 29 faulů.

Quique Setién

Předpokládal jsem, že to bude těžké a bylo. V první půli jsme ale měli rozhodnout o naší výhře. Máme velmi dobré hráče, kteří jdou vidět v takto těžkých zápasech, jakým byl tento. To my chceme, že se ukáží a rozhodnou o výsledku. Stejně jako všichni ostatní musí být připravený do hry i Júnior Firpo. Je možné, že mu schází kontinuita, ale zlepší se to. Všichni jsme poněkud nervózní při vyvážení míče, ale domnívám se, že jde o klíčovou součást naší hry.

Bylo pro nás obtížné dostat se zpoza tlaku a musíte respektovat názor fanoušků (v průběhu utkání byl slyšet pískot, pozn. přek.). Nemám více, co bych k tomu dodal. Zápasy se hrají na hřišti. Hráči Getafe dnes (vyjádření proběhlo v sobotu, pozn. přek.). faulovali devětadvacetkrát a my máme o jednu žlutou kartu více. Fauly měly velký vliv na rytmus utkání. V první půli jsme ještě mohli hrát, v druhé už ne.

José Bordalás

Toto utkání jsme prohráli v osmi minutách kvůli nejlepšímu hráči na světě, Leovi Messimu. Ztráta Cucurelly znamenala, že jsme se museli vrátit a v rozmezí osmi minut dal protivník další branku. Rozhodnutí anulovat branku nám rovněž ublížilo. Tým hrál skvěle. Nesmíte zapomínat, že jsme malý klub. Odehráli jsme dobrý zápas a škoda, že jsme jej nezakončili dalším výsledkem. Soupeři chtěli, aby zápas skončil a nikam nepospíchali s prováděním akcí.

Fotbal k nám dnes nebyl férový. Na soupeřově polovině jsme strávili hodně minut a chyběla nám kvalita velkoklubů. Rád bych pogratuloval všem hráčům. O Ángelovi jsem viděl hodně informací a pro teď je hráčem Getafe. Mluvil jsem s prezidentem klubu a on říkal, že se kolem něj nic nového nestalo. Věříme, že zůstane s námi. Čeká nás hodně důležitých zápasů. Už jsem říkal, že jsem čekal, až mi přijde podat ruku, jak se to vždy dělá.

Domácí trenér by měl chodit první. Já to třeba dělám pokaždé, čili zde neexistuje žádná polemika. A pokud se rozhodčí rozhodl anulovat gól, znamená to, že měl pocit, že došlo k faulu. V průběhu pauzy jsme si řekli, že budeme hrát pořád stejně. Na konci se objevily fauly, které by nikdo jiný nepísknul. Nejdůležitější je pro mě práce mých hráčů. Je úžasné, co dělají.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat