Setién: To, že Semedo porušil pravidla, neovlivní, jestli bude hrát

Setién: To, že Semedo porušil pravidla, neovlivní, jestli bude hrát

Quique Setién se před zápasem zúčastnil netradiční tiskové konference, která se konala vzdáleně a na níž pohovořil o situaci jednotlivých hráčů i předpovědí ohledně dnešního duelu s Mallorkou.


Marc Brau, Barca TV: Jaký zápas očekáváte? Může mít nějaký vliv forma týmů před pauzou nebo bude toto střetnutí naprosto odlišné?

V první řadě přeji všem dobrý den, dlouho jsme se neviděli. Rád bych poslal vzkaz podpory rodinám koronavirových obětí a každému, kdo ještě s touto nemocí zápasí. Doufám, že se zotaví co nejdříve to bude možné. Myslím si, že všichni trenéři jsou trochu nejistí před prvním zápasem. Můžeme předpovídat, ale nevíme přesně, jak se v této situaci chovat. Jestli budeme stejní, jako předtím, nebo jiní. Nevíme, jestli Mallorca bude stejná jako byla. Neví se ani to, kdo to při utkání vysvětlí, nicméně vím, že my jsme na tom velmi dobře, jsme velice motivovaní a to lze cítit při trénincích. Doufám, že ukážeme inteligenci a entuziasmus být lepší než soupeři.

Ramon Salmurri, Catalunya Radio: Chtěl bych se vás zeptat na Nélsona Semeda. Počítáte s ním pro zítřejší (tiskovka proběhla včera, pozn. přek.) zápas? Čekají jej nějaké sportovní sankce ve spojení s nedávnými událostmi?

Ještě jsem se nerozhodl, zda bude zítra hrát, ale určitě to nebude mít návaznost na jeho nedostatek opatrnosti.

Marta Ramon, RAC1: Jak na to zareagoval klub? Omluvil se hráč? Bude nějak potrestán?

Nélsona to velmi trápilo, byl rozrušený a to vedlo k této situaci, ale on o ní nevěděl. Samozřejmě, že udělal chybu a on to ví. Mluvil jsem s ním a omluvil se mi. Je to jenom chyba.

Santi Ovalle, Cadena SER: Jak se cítí Umtiti? Už se vyléčil ze zranění?

On byl vlastně jediným hráčem, který nějakou dobu netrénoval, protože na prvním tréninku si přivodil svalové potíže. Nyní se snaží dostat do formy, vede si poměrně dobře, ale je normální, že mu schází trochu rytmus na rozdíl od jeho kolegů.

Germán García, Radio Nacional: Do konce sezony zbývá 11 ligových kol + Liga mistrů. U druhé zmiňované soutěže se spekuluje, že by se dohrála v Lisabonu, včetně vaší odvety s Neapolí. V jaké z nich máte větší šance na úspěch?

To je pořád jen spekulace a uvidíme, zda-li k tomu skutečně dojde. Zápas s Neapolí na neutrální půdě by nám trochu ublížil a pokud to nepůjde jinak, přijmeme to. Co se našich šancí týče, v lize to záleží na nás, ačkoliv si myslím, že bude i pro Real velmi těžké vyhrát všechny zbývající duely. V Lize mistrů máme taky šanci, stejně jako ostatní, ačkoliv jsem několikrát říkal, že máme nejlepšího hráče na světě. To může převážit misky vah na naší stranu.

Helena Condis, Cadena COPE: Luis Suárez už nehrál spoustu měsíců, ale nyní trénuje normálně s ostatními. Může zítra nastoupit v první minutě?

Pravděpodobně ano. Možná neodehraje celých 90 minut, to by bylo riskantní. Může však naskočit do hry od začátku nebo z lavičky. Je normální, že po pěti měsících mu zápas prospěje, ale bude jich potřebovat několik, abychom viděli jeho nejlepší verzi.

Alfredo Martínez, Onda Cero: Myslíte si, že by bylo snazší vyhrát ligu kdyby se sezona nepřerušovala, nebo jsou nyní vaše šance možná lepší?

To neumím říct. Podle mě nám pauza prospěla, měli jsme čas na sebereflexi, analýzu a práci po návratu. Totéž platí i pro ostatní celky. Některé mohou zapomenout na svou situaci a změnit svou hru tím, že předvedou svou nejlepší podobu. To jsou ale všechno hypotézy a uvidíme později.

Achraf Ben Ayad, BeIN Sports: O Barceloně se mluví už delší dobu, to víte. Byl byste rád, kdyby měli fanoušci trochu trpělivost, obzvláště nyní po dlouhé odmlce?

Ideální by bylo, kdybychom byli trpělivější ve všem. Je pravdou, že všechny týmy jsou ve stejné pozici a nám se nyní povedlo zavést věci, které považujeme za důležité. Jeden z tréninků jsme vedli na Camp Nou, ačkoliv to bylo málo. Hráli jsme proti sobě a to nemá nic společného se zítřejším zápasem s Mallorkou, která navíc hraje doma.

Ivan San Antonio, Sport: V posledních týdnech se hodně hovořilo o přestupech včetně možné výměny Arthura za Pjaniče. Počítáte s Arthurem pro příští sezonu?

Je pravdou, že jsme spolu krátce hovořili, ale ne moc. Okolnosti jsou nyní naprosto jiné a určitě ovlivní přestupový trh. Pro mě je jasné, že počítám se všemi, které mám aktuálně v týmu. Potřebuji je všechny, protože před námi leží hodně utkání. Očekávám, že budou ze sebe vydávat to nejlepší, aby vyhráli ligu a Ligu mistrů. Do přestupních spekulací se nezapojuji, ještě jsou daleko.

Jordi Grau, TV3: Cruyff říkal, že v rozhodující fázi soutěže je lepší hrát před konkurentem. Souhlasíte s ním?

Je to teorie. Nevíte, jaký to bude mít vliv, ale kdybych si měl vybrat, tak preferuji, když hrajeme dříve. My odvedeme svou práci a pokud vyhrajeme, vytvoříme tlak. Pokud prohrajeme, můžeme doufat v to, že o body přijde i protivník. Nemám však obavy z toho, co dělá soupeře, nicméně je jasné, že když prohrají, máme pak větší prostor pro chyby.

Jordi Blanco, ESPN: Myslíte si, že mohou být první čtyři kola, která hrajete před Realem, klíčová, protože na něj vytvoříte tlak?

Možná, uvidíme. Někdy se stává, že se nestane nic z toho, co očekáváte a my musíme myslet na výhru proti Mallorce a udržení si náskoku. Pokud Real vyhraje, určitě to může trvat až do posledního kola.

Albert Hernández, TVE: Leo Messi byl trochu dobitý, ale tento týden normálně trénoval. Je na 100 % připraven nastoupit na Mallorce?

Ano. Je na tom skvěle, dobře trénoval se svými spoluhráči a nevidím žádný problém.

Juan Bautista, La Vanguardia: Myslíte si, že možnost pětkrát vystřídal zvyšuje zodpovědnost realizačního personálu?

To se neví. Může se z toho stát problém, protože pořád můžete vystřídat jen třikrát. Můžete však i stáhnout najednou dva hráče. Nejsem si jistý, zdali to šlo takto i předtím. Změnit tuto praktiku by mohlo být výhodné. Slyšel jsem na toto téma už hodně, ale zároveň na něm můžete ztratit. Všechny argumenty jsou dobré. Někteří tvrdí, že pět střídání napomáhá velkoklubům a tohle může být případ v některých situacích. Uvidíme, jestli na tom fotbal spíše získá či ztratí.

ESPN Brasil: Jak se cítí Arthur fyzicky a psychicky? Zdá se přesvědčný, že chce setrvat v Barceloně.

Odpočinek mu prospěl, protože před přestávkou měl drobné zranění kotníku a tak nemohl hrát v posledním utkání. Teď trénoval velmi dobře a je to skvělý hráč, stejně jako ostatní.

Marcal Llorente: Před pauzou vypadalo, že někdy vedete míč velmi pomalu a v útoku jste příliš závislí na Messim. Co podle vás musí Barca napravit, aby zabojovala o double?

Potřebujeme zlepšit nejen vyvážení míče. Trvalo nám to hodně času a hodiny analýzy. Některé celky tlačí specifickým způsobem a ubližují nám. Snažíme se, aby se hráči polepšili jak v ofenzívě, tak v defenzívě. Neměli jsme příliš mnoho času na společný trénink, ale řekli jsme si vše. Především chceme být pravidelní v tom, co jsme dělali dobře. Vždy se objeví něco, v čem se můžeme zlepšit.

Rafael Iverson, Tuttosport: V minulosti jste tvrdil, že hráči plně nechápou, co jim říkáte. Už vědí všechno? Je nyní Barcelona 100% Setiénova?

Byl bych rád, kdyby se hráči přizpůsobili všemu, co jim trenér řekne a okamžitě to převedli do své hry nebo dokonce přidali něco svého, aby byli ještě lepší. Při množství informací, které jim poskytujeme, chvíli trvá, než to zpracují. Nic se nestane hned a jde o proces zlepšování. Pokusíme se jim pomoci a urychlit jej. Určitě uvidíme efekt toho v mnoha okamžicích. Další věci se budou muset opakovat, aby se hráči čím dál tím více zlepšovali.

Marcelo Bechler, Esporte Interativo: Může Messi zahrát od první minuty ve všech zbývajících jedenácti kolech?

Uvidíme na pravidelné bázi. Messi patří k hráčům, kteří dokáží předvést dobré úsilí, když je potřeba a pokud vznikne jakékoliv riziko, je tím prvním, který řekne, že potřebuje odpočinek. Vždy věnuji pozornost tomu, co hráči říkají. Zranění dokáže vyloučit ze hry každého na 2 až 3 týdny, což je hned 4, 5 nebo 6 zápasů. Je proto lepší je v jednom zápase pošetřit a nemít potíže.

Ignasi Oliva, Goal.com: Využijete rezervní hráče vzhledem k nabitému rozpisu a úzkému kádru?

Šest až sedm hráčů z béčka s námi pravidelně každý den trénují a budou s námi až minimálně do doby, než se Barca B začne připravovat na playoff. Je možné, že šanci dostanou, jelikož můžeme nominovat 23 hráčů. Všichni vyjma Ousmana jsou v pořádku a doufáme, že se neobjeví žádné zranění, ale pro béčkaře existuje vždy příležitost nastoupit.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat